szurpa

ZOBACZ TAKŻE:

Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Szurpa - kuchnia uzbecka

Szurpa - kuchnia uzbecka 195

0
{{headerMessage}}
Szurpa - to uzbecka zupa na baraninie. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Składniki na 2 litry wody: 0,5 kg. baraniny z kością 2 średnie marchewki 3 duże ziemniaki 2 średnie pomidory 1/4 szkl. Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Szurpa- kuchnia uzbecka

Szurpa- kuchnia uzbecka 157

0
{{headerMessage}}
Szurpa- kuchnia uzbecka Szurpa- jest to bardzo popularna i smaczna zupa kuchni uzbeckiej. Szurpę przygotowuje się z baraniny. Składniki na 3 litry wody: 0,5 kg. baraniny z kością 1 duża cebula 2 duże Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szurpą, a co nie. Według mnie takie stwierdzenia jak "prawidłowy pilaw" czy "prawidłowa szurpa" (czytaj "prawidłowy żurek") są absurdalne w odniesieniu do tak starych i popularnych dań. Ponadto Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Kiszone pomidory

Kiszone pomidory 1539

2
{{headerMessage}}
Szurpa- kuchnia uzbecka » Kiszone pomidory Na Wschodzie kiszone pomidory- to jedna z kilku idealnych zakąsek pod wódkę:) Pomidory się kiszą w ciągu 3-4 dni (w zależności od wielkości). Najlepiej Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Złociste kalafiorki

Złociste kalafiorki 140

0
{{headerMessage}}
« Szurpa- kuchnia uzbecka Złociste kalafiorki Idealny jako przekąska albo dodatek do mięsa. Składniki: 1 średniej wielkości kalafior 2 jajka 4 łyżki mąki olej sól natka pietruszki 2 ząbki czosnku Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dworzec. Jednak ja bym usunęła sztuczne kwiaty. Zupełnie nie są potrzebne, szczególnie gdy widok za oknem przepiękny :) Spać trzeba było szybko, gdyż śniadanie zaplanowane było w Polanie Żubra w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kluski laghman. Często podawane z potrawką z warzyw i mięsa, ale dodatki są tu całkiem dowolne. Dobrym zapychaczem jest uzbecka zupa - szurpaprzyrządzana z cebuli, pomidorów i papryki. W każdej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
również się nie używa! Co ciekawe w gruzińskich przepisach na zupę charczo, cebuli się nie kroi, a jedynie wkłada się w całości, a potem po zakończeniu wszystkich etapów usuwa się. I w żadnym wypadku Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: