szpinak po indyjsku

{{headerMessage}}
Oto drugi przepis na indyjski dhal, tym razem jako główny składnik używam grochu, któremu towarzyszy szpinak oraz świeża kolendra :) Jest to ciekawa i zdrowa potrawa, odpowiednia również dla wegan. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wzięłam do ręki książkę, którą dostałam dwa lata temu.Książka jest piękna i zawiera ogromną ilość ciekawych przepisów. A że dawno nie robiłam nic indyjskiego to ją wyciągnęłam. W pierwszej chwili Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegan Nerd
SAAG CZYLI SZPINAK PO INDYJSKU

SAAG CZYLI SZPINAK PO INDYJSKU 152

8
{{headerMessage}}
Indyjskie potrawy są bardzo proste w przygotowaniu, ale mają za to trudne nazwy. Wystarczy jeden składnik by całość zmieniła swoją nazwę. Tę potrawę powinnam nazwać właściwie saah chana, albo saag Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Błyskawiczny dodatek do dań kuchni indyjskiej i nie tylko. Idealnie łagodzi ostrość takich potraw jak curry. Do tego chlebki naan i pyszny indyjski posiłek gotowy. Przepis znaleziony na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na palak paneer - serek indyjski w szpinaku. Danie wegetariańskie, zdrowe i pyszne! Składniki: szpinak (użyłam mrożonych całych liści -ok. 400 g) 1 cebula serek paneer ok. 300 g 2 pomidory 3-4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Palak znaczy szpinak, paneer biały, indyjski ser. Ich połączenie to jedną z naszych ulubionych indyjskich potraw – ser w gęstym szpinakowym sosie. Delikatny smak szpinaku i sera przełamany jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Strony Moje gotowanie Moje Indie niedziela, 30 czerwca 2013 Saag Bahji czyli szpinak po indyjsku Zgodnie z obietnicą przepisy na mój pyszny obiad. Są to proste aromatyczne dania. Szybko się robi, choć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Praktycznie zawsze kiedy zamawiałyśmy coś indyjskiego, największą popularnością cieszyły się u nas samosy. Niespecjalnie znamy tego przyczynę, grunt że zwykle znikały w błyskawicznym tempie. Pomimo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W książce "Gordon Ramsay's Ultimate Home Cooking" trafiłam na prosty przepis na wrapy z jajecznicą ze szpinakiem. Według autora takie dania są w Indiach bardzo popularne i świetnie sprawdzają się na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie będę udawała, że samodzielnie opracowałam recepturę dania indyjskiego, więc już na wstępie zaznaczę, że inspirowałam się po pierwsze doświadczeniami z restauracji indyjskiej, kiedy jadłam Paneer Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Paneer - indyjski twaróg jest jednym z najbardziej popularnych i ulubionych przysmaków północnych Indii. W połączeniu z Palak smakuje wybornie, jest bogaty i kremowy w smaku. Przyjęło już się, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W miarę jak zagłębiam się w indyjską kuchnię, poznaję coraz to nowe przyprawy używane jako dodatek do tamtejszych potraw. Ich mnogość, a także – niestety – błędne czasami tłumaczenia na polski w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
”. Wyszła z tego wariacja na danie z Indii i chociaż mleko kokosowe zastąpiłam jogurtem naturalnym, a kolendrę zieloną pietruszką – wyszło całkiem niezłe, jak na szczupłe zasoby kuchenne ;) Curry ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: ok 100g szpinaku 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku ok 4cm świeżego korzenia imbiru 1 średni pomidor 1/2 łyżeczki kurkumy 1/4 szklanki wody olej kokosowy to smażenia Metoda: Szpinak obmyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo smaczne, błyskawiczne i pewnie zdrowe uzupełnienie dla innych hinduskich potraw. składniki (zobacz w naszym sklepie) 400g szpinaku 0.5l jogurtu 1/2 łyżeczki soli łyżeczka prażonego kminu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
200g świeżego szpinaku 100 g sera paneer ( można zastąpić białym twardym serem, choć to już nie to samo) 1cebula 1 cm startego imbiru, 2 ząbki czosnku 6 łyżek masła Garam masala do smaku chili w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niedziela, 20 maja 2012 Kochani Czytelnicy,zapraszam pod nowy adres:Ten blog zostaje otwarty i taki już będzie, ale nowe wpisy pojawiać się będą pod nowym adresem.Zapraszam! czwartek, 17 maja 2012 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niedziela, 20 maja 2012 Kochani Czytelnicy,zapraszam pod nowy adres:Ten blog zostaje otwarty i taki już będzie, ale nowe wpisy pojawiać się będą pod nowym adresem.Zapraszam! czwartek, 17 maja 2012 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 300g ziemniaków 200g szpinaku cebula ząbek czosnku 150ml bulionu warzywnego plaster imbiru kumin, kolendra, kardamon. odrobina kurkumy i pieprzu olej Wykonanie: Kolendrę i kumin Zobacz więcej