Przepis na szpik kostny

Na cztery widelce
Na cztery widelce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
na4widelce@gmail.com
Szpik wołowy

Szpik wołowy 785

Szpik kostny nie bez powodu nazywany jest przez kucharzy masłem bogów. To chyba najzdrowszy, bardzo wartościowy tłuszcz zwierzęcy. Jest wysokokaloryczny i bogaty w łatwo przyswajalne żelazo, fosfor, Zobacz więcej
Gregor
Gregor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paleo SMAK
Szpik – masło bogów

Szpik – masło bogów 544

Nie ma nic bardziej paleo od jedzenia szpiku kostnego – na długo zanim nasi przodkowie nauczyli się polować, szpik ze znalezionej padliny oraz zwierząt upolowanych przez inne drapieżniki był pierwszym Zobacz więcej
gotujemywdomu.com
gotujemywdomu.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gotujemywdomu.com
duszona goleń wołowa

duszona goleń wołowa 7008

W środę wieczorem mieliśmy odebrać swojską kiełbasę z wędzarni ale już od rana o niej myśleliśmy. Aby zaspokoić całodzienne oczekiwanie zakupiliśmy po dwa końce polskiej, myśliwskiej i zasuszanej u „ Zobacz więcej
Wielokrotnie już byłam proszona, dosłownie o jakikolwiek przepis na jesiotra. Po raz pierwszy tę rybę spróbowałam przypadkowo w Polsce. Jesiotr pojawił się domu mojej teściowej, jako wynik Zobacz więcej
Sama słodycz z mięsa ukryta jest w kościach. Jeśli dodatkowo kości te pokruszymy, podsmażymy i potem upieczemy to w rezultacie otrzymamy bazę do pysznego rosołu, który zachwyci wszystkich mięsożernych Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Syrop z siemienia lnianego

Syrop z siemienia lnianego 113

Ponieważ mamy sezon gryp, zapaleń oskrzeli, przeziębień i kaszlu postanowiłam napisać ten post abyście i Wy skorzystali z tego dobrodziejstwa jakim jest syrop z siemienia lnianego. Jest to idealny Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Szpik cielęcy

Szpik cielęcy 473

kości cielęce pocięte wzdłuż- 800g* sól, pieprz, oliwa, natka pietruszki – 60g, kapary – 20g, sos vinaigrette – 50ml**, szalotka – 50g, bagietka, oliwa-50ml Kości ułożyć przecięciem do góry. Posypać Zobacz więcej
Risotto po mediolańsku i polsko-włoskie zmagania w kieliszku Teorii mówiących o początkach risotto alla milanese jest wiele. Większość z nich możemy spokojnie włożyć między bajki. Niektóre wydają się Zobacz więcej
kawu
kawu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śniadanie według Lar
Sojowa owsianka z mango

Sojowa owsianka z mango 132

Zdecydowanie stęskniłam się za śniadaniowymi zwyklaczkami. Tak jak kiedyś. W końcu to blog śniadaniowy. Na szczęście w końcu zabiorę się za wygląd na nowym blogu. Może do września zdążę! Dzisiaj Zobacz więcej
sweet cherimoya: Dawcy szpiku pilnie poszukiwani sweet cherimoya Cały mój świat na talerzu, w obiektywie, w słowach. Etykiety Baju Baju(23)Dzieci(17)Włóczykije(12)"Eko"świadomi(6)Mamy Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Szpik wołowy pieczony

Szpik wołowy pieczony 1205

kości szpikowe pocięte, kawałki długości 6-8 cm sól w płatkach – kwiat solny tymianek, 1 ząbek czosnku, kilka plasterków cienko pokrojonego ciemnego chleba – litewski, oliwa lub smalec do smażenia Zobacz więcej
Waniliowa owsianka** z brzoskwiniami i bananem. Podana z malinami, wegańską białą czekoladą i tahini ** ugotowanana napoju migdałowym Kasza jaglana z dodatkiem deseru sojowego o smaku waniliowym , Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
O podrobach

O podrobach 438

Kiedy byłam dzieckiem w naszej domowej lodówce często widziałam spodeczek z cielęcym móżdżkiem. Nie miałam ochoty go jeść, ale mój tata często dodawał go do jajecznicy. Dla dziecka - normalka. Czasami Zobacz więcej
terrina ze szpikiem W połowie stycznia wybrałam się na małe zasłużone wakacje, których pierwszym etapem była Bydgoszcz. Akurat trafiłam w tym piękniejącym z dnia na dzień mieście na finał Wielkiej Zobacz więcej
Ostatnio coraz modniejsze i popularniejsze robi się stosowanie różnych nietypowych dodatków do potraw. Moją uwagę niedawno przykuła spirulina. Jest ona algą morską będąca jedną z najbardziej Zobacz więcej
Szpik pieczony to danie, które jadłem pierwszy raz w życiu podczas mojej wizyty w restauracji Ed Red. Zatęskniłem za tym smakiem, ale nie wiedziałem gdzie kupić kości szpikowe. I oto w tym tygodniu Zobacz więcej
Chimek
Chimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuryer Cyniczny
Gzelce a sprawa (staro)polska

Gzelce a sprawa (staro)polska 150

To straszne, że uprawiam częściowy recykling, ale chodził ten temat za mną już od jakiegoś czasu. To znaczy – chodził o tyle, że chciałem o tym napisać na kuchennym blogasku, z racji że dawno nie było Zobacz więcej
Jeśli ktoś myśli, że kuchnia francuska jest skomplikowana, niech zaprzyjaźni się z Davidem. Pracownik korporacji prawie dekadę temu rzucił przewidywalne życie w open space i zaczął gotować. Efektami Zobacz więcej
Aga Trzaska
Aga Trzaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Trzaski w kuchni
Powroty

Powroty 15

Pytają mnie często znajomi, czy mój blog jeszcze żyje. No cóż. Żyć żyje, jeno trochę się zaspał. Mogłabym zrzucać winę na braki czasowe, na zajętość okrutną. Tylko, że prawda jest taka, że dopadło Zobacz więcej
cieszsiesmakiem.pl
cieszsiesmakiem.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cieszsiesmakiem.pl
KOŁDUNY

KOŁDUNY 92

KOŁDUNY : Ciesz się smakiem Posts RSS Recipes RSS Facebook Twitter Mail me Ciesz się smakiem WIELKANOC PRZEPISY Obiad Przekąski O nas KOŁDUNY Autor: magda, maj - 15 - 2016, Bez kategorii Składniki Zobacz więcej