sztufada

zbysiowa
zbysiowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam pichcenie
Sztufada

Sztufada 134

0
Przyszła pora na przetestowanie przyprawy do pieczeni wołowej "sztufada" od Royal Branda Jest to mieszanka naturalnych przypraw i warzyw Składniki: (cebula, czosnek, marchew, seler, por, jabłko, Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
SZTUFADA NA ZIMNO

SZTUFADA NA ZIMNO 97

0
Sztufada(z językawłoskiegostufato „duszone mięso”) todanie kuchni polskiej, najprawdopodobniej pochodzące od dania boeuf à la mode kuchni francuskiej. Współcześnie ma postać duszonej pieczeni z Zobacz więcej
Schab zachwycił wszystkich domowników... Był bardzo soczysty i smakował wyśmienicie :) Składniki: 1,2 kg schabu wieprzowego bez kości 100 g wędzonej słoniny 1 cebula kilka suszonych grzybów papryka Zobacz więcej
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy" 70 dkg wołowiny 10 dkg słoniny 1 cebula selera 1 marchewka Liść laurowy 5 ziaren pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 1 Zobacz więcej
Składniki : pozostałe po wywarze ugotowane warzywa / marchew , pietruszka , seler / 3 ugotowane ziemniaki 1 małe jajko sól i pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy Royal Brand - Sztufada do pieczeni Zobacz więcej
Barszcz czerwony z uszkami Zupa grzybowa Kergulena Boże Narodzenie - Świąteczny obiad Rosół z pieczonej kaczki Pieczona perliczka Pierś z gęsi w pomarańczach Schab po sztygarsku Duszona przepiórka Zobacz więcej
Większość znanych mi osób wciąż przestrzega wigilijnego postu. Ale w Boże Narodzenie to już zupełnie inna historia. Stoły zwykle uginają się od mięs, a każda Pani domu, oprócz swojej Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 466

0
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 330

0
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
Składniki: 1 sztuka kapusta włoska, 2 szklanki ryż + 1 łyżka kucharek,1/2 kg mielone z łopatki, 1 opakowanie "sztufada" przyprawa do pieczeni wołowej Royal Brand, 1 sztuka jajko, 1 łyżeczka pieprz Zobacz więcej
jeszcze tylko moja przyjaciółka miała podobny. Oprócz kilku podyktowanych przez Mamę przepisów, większość stron wyklejona była recepturami wycinanymi z ówczesnej Kobiety i Życia. Myślę sobie, że Zobacz więcej
Wisienka
Wisienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chatka Wiedźmy
Idealna Polędwiczka

Idealna Polędwiczka 778

0
wlałam rosół, pędzlem zdjęłam smak mięsa ze ścianek naczynia i przelałam do garnka. Zagotowałam. Mąkę rozrobiłam w zimnej wodzie uważając, by nie powstały grudki i mieszając wlałam do sosu. Zobacz więcej
g masła, 2 szklanki mleka 3,2%, sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatałowa, 120 g bułki tartej, Dodatki do nadzienia na słodko: 1/2 łyżki cukru, 50 g namoczonych w rumie rodzynek, 50 g płatków Zobacz więcej
. Następnie nakłuwamy mięso nożem, tak aby można było włożyć w przygotowane otwory kolejne słupki zamrożonej słoniny. Operacja podobna do tej jaką robimy w wypadku przygotowywania sztufady. Stosuję Zobacz więcej
kuchnię, szczególnie polecam ich bulion rybny z sandaczem i francuskim kluseczkami, oraz deser panna cotta z sorbetem i sosem malinowym. Na terenie ich klimatycznej restauracji odbyło się spotkanie i Zobacz więcej
, bez wyjątku. Nieco niewyspani, ale z pozytywną energią udaliśmy się na śniadanie. Po czym nastąpiła część oficjalna spotkania - warsztaty kulinarne, których honorowym patronem była marka Winiary Zobacz więcej
odrobiny ostrości, która nadałaby daniu więcej wyrazistości... ! ! ! ! !Kamari, ul. Piotrkowska 122 Danie"Kulebiak po grecku, czyli polędwiczka w liściach winogron, zapieczona w cieście filo z espumą Zobacz więcej
dodatkowo nawilży mięso w trakcie pieczenia. Po drugie, zapewnimy mu też smarowanie od wewnątrz. Przy pomocy prostego triku, fachowo zwanego szpikowaniem. W kuchni polskiej istnieje taki piękny Zobacz więcej
owocowych sosów z wytrawnym mięsem. Chociaż nie wiem, czy nie smakowałoby to lepiej, gdy mięso było bardziej wyraziste. Legumina przodowała, a powinna być dodatkiem. 6. Lokal 7/10 pkt Zapomniane - Zobacz więcej
) • Sałatka śledziowa z kurkumą (Ania gotuje) • Smażony śledź w konfiturze ze skarmelizowanej cebuli (Smaczny kąsek) • Śledź po japońsku (Mariola) • Śledź w śmietanie (Podniebienne Pieszczoty) • Śledź Zobacz więcej