szpinak bryndza

Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Koperty z bryndzą i szpinakiem

Koperty z bryndzą i szpinakiem 1

Składniki: • 100 g bryndzy • 1/2 kg ziemniaków • 350 g świeżego szpinaku • 40 g masła • 1 ząbek czosnku • sól, pieprz • 2 rulony ciasta francuskiego • 2 żółtka • 2 łyżki mleka Wykonanie: • Ugotować Zobacz więcej
Ostatnio obiecałam sobie, że trochę wystopuję. Odpocznę. Tak, przede wszystkim odpocznę. Nasze weekendy od kilku miesięcy przypominają raczej weekendy pary studentów, niż poukładanej, spokojnej Zobacz więcej
Uwielbiamy bryndzę, jednak do tej pory nie skusiłam się na samodzielne jej wykonanie. A to duży błąd. Te kupne bryndze są, hmm… różne. Mamy ulubione miejsce, w którym kupowana na wagę bryndza nam Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
BRYNDZA PODHALAŃSKA

BRYNDZA PODHALAŃSKA 66

BRYNDZA PODHALAŃSKA To miękki, podpuszczkowy ser wytwarzany na Podhalu w okresie gdy dostępne jest mleko owcze - czyli od maja do września. Powstaje z mleka owiec Polska Owca Górska (czasem z Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami

Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami 20

Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami

Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami 12

Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
Kochamy wszelkie placki, placuszki i racuszki. Na słono i na słodko. Przygotowałam ich wiosenną wersję. Postanowiłam skorzystać z przepisu z książki "Kuchnia polska. Na słono". Oczywiście bez wtrętów Zobacz więcej
Zielone, wiosenne wydanie przepysznych zielonych pierogów, rodem ze Shreka :). Jakież było zaskoczenie moich dzieci gdy je zobaczyły!, świetna alternatywa dla szpinakowych niejadków. Ciasto na Zobacz więcej
Zniejednegogarnka.pl - Strona główna Zniejednegogarnka.pl - Strona główna Strona główna Blog Galeria O nas Kontakt Uwaga! Do poprawnego działania witryna wymaga włączonej obsługi języka JavaScript. 28 Zobacz więcej
Kasza gryczana nie bez powodu uważana jest za najzdrowszą z kasz. Nie zakwasza organizmu. Jest bogata w białko (zwłaszcza w aminokwasy lizyny i tryptofanu). lizyna - jest odpowiedzialna za wchłanianie Zobacz więcej
Zmobilizowałam się i postanowiłam na bieżąco prowadzić zapiski:) Więc dziś jeszcze jeden przepis z serii pracochłonnych. Pierogi pojawiają się bardzo rzadko, choc to jedna z ulubionych potraw Zobacz więcej
illucucina
illucucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ILLUCUCINA
STRUCLA ZE SZPINAKIEM I BRYNDZĄ

STRUCLA ZE SZPINAKIEM I BRYNDZĄ 153

To danie, które będzie ewuluować. Najważniejsze, że ciasto, które wymyśliłam, można wypełniać dowolnym słonym farszem. Ciasto bez tłuszczu. STRUCLA ZE SZPINAKIEM I BRYNDZĄ ciasto: 1 jajko 1 żółtko 310 Zobacz więcej
W zeszłym roku zostałam poproszona o przygotowanie przepisów do wydawnictwa promującego lokalne produkty z Małopolski. Nie chciałam wybrać nic oczywistego, a bryndza była wyzwaniem! Tort okazał się Zobacz więcej
Przepis na gołąbki bieszczadzkie znam z jakiejś starej gazety czy książki, nie pamiętam już skąd. Takie gołąbki robię niekiedy od wielu, wielu lat. Nie wiem, jak bardzo bieszczadzki jest pomysł na Zobacz więcej
Przepis na te słowackie pierogi dodała autorka bloga "am.art kolor i smak" do mojej akcji "Kuchnia Krajów Słowiańskich 2016". Po raz pierwszy spotkałam się z ciastem na pierogi z dodatkiem ugotowanych Zobacz więcej
Kilka dni temu przywiozłam z Tatr świeżą pyszną bryndzę. Uwielbiam bryndzę, ale niestety te sklepowe są kiepskie- mają tylko około 5% owczego sera. Ta kupiona w górach miała podobno pomiędzy 40 a 60%, Zobacz więcej
Nie jestem romantyczna. Ten smutny fakt dopada mnie za każdym razem, jak oglądam komedie z założenia romantyczne lub filmy z oświadczyn. Fakt mojej aromantyczności jest dziwny, bo w sumie jestem Zobacz więcej
Intensywna i specyficzna w smaku bryndza w połączeniu ze świeżym szpinakiem podkreślonym czosnkiem i gałką muszkatołową stanowi idealne nadzienie do pierogów. Uwielbiam pierogi same w sobie, to jedno Zobacz więcej
mamsmaka
mamsmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MamSmaka
Pierogi z Bryndzą i Boczkiem

Pierogi z Bryndzą i Boczkiem 3

Pierogi z Bryndzą i Boczkiem | Blog Kulinarny MamSmakaPrzepisy Dla Wszystkich : Smacznie i Prosto Kontakt i Współpraca O mnie OFICJALNY PARTNER BLOGA Polska/ Top Miesiąca Pierogi z Bryndzą i Boczkiem Zobacz więcej
składniki: ciasto: -2 żółtka -szklanka mąki -pół kostki masła -pół łyżeczki proszku do pieczenia -sól farsz: -paczka mrożonego szpinaku -1/4 świeżego brokułu sos: -250 ml jogurtu naturalnego -2 białka Zobacz więcej