szpik

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Szpik cielęcy

Szpik cielęcy 399

0
{{headerMessage}}
kości cielęce pocięte wzdłuż- 800g* sól, pieprz, oliwa, natka pietruszki – 60g, kapary – 20g, sos vinaigrette – 50ml**, szalotka – 50g, bagietka, oliwa-50ml Kości ułożyć przecięciem do góry. Posypać Zobacz więcej
Na cztery widelce
Na cztery widelce Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na4widelce@gmail.com
Szpik wołowy

Szpik wołowy 476

0
{{headerMessage}}
Szpik kostny nie bez powodu nazywany jest przez kucharzy masłem bogów. To chyba najzdrowszy, bardzo wartościowy tłuszcz zwierzęcy. Jest wysokokaloryczny i bogaty w łatwo przyswajalne żelazo, fosfor, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Szpik wołowy pieczony

Szpik wołowy pieczony 932

0
{{headerMessage}}
nagrzanego do 230 -240 stopni i piec około 15-20 minut, aż szpik zacznie „bulgotać „. Nie przepiec, gdyż może wypłynąć. Chleb podsmażyć na rumiano, gorący smarować przekrojom ząbkiem czosnku. Kości Zobacz więcej
Gregor
Gregor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paleo SMAK
Szpik – masło bogów

Szpik – masło bogów 473

0
{{headerMessage}}
Nie ma nic bardziej paleo od jedzenia szpiku kostnego – na długo zanim nasi przodkowie nauczyli się polować, szpik ze znalezionej padliny oraz zwierząt upolowanych przez inne drapieżniki był pierwszym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sweet cherimoya: Dawcy szpiku pilnie poszukiwani sweet cherimoya Cały mój świat na talerzu, w obiektywie, w słowach. Etykiety Baju Baju(23)Dzieci(17)Włóczykije(12)"Eko"świadomi(6)Mamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szpik pieczony to danie, które jadłem pierwszy raz w życiu podczas mojej wizyty w restauracji Ed Red. Zatęskniłem za tym smakiem, ale nie wiedziałem gdzie kupić kości szpikowe. I oto w tym tygodniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
terrina ze szpikiem W połowie stycznia wybrałam się na małe zasłużone wakacje, których pierwszym etapem była Bydgoszcz. Akurat trafiłam w tym piękniejącym z dnia na dzień mieście na finał Wielkiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Światowy Dzień Dawców Szpiku. Problem, zagadnienie przerobiony na milion sposobów. Jest to temat, który zawsze warto będzie pokazać jeszcze raz i jeszcze raz o tym pogadać. Co Ciebie powstrzymuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Właśnie wróciłam z Cinema City. Obejrzałam. Jeszcze go przeżywam, bo film Jana Komasy wbija w fotel. I ukazuje prawdę o Powstaniu Warszawskim, o tym jak wpuszczono młodych ludzi w kanał. Wysłano ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I nie udało mi się wystartowac, choc taki miałam plan. Kontuzje i choroba stanęły na drodze...Ale byłam przy mecie i kibicowałam w koszulce Druzyny Szpiku. Atmosfera cudna, choc wiadomosc o Pawle Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
5 ćwiartka podroby

5 ćwiartka podroby 1439

0
{{headerMessage}}
bycze jądra cynaderki - nerki cielęce flaki gulasz z żołądków drobiowych nóżki wieprzowe w galarecie serduszka drobiowe z pęczakiem – pęczotto szpik wołowy pieczony wątróbka cielęca smażona wątróbka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kości muszą być nie byle jakie a mianowicie najlepsze takie wołowe ze szpondra ze szpikiem kostnym, mają bardzo dużo smaku. No to gotujemy? Rosół na kościach z pulpecikami. ROZWIŃ I CZYTAJ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszelkimi możliwymi sposobami zaklinam wiosnę, co by się już pojawiła, przegoniła te wiecznie zasłaniające niebo chmury, przenikające do szpiku kości podczas stania na przystanku wietrzycho i poranne Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tapenda
Gicz cielęca po mediolańsku

Gicz cielęca po mediolańsku 961

1
{{headerMessage}}
Zaczynając przygodę z kawałkiem mięsa, którego nigdywcześniej sięnie przygotowywało, najlepiejzacząć od klasyki.Zanim przejdziemy do przepisu warto wiedzieć, że mięso giczy wołowej lub cielęcej Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
„Regionalia”

„Regionalia” 142

0
{{headerMessage}}
” prowadzone są pokazy i warsztaty kulinarne. Tomasz Jakubiak i jego pasta/pasztet z wątróbek pstrąga - tak z pstrąga. „Regionaliom” jak zwykle towarzyszą Targi Turystyki i Wypoczynku gdzie między Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam gulasze. Ten zdecydowanie zalicza się do moich ulubionych. Jest aromatyczny do ,,szpiku” przeniknięty papryką. 600 g mięsa gulaszowego (z łopatki) 1 czerwona papryka 1 cebula 1 łyżka mąki Zobacz więcej
kuchennearomaty
kuchennearomaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenne aromaty
Wiosna w sadzie

Wiosna w sadzie 47

0
{{headerMessage}}
, choć spóźniona, jednak tak nieziemsko piękna, niewinna i delikatna. Wita zapachem, kolorem....a ja całą sobą chłonę te cuda wiosny, nim odejdą jak każdego roku w zapomnienie. Słowem chyba się Zobacz więcej
kawu
kawu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śniadanie według Lar
Sojowa owsianka z mango

Sojowa owsianka z mango 131

0
{{headerMessage}}
Zdecydowanie stęskniłam się za śniadaniowymi zwyklaczkami. Tak jak kiedyś. W końcu to blog śniadaniowy. Na szczęście w końcu zabiorę się za wygląd na nowym blogu. Może do września zdążę! Dzisiaj Zobacz więcej
MaryCooking
MaryCooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MaryCooking
Pasta wszystkoróbka…

Pasta wszystkoróbka… 32

0
{{headerMessage}}
do ugotowania bulionu Dodatkowo: Blender PRZEPIS: Mięso oddzielamy od kości. Te możemy poprzełamywać i wyskrobać z nich szpik, jeżeli chcemy. Wsadzamy mięso i warzywa do dużego garnka lub miski i Zobacz więcej