sztufada

zbysiowa
zbysiowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam pichcenie
Sztufada

Sztufada 127

0
Przyszła pora na przetestowanie przyprawy do pieczeni wołowej "sztufada" od Royal Branda Jest to mieszanka naturalnych przypraw i warzyw Składniki: (cebula, czosnek, marchew, seler, por, jabłko, Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
SZTUFADA NA ZIMNO

SZTUFADA NA ZIMNO 87

0
Sztufada(z językawłoskiegostufato „duszone mięso”) todanie kuchni polskiej, najprawdopodobniej pochodzące od dania boeuf à la mode kuchni francuskiej. Współcześnie ma postać duszonej pieczeni z Zobacz więcej
Schab zachwycił wszystkich domowników... Był bardzo soczysty i smakował wyśmienicie :) Składniki: 1,2 kg schabu wieprzowego bez kości 100 g wędzonej słoniny 1 cebula kilka suszonych grzybów papryka Zobacz więcej
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy" 70 dkg wołowiny 10 dkg słoniny 1 cebula selera 1 marchewka Liść laurowy 5 ziaren pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 1 Zobacz więcej
Składniki : pozostałe po wywarze ugotowane warzywa / marchew , pietruszka , seler / 3 ugotowane ziemniaki 1 małe jajko sól i pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy Royal Brand - Sztufada do pieczeni Zobacz więcej
Barszcz czerwony z uszkami Zupa grzybowa Kergulena Boże Narodzenie - Świąteczny obiad Rosół z pieczonej kaczki Pieczona perliczka Pierś z gęsi w pomarańczach Schab po sztygarsku Duszona przepiórka Zobacz więcej
w Cieście Francuskim Kurczak po Polsku (na 2 sposoby) Polędwiczka w Sosie Pierś Kaczki z Jabłkami i Żurawiną Pasztet Drobiowy Klops z Jajkiem Słodkie Nogi Sztufada Wołowa Schab ze Śliwką Stek Wołowy Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 416

0
, lwowskiej. Przykładowe codzienne menu z 1938 roku: „Niedziela – Zupa cytrynowa z podróbkami. Paszteciki w naleśnikach. Pilarda (młoda, specjalnie tłuczona kura) pieczona z kompotem. Pączki. Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 295

0
, lwowskiej. Przykładowe codzienne menu z 1938 roku: „Niedziela – Zupa cytrynowa z podróbkami. Paszteciki w naleśnikach. Pilarda (młoda, specjalnie tłuczona kura) pieczona z kompotem. Pączki. Zobacz więcej
Składniki: 1 sztuka kapusta włoska, 2 szklanki ryż + 1 łyżka kucharek,1/2 kg mielone z łopatki, 1 opakowanie "sztufada" przyprawa do pieczeni wołowej Royal Brand, 1 sztuka jajko, 1 łyżeczka pieprz Zobacz więcej
jeszcze tylko moja przyjaciółka miała podobny. Oprócz kilku podyktowanych przez Mamę przepisów, większość stron wyklejona była recepturami wycinanymi z ówczesnej Kobiety i Życia. Myślę sobie, że Zobacz więcej
Wisienka
Wisienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chatka Wiedźmy
Idealna Polędwiczka

Idealna Polędwiczka 761

0
wlałam rosół, pędzlem zdjęłam smak mięsa ze ścianek naczynia i przelałam do garnka. Zagotowałam. Mąkę rozrobiłam w zimnej wodzie uważając, by nie powstały grudki i mieszając wlałam do sosu. Zobacz więcej
klarowanego masła i ułożyłam w natłuszczonych naczyniach żaroodpornych, przykryłam. Piekłam osobno, najpierw 50 minut w 100 stopniach, a następnie 100 minut w 170 stopniach z termoobiegiem, już bez Zobacz więcej
. Następnie nakłuwamy mięso nożem, tak aby można było włożyć w przygotowane otwory kolejne słupki zamrożonej słoniny. Operacja podobna do tej jaką robimy w wypadku przygotowywania sztufady. Stosuję Zobacz więcej
, oraz śmietana 36 %, oraz dużej ilości żółtek, które służądo zaciągania potrawy. Obowiązkowym dodatkiem do tego dania jest makaron. oraz Sztufadę z gęsich piersi po tulusku. Najpierw gęsie piersi Zobacz więcej
się składniki tj. udka z kurczaka, pory, seler naciowy, białe wino Chardonnay, śmietana 36 % oraz żółtka, które świetnie znajdują zastosowanie do zagęszczania. Potrawa została podana z makaronem. Zobacz więcej
prosto z syfonu... na miejscu wyczuwałam nutę determinacji, która przełożyła się na sukces, czyli zadowolenie gości :) ! ! ! ! ! ! ! !Lili, ul. Roosevelta 10 Danie"Sztufada z leguminą cytrynową i Zobacz więcej
dodatkowo nawilży mięso w trakcie pieczenia. Po drugie, zapewnimy mu też smarowanie od wewnątrz. Przy pomocy prostego triku, fachowo zwanego szpikowaniem. W kuchni polskiej istnieje taki piękny Zobacz więcej
, a kurczak raczej nie był kurczakiem. Poza tym, bamia, która miała być, jak sądzę, daniem głównym tej potrawy, rozpłynęła się gdzieś w mdłym sosie bez przypraw; była rozgotowana i również dobrze Zobacz więcej
(Bernika) • Schab z pończochy (Pyszna Kuchnia) • Schab z pończochy (Straga.pl) • Sztufada na zimno (Grumko) • Szynka gotowana (Koperkowa Kuchnia) • Szynka pieczona w miodzie (Pora coś zjeść) • Szynka Zobacz więcej