szpinak w słoiku na zimę

« Kompot z jagód na zimę Odwrócony placek ananasowy » Sałatka ze szpinaku z fetą, truskawkami i miodowym dresingiem Uwielbiam sałaty z truskawkami. To moja kolejna propozycja. Składniki: 200g liści Zobacz więcej
Mmmmm pycha:) mmmm jakie zdrowe:) zrób ją koniecznie, a nie pożałujesz! dodatek białych porzeczek jest fantastyczny. Sałatka na lunch do pracy idealna! Składniki: Garść szpinaku Garść jarmużu Kilka Zobacz więcej
"słodzidłem". Podawany na zimno lub ciepło. Można także przygotować wersję do słoików i "zamknąć smak lata w słoiku", by delektować się nim zimą. Przykładowe kompoty: Kompot rabarbarowy Kompot Zobacz więcej
w trakcie przygotowań (wszystkie składniki wyjadane osobno), natomiast pozostałe osoby, po przełamaniu niechęci na dźwięk słowa szpinak i zjedzeniu jej, zazwyczaj proszą o przepis, co jest najlepszą Zobacz więcej
pikantny smak, ale to kwestia ilości przypraw, które dodacie. Jednym słowem pycha, ja zajadam na kanapkach z zieloną pietruszką, do naleśników ze szpinakiem lub samą z sadzonym jajkiem i warzywami :) Zobacz więcej
Lubię zielone liście. Najbardziej. Zielony liść oznacza początek nowego. Najpierw jest pączek. Żółtozielony. Dojrzewa, dorasta i zamienia się w całkiem zielony. Potem rozwija się liść. Młody liść jest Zobacz więcej
Lubię zielone liście. Najbardziej. Zielony liść oznacza początek nowego. Najpierw jest pączek. Żółtozielony. Dojrzewa, dorasta i zamienia się w całkiem zielony. Potem rozwija się liść. Młody liść jest Zobacz więcej
Mus z gruszki dla dzieci pasteryzowany (bez cukru) Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Koktajl bananowy ze szpinakiem i kurkumą Mus z gruszki dla dzieci pasteryzowany (bez cukru) Gruszki Zobacz więcej
Dziś kolejna odsłona przygotowań do lata. Znacznie za długa zima zaowocowała lekką depresją i co tu ukrywać — nadwagą. Wydobyty z czeluści szafy kostium kąpielowy dziwnie się skurczył. Trzeba działać, Zobacz więcej
Solone liście winogron na „Dolmades” i nie tylko … Dolmades to grecka odmiana naszych gołąbków , często podawana w formie wegetariańskiej -przepis na nie innym razem .Dzisiaj chce Wam podać przepis na Zobacz więcej
, pod warunkiem, że nie jest rozgotowana. Pomysł na kiszenie brukselki wydał mi się bardzo ciekawy, więc zrobiłam na próbę kilka słoiczków. Brukselka, będąca dzieckiem kapusty i jarmużu, świetnie daje Zobacz więcej
Jarmuż we Francji jest nieobecny. Nie znaleźliśmy go nigdzie (a odwiedziliśmy chyba wszystkie możliwe sklepy oraz okoliczne targowiska). Natomiast w Niemczech jest to warzywo jak najbardziej popularne Zobacz więcej
Uwielbiam sałatki. Wiosną i latem zajadam się świeżymi warzywkami z własnego ogródka. Jesienią i zimą pałaszuje sałatki przyrządzone na bazie kasz z dodatkiem pieczonych warzyw korzeniowych. Jest to Zobacz więcej
ząbki czosnku. Doprawić solą i dokładnie wymieszać. Migdały przekroić w pół i uprażyć na rozgrzanej patelni przekrojoną częścią w dół. Upieczone, przestygnięte panini przekroić, skropić odrobiną Zobacz więcej
Już od jakiegoś czasu ze straganów powoli znikają dynie. Trochę mi żal się z nimi rozstawać na pół roku, mimo że w tym sezonie dość mocno z nimi szalałam. Tyle dań z jej udziałem co tej jesieni i zimy Zobacz więcej
Kompot truskawkowy z jabłkiem i melisą Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Szparagi w słoikach na zimę Kompot truskawkowy z jabłkiem i melisą Składniki na Zobacz więcej
Rzadko znajduję w sprzedaży szczaw, więc jak tylko się trafił i do tego był wyjątkowo ładny, od razu go kupiłam z myślą, aby zrobić na zimę - na zupę jak znalazł. Niestety ze szczawiem jak ze Zobacz więcej
z 1 dużej cytryny kawałek dyni sól, pieprz, duża szczypta mielonego kuminu, czosnek suszony, cebula suszona, papryka, chilli 1 łyżka oliwy z oliwek lub olej z pestk winogron sałata lub świeże liście Zobacz więcej
rozmaitych sałatek i surówek, poprzez zapiekanki warzywne, szaszłyki z grilla, wszelkiego rodzaju zupy czy pasty lub po prostu chrupać je wtedy kiedy przychodzi czas posiłku. Pierwsze co zrobiłam po Zobacz więcej
produkuje 100 kg miodu. Im bliżej jesieni, tym pszczoły pracują z coraz większym zapałem, chcąc na czas zgromadzić zapasy na zimę. Z czasem ich miód staje się coraz ciemniejszy, no i oczywiście Zobacz więcej