Przepis na szpinak zapiekany z serem

Szpinak jest jednym z moich ulubionych dodatków do mięs, makaronów i całej reszty. Pomimo tego, że z dzieciństwa kojarzy mi się z niedoprawioną zieloną breją, dałam mu szanse i nie zawiodłam się. Zobacz więcej
Naleśniki ze szpinakiem miło zaskoczą wszystkie osoby, które już z założenia stronią od liści szpinaku. Sekretem uzyskania idealnego smaku tej nie cieszącego się zbytnim uznaniem (zwłaszcza wśród Zobacz więcej
Ryba (w moim przypadku dorsz, ale może być dowolny filet) zapiekana ze szpinakiem i serem pleśniowym (z niebieską pleśnią) podawana razem z pieczonymi ziemniaczkami. Polecam :) Ryba zapiekana ze Zobacz więcej
Tosty zapiekane z dodatkami, zwane też popularnie zapiekankami, to jeden z moich ulubionych sposobów na ciepłą i krzepiącą kolację. Od czasu do czasu urozmaicam ich formę i dobierając nietypowe Zobacz więcej
Składniki: *na ciasto - 25 dag mąki pszennej - 300ml wody - olej do smażenia *na farsz - 40 dag świeżego szpinaku - 2 ząbki czosnku - 200g sera ricotta - szczypta gałki muszkatołowej - 2 łyżki oliwy - Zobacz więcej
Przepis ten pewnie niektórym jest już dobrze znany... a jeśli nie, to z pewnością warto go wypróbować – oczywiście, jeśli lubicie szpinak. Ja uwielbiam i wprost przepadam za tymi naleśnikami. Potrawa Zobacz więcej
Makaron zapiekany ze szpinakiem, serem i pomidorami Lubisz zapiekanki? Może masz problem z wykorzystaniem makaronu, który zostaje w lodówce np. po obiedzie z rosołem w roli głównej? Proponuję więc Zobacz więcej
Lekkie a zarazem pyszne danie na ciepłą kolację dla gości lub rodziny. Plastry bakłażana grillujemy , dodajemy do tego szpinak, suszone pomidory, ser kozi i na koniec wszystko zapiekamy. Doprawiamy Zobacz więcej
Korzystając ze szpinakowego sezonu, zrobiłam pyszne śniadanie tylko dla siebie (małżon jest szpinakosceptykiem – jego strata!). Świeży szpinak, kozi eko ser i pyszne wiejskie jajka... prawdziwa uczta Zobacz więcej
W tym roku mój długi weekend majowy zaczął się już 22 kwietnia :) Ostatnie 1,5 tygodnia spędziłam na Mazurach w ciszy i spokoju. Nie gotowałam, ale za to nadrobiłam wszystkie zaległości książkowe, Zobacz więcej
Naleśniki, naleśniki... Niby coś innego, coś wymyślnego, a jednak tak proste i dobre. Myślę, że w godzinę spokojnie damy radę je zrobić. Dużo? Niedużo? Myślę, że nie.Naleśniki można jeść oczywiście Zobacz więcej
Publikowałam już dwa przepisy na zapiekane makaronowe muszelki, ten przepis jest trochę kombinacją dwóch poprzednich. Szpinak, a do tego cztery sery – mozzarella, gorgonzola, ser pleśniowy kozi i Zobacz więcej
To najsmaczniejsza wersja zapiekanego makaronu jaka do tej pory jadłam. Szpinak i połączeniu sera pleśniowego powala na kolana. Całość polana sosem beszamelowym i posypana serem. Niebo w gębie. Ja to Zobacz więcej
Bardzo smaczne danie. Jest bardzo sycące, więc spokojnie może zastąpić obiad. Zapomniałam pstryknąć fotkę, ale nadrobię to przy następnym razie. Czas przygotowania: 30 min. + 15 min. w piecu Ilość Zobacz więcej
Uh! Jedna ze smaczniejszych potraw ostatnich dni. Dochodzę do wniosku, że dania wymyślane na pograniczu jednej/dwóch sekund wychodzą mi najlepiej. Nigdy więcej dumania nad składnikami. ;) 4 plastry Zobacz więcej
Naleśniki ze szpinakiem i serami zapiekane pod beszamelem to mój autorski pomysł. Wytrawne, dobre naleśniki. Składniki na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mleka 1 jajko 1 szklanka mąki Farsz: serek Zobacz więcej
Naleśniki z szpinakiem i serem feta, zapiekane z mozarella Piątek. Wymyślam jarskie danie na dzisiaj. Z racji tego, iż wczoraj była rybka mam mniejsze pole do popisu. Hmmm..na początku myślałam o Zobacz więcej
"Nie ma nic trafniejszego nad umiejętność kochania." Aleksander Dumas składniki: mąka żytnia mleko sól olej mleko szpinak pieczarki żółty ser przygotowanie: robię i smażę naleśniki żytnie (mąka, Zobacz więcej
U nas wKrakowie ziemniaki, gdzie indziej kartofle, pyry, grule.Jak zwał tak zwał, nieważne! Są pyszne w każdej postaci! Frytki, placki ziemniaczane, w mundurkach, kopytka,z wody, z ogniska. Zawsze Zobacz więcej
Takie naleśniki to bardzo smaczny i syty pomysł na obiad. Farsz jest bardzo wyrazisty w smaku. Przyprawiłam go przyprawami:ziołami prowansalskimi , przyprawą śródziemnomorską iczubrycą zieloną odRAFEX Zobacz więcej