Przepis na sztokfisz

Powiązane przepisy:

dobromila
dobromila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dobre smaki
Gaelicka owsianka

Gaelicka owsianka 272

— Musiałem pożyczyć ruszt, aby upiec sztokfisza, Jane. A pani Jimmyjohnowa kazała mi wziąć fotel. Powiedziała, że należał do ciotki Matyldy Jollie, a oni mają więcej bujanych foteli niż czasu, aby na Zobacz więcej
Miałem okazję próbować ostatnio kilku skandynawskich smakołyków: serów z Norwegii, dorsza z Islandii i śledzi ze Szwecji. Nosiłem się z zamiarem napisania o nich już od pewnego czasu, aż w końcu Zobacz więcej
Dwa ogłoszenia parafialne na początek. Po pierwsze, w czwartek jadę na urlop (w końcu), więc co najmniej przez najbliższe dwa tygodnie nowych postów nie będzie. Po drugie, mam anginę ze wszystkimi Zobacz więcej
Miło mi Was poinformować o mojej skromnej publikacji na łamach październikowego numeru miesięcznika Poznaj Świat (nr 10/2012). W dziale Magazynu p.t. „Poznaj Świat od kuchni” możecie przeczytać mój Zobacz więcej
10 września miałam przyjemność wziąć udział w spotkaniu pt. „Smaki Norwegii” zorganizowanym przez Innovation Norway w progach warszawskiego SmArt Studio. Na wstępie Konrad Konieczny – redaktor portalu Zobacz więcej
Nerka wieprzowa usmażona na śniadanie przez Blooma, głównego bohatera "Ulissesa" Joyce'a ma w literaturze taki sam status jak magdalenki Prousta, czyli kultowy. Podawana jest zawsze w czasie święta Zobacz więcej
Kuchnia fusion jednym odpowiada innym nie. Może się kojarzyć z dziwnymi próbami połączenia na siłę składników z rożnych, niekoniecznie kompatybilnych kultur kulinarnych. Celowali w tym w ubiegłym Zobacz więcej
Pełnia lata! Wakacje, marzenia o górach i morzu, całkowiciezawładnęłymoją wyobraźnią napoczątkusierpnia do tego stopnia,że się spełniły. Okazja wyjazdu na rajską wyspę Maderę pojawiła się zupełnie Zobacz więcej
Piotr Zieliński
Piotr Zieliński Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
man'slogblog
Sandefjordsmør

Sandefjordsmør 19

Jakiś czas temu, podczas jednego ze służbowych wyjazdów do Norwegii, miałem okazję skosztować natywnej kuchni tego pięknego kraju. Do tej pory (za sprawą kilku znajomych Norwegów z resztą) miałem Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: