Przepis na szpinak z fetą i pomidorami

Szpinak. Preferuję tylko w wersji świeżej lub mrożony w liściach. Dobrze doprawiony zachwyca nas swoją pozorną prostotą, podczas gdy tak naprawdę jego smak jest tak przestrzenny i bogaty, że nie Zobacz więcej
Od dawna miałam odłożony przepis Karola Okrasy na ten strudel. Jakoś zawsze nie było mi po drodze, aż do teraz. Udało mi się kupić świeży szpinak w warzywniaku, miałam w domu dynię i karczochy w Zobacz więcej
Dawno nie robiłam tarty, choć tak bardzo ją lubię. Dziś nadarzyła się okazja. Zajadałam się jak dziecko! Potrawa jest dowodem na to, że danie bezmięsne może być równie smaczne. Składniki: - 3/4 paczki Zobacz więcej
Sałatka ze szpinaku, fety, gruszki i pomidora Bardzo lubię mieszać smak warzyw i owoców w sałatkach. A gruszka ze szpinakiem i fetą - mniam! Składniki: 250 gram szpinaku - baby 130 gram sera feta 1 Zobacz więcej
Te paszteciki, bo tak chyba mogę je nazwać, zjawiłysię na naszym stole zupełnie nieplanowane. Rozmroziłam dwa ciasta francuskie, jak się okazało o jedno za dużo. Dzięki podpowiedziom koleżanek długo Zobacz więcej
Potrzebny czas: 25 minut Moja ocena: 4 Składniki (dla 2 osób): - 200 g dowolnego makaronu (ja najbardziej lubię tagliatelle) - 100 g świeżego szpinaku - 8 suszonych pomidorów - 100 g sera feta - 4 Zobacz więcej
Uwielbiam wszystkie składniki, które znalazły się w tej miseczce więc było pewne, że całość będzie mi smakowała. Tak też się stało:) Składniki: 200g makaronu Tagliatelle 100g mrożonego rozdrobnionego Zobacz więcej
Jak określiła to koleżanka z pracy - Asia - jeszcze kieliszek wina i jestem w raju. Danie to jest maksymalnie proste i maksymalnie pyszne. Szczerze polecam! MAKARON ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI Zobacz więcej
Dziś propozycja na lekką sałatkę z pomidorami, fetą i szpinakiem. Sałatkę należy podawać z pieczywem, najlepiej z ciepłą bagietką z masłem i czosnkiem. Składniki: (2 porcje) - 2 garście szpinaku - 10 Zobacz więcej
« Tradycyjny krupnik polski Szpinak, suszone pomidory i feta w cieście francuskim Wygospodarowałam wreszcie trochę wolnego czasu żeby wrócić do mojego posta z 5 lipca. Głównym bohaterem było ciasto Zobacz więcej
Dzisiaj szybkie danie, idealne na kolację dla wszystkich wielbicieli szpinaku. Nie będę się rozpisywać, jest po prostu pyszne :D Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g świeżego szpinaku ( Zobacz więcej
Muszę przyznać, ze od pewnego czasu jest to jedno z dań które pokochałam. Szybkie, smaczne no i chyba w miarę zdrowe. Składniki (1 porcja/ok.2 pomidory): 2 duże pomidory 3 krążki mrożonego szpinaku Zobacz więcej
Kolejny pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Tym razem tarta klasyczna z ciasta kruchego. Szpinak i feta – połączenie częste, jednak wzbogacone ciekawym smakiem suszonych pomidorów zyskuje nowego Zobacz więcej
opakowanie świeżego szpinaku typu baby (250g) 2 pęczki rzodkiewek ok. 800g pomidorów kilka garści oliwek 200g fety pieprz pół cytryny oliwa extra vergine Jeszcze jedna wariacja na temat letnich smaków Zobacz więcej
Wielką zaletą tart jest to, że ciasto można przygotować wcześniej i z formą włożyć do lodówki, a nadzienie nałożyć tuż przed pieczeniem, nawet kilka godzin później. Mając w planach babski wieczór, Zobacz więcej
Szpinak, feta i jajka w lodówce.. co by tu zjeść na kolację? omlet :) przepis: SKŁADNIKI: 2jajka 1 średni pomidor 1/5 opakowaniafety garść szpinaku ząbek czosnku sól, pieprz prażony słonecznik Zobacz więcej
Z racji tego, że do wiosny jeszcze trochę, przygotowałam tartę ze szpinakiem, serem feta i pomidorami. Przepis oceniam na 5*. Spód wyszedł idealnie kruchy, a dodatek pomidorów nie tylko uzupełnia smak Zobacz więcej
Witam Was serdecznie po dość długiej przerwie. Ostatnio dużo pracowałam aby coś zmieniło się w moim życiu i myślę, że zobaczycie te zmiany również na blogu. Dziś chciałam pokazać Wam zachwycający Zobacz więcej
Szybkie, sycące i aromatyczne danie do zrobienia w kilkanaście minut. Połączenie szpinaku, suszonych pomidorów i fety znakomicie komponuje się z makaronem. Do tego posypka z parmezanu i chrupiącego Zobacz więcej
Nie ma co ukrywać, kocham szpinak chyba pod każdą postacią. Wiem, że niektórym trudno się do niego przekonać, sama go kiedyś nienawidziłam. Ale teraz jest zawsze w zamrażarce, bo wystarczy dodać kilka Zobacz więcej