szpiankowe

Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aga w kuchni
Szpiankowe roladki

Szpiankowe roladki 79

0
{{headerMessage}}
Wstyd się przyznać, ale nigdy nie jadłam wcześniej szpinaku... aż coś mnie naszło, postanowiłam kupić i spróbować czy faktycznie jest taki pyszny, jak to niektórzy mówią... a może smakuje jak trawa? Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś pyszne naleśniki z ciasta szpinakowego. Sprawdzają się świetnie z wytrawnym farszem. Zrobiłam ich całe mnóstwo- starczyło na 3 obfite obiady ;) Polecam jako fajną i smaczną odmianę od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I co by tu zjeść nowego? Ostatnio mam straszny problem ze znalezieniem pomysłów na obiad. Z braku koncepcji wyszły zieloniutkie, bardzo pozytywne i pyszne kopytka z sosem serowym. Mniam! ;) Gdy tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W taki upał nie mam siły stać w kuchni bo gotuję się razem z obiadem ;) Dlatego polecam szybki makaron z pieczarkami. Podczas gotowania danie należy tylko "doglądać". Składniki: 200g makaronu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szpiankowe naleśniki faszerowane serowym nadzieniem z kawałkami pomidorów. Lekka, a zarazem sycąca przekąska :) Przepis własny Szpinakowe naleśniki z serem i pomidorem Składniki: Szpinakowe naleśniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odznaczenia, ale to co w rezultacie znalazło się na talerzu było hm dość « toporne ». Jakieś inne określenie nie przychodzi mi do głowy… dość ciężkie, niepasujące do dania sosy, szczególnie do mojej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po wczorajszym obiedzie został mi sos pomidorowy, długo się zastanawiałam do czego dziś go dodać, a po rozmowie z kochaną Babcią i przeglądaniu blogaMichalinypostanowiłam zrobić kluseczki szpiankowe. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mrożony smoothie ze szpinaku z imbirem - Koktajle - lekkonatalerzu - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lekkonatalerzu Mrożony smoothie ze szpinaku z imbirem (28.08.2016)Zapiekanka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Odłożyć na około 30 minut, aby ciasto odpoczęło. Wykonanie: Ciasto rozwałkować na cienki płat. Ringiem o średnicy 9 cm wykroić krążki. Na każdy układać po łyżeczce farszu. Zlepić pierożki. Ugotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
makaronu, następnie 1/3 sosu beszamelowego, na to nadzienie szpiankowe, kolejną porcję makaronu i znowu sos. Posypać prażonym sezamem i wegańskim parmezanem (zmielone nerkowce z płatkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kcal jedna sztuka. Zapraszam:) Ciasto: 250 g mąki pszennej 140 g mąki pszennej pełnoziarnistej 30 g otrąb żytnich 1 jajko 200 g mrożonego szpinaku 1 opakowanie drożdży instant 10 g cukru 100 ml Zobacz więcej