sztuka gotowania ryżu po persku

{{headerMessage}}
Mówiąc szczerze to ryż polubiłam dopiero jak poznałam mojego męża. On mnie też nauczył jaki ryż jest najlepszy i jak go gotować. Gotowanie ryżu po persku to istny rytuał i przyznam, że za nim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grill i dodatki do grilla, Kuchnia azjatycka, Przepisy z wołowiny Perski kebab kubide z pikantnym ryżem 2012/07/16 , Gosia Robienie kebaba to jeden wielki ceremoniałw moim domu. Aczkolwiek umiem sama Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i ziemniaki… Zrobiłamkilkazmian woryginalnej recepturze.Użyłam migdałów zamiast tartejbułki.Następnym razem spróbuję z laskowymiorzechami . Farsz wyszedłdość rzadki, ale kotleciki nie rozpadły się po Zobacz więcej
OstraNaSłodko
OstraNaSłodko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ostra Na Słodko
BIRJANI Z KURCZAKA

BIRJANI Z KURCZAKA 72

0
{{headerMessage}}
, typowej dla północnych terenów Indii. Nazwa pochodzi od perskiego słowa beryā(n) (بریان) oznaczającego „pieczony”. Polega na zapiekaniu w szczelnie zamkniętym garnku na przemian ułożonych warstw Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Indii
Jagnięcina Dopiaza (Lamb Dopiaza)

Jagnięcina Dopiaza (Lamb Dopiaza) 158

0
{{headerMessage}}
Jagnięcina Dopiaza to jedno z dań, które z pewnością znajdziemy w menu większości restauracji serwujących potrawy kuchni indyjskiej. Początków tej potrawy należy szukać w sztuce kulinarnej czasów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
metabolizm. Internet, bezcenne źródło trudnych do zweryfikowania ciekawostek, podaje też taką informację: regularne mycie twarzy wodą pozostałą po gotowaniu szparagów może pomóc w walce z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie na darmo mówi się o nim, że jest przyprawą cenniejszą od złota. Otrzymuje się go z wysuszonych znamion, czyli słupków kwiatowych znajdujących się pomiędzy fioletowymi płatkami krokusa. Do zebrania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cieszy mnie bardzo fakt, że Dominika Wójciak wydała kolejną świetną książkę. Jestem szczęśliwą jej posiadaczką i trochę Wam o niej opowiem. Jedną sztukę mam dla Was na facebooku. „Ziarno. 100 sposobów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kilka sztuk zwierzyny. Wojownicy nadziewali kawałki mięsa na miecze i podsmażali w ogniu. Z wierzchu jeszcze posypywali tradycyjną przyprawą perską tzw sumakiem (lub sumor) . Wchłania ona część Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to dla nas kuchnia indyjska w swoim najlepszym, południowym wydaniu. Nasza fascynacja sztuką kulinarną tego krajutrwa już wiele lat i zaczęła się na długo przed naszą podróżą w tamte rejony. Nie ma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
je nieco dłonią lub wałkiem w ciasto. Układamy placki na wysmarowanej blasze w odstępach od siebie. (Na raz powinny się zmieścić 2 maksymalnie 3 sztuki.) Tak przygotowane wstawiamy o piekarnika Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do rzeki srebrnego pyłu oraz innych minerałów. Co najważniejsze, a zarazem niebywałe, Hindusi, którzy zażywają tam kąpieli oraz używają tamtejszej wody do picia, jak również gotowania i prania nigdy Zobacz więcej