szrlotka

Wilgotne, ciężkie, o ładnym karmelowym kolorze ciasto. Wykonanie trwa chwilkę, ale znika błyskawicznie. Jest smaczne zarówno ciepłe, jak i zimne. Może ciut za słodkie? Tak, następnym razem dodam mniej Zobacz więcej
, włosach, kosmetykach :) nie czytam tylko tych modowych9. Co jest dla Ciebie najważniejsze w życiu? Oczywiście rodzina, dzieci10. Czego najbardziej się boisz? O dzieci.11. Ulubiona potrawa. Ciężko Zobacz więcej
blog: http://wkuchennymoknie.blox.pl/html dodano: 19 maja 2012 8:16 Cześć, faktycznie super połączenie, kiedyś coś bardzo podobnego widziałam na "czerwień i błękit"-sernik waniliowy z budyniem i Zobacz więcej
minut do przyrumienienia wierzchu w 200 stopniach. Najprosztsze ciato jakie znam, znane również pod nazwą szrlotka sypana. Na dużą blachę: -1,5 szkl kaszy mannej, -1,5 szkla mąki, -1 szkl cukru, - Zobacz więcej
Przedwczoraj załamałam się, ponieważ nie wyszło mi najprostrze ciasto świata - szrlotka :( Następnego dnia pozbierałam się i upiekłam chleb bananowy - bardzo zdrowy, pełnoziarnisty, bez grama cukru! Zobacz więcej