sztufada

zbysiowa
zbysiowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam pichcenie
Sztufada

Sztufada 137

0
{{headerMessage}}
Przyszła pora na przetestowanie przyprawy do pieczeni wołowej "sztufada" od Royal Branda Jest to mieszanka naturalnych przypraw i warzyw Składniki: (cebula, czosnek, marchew, seler, por, jabłko, Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
SZTUFADA NA ZIMNO

SZTUFADA NA ZIMNO 99

0
{{headerMessage}}
Sztufada(z językawłoskiegostufato „duszone mięso”) todanie kuchni polskiej, najprawdopodobniej pochodzące od dania boeuf à la mode kuchni francuskiej. Współcześnie ma postać duszonej pieczeni z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Schab zachwycił wszystkich domowników... Był bardzo soczysty i smakował wyśmienicie :) Składniki: 1,2 kg schabu wieprzowego bez kości 100 g wędzonej słoniny 1 cebula kilka suszonych grzybów papryka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy" 70 dkg wołowiny 10 dkg słoniny 1 cebula selera 1 marchewka Liść laurowy 5 ziaren pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki : pozostałe po wywarze ugotowane warzywa / marchew , pietruszka , seler / 3 ugotowane ziemniaki 1 małe jajko sól i pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy Royal Brand - Sztufada do pieczeni Zobacz więcej
Agatka
Agatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowo i ze smakiem
Świąteczne przysmaki

Świąteczne przysmaki 613

0
{{headerMessage}}
Barszcz czerwony z uszkami Zupa grzybowa Kergulena Boże Narodzenie - Świąteczny obiad Rosół z pieczonej kaczki Pieczona perliczka Pierś z gęsi w pomarańczach Schab po sztygarsku Duszona przepiórka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Większość znanych mi osób wciąż przestrzega wigilijnego postu. Ale w Boże Narodzenie to już zupełnie inna historia. Stoły zwykle uginają się od mięs, a każda Pani domu, oprócz swojej Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 475

0
{{headerMessage}}
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 335

0
{{headerMessage}}
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 sztuka kapusta włoska, 2 szklanki ryż + 1 łyżka kucharek,1/2 kg mielone z łopatki, 1 opakowanie "sztufada" przyprawa do pieczeni wołowej Royal Brand, 1 sztuka jajko, 1 łyżeczka pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jeszcze tylko moja przyjaciółka miała podobny. Oprócz kilku podyktowanych przez Mamę przepisów, większość stron wyklejona była recepturami wycinanymi z ówczesnej Kobiety i Życia. Myślę sobie, że Zobacz więcej
Wisienka
Wisienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chatka Wiedźmy
Idealna Polędwiczka

Idealna Polędwiczka 783

0
{{headerMessage}}
wlałam rosół, pędzlem zdjęłam smak mięsa ze ścianek naczynia i przelałam do garnka. Zagotowałam. Mąkę rozrobiłam w zimnej wodzie uważając, by nie powstały grudki i mieszając wlałam do sosu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
". Jakoś tak wyjątkowo kojarzy mi się on z atmosferą starych dworków i naszą najlepszą kulinarną tradycję. To właśnie on ma dla mnie smak prawdziwej, tradycyjnej, polskiej kuchni. Przepis jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Następnie nakłuwamy mięso nożem, tak aby można było włożyć w przygotowane otwory kolejne słupki zamrożonej słoniny. Operacja podobna do tej jaką robimy w wypadku przygotowywania sztufady. Stosuję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, spotkaniem z dietetykiem, zapoznano nas z nowym produktem marki Winiary, z serii Pomysł na… soczystego kurczaka w ziołach z nutą cytryny. Zapoznano nas też z produktami firmyIndykpol, który Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się składniki tj. udka z kurczaka, pory, seler naciowy, białe wino Chardonnay, śmietana 36 % oraz żółtka, które świetnie znajdują zastosowanie do zagęszczania. Potrawa została podana z makaronem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odrobiny ostrości, która nadałaby daniu więcej wyrazistości... ! ! ! ! !Kamari, ul. Piotrkowska 122 Danie"Kulebiak po grecku, czyli polędwiczka w liściach winogron, zapieczona w cieście filo z espumą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodatkowo nawilży mięso w trakcie pieczenia. Po drugie, zapewnimy mu też smarowanie od wewnątrz. Przy pomocy prostego triku, fachowo zwanego szpikowaniem. W kuchni polskiej istnieje taki piękny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a kurczak raczej nie był kurczakiem. Poza tym, bamia, która miała być, jak sądzę, daniem głównym tej potrawy, rozpłynęła się gdzieś w mdłym sosie bez przypraw; była rozgotowana i również dobrze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z rzeżuchą (Wędrówki po kuchni) • Tradycyjna domowa ćwikła (Tysia gotuje) • Wielkanocne pesto z rzeżuchy (Podniebienne Pieszczoty) BABKI • Baba drożdżowa (Pin-up cake) • Baba drożdżowa (Rozgardiasz Zobacz więcej