szybki wiejski chleb bez zakwasu

anusia181
anusia181 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ania-gotuje
Razowy chleb na zakwasie

Razowy chleb na zakwasie 789

0
Razowy chleb na zakwasie Nie ma to jak domowy chleb. Już dłuższy czas przygotowywałam się do upieczenia takiego na zakwasie , z samej mąki, bez dodatku drożdży. Powiem Wam, że czas kiszenia zakwasu Zobacz więcej
Vel
Vel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vel
Ranking najlepszych śniadań!

Ranking najlepszych śniadań! 194

1
się do śniadań! ;) Jaki jogurt? Tylko i wyłącznie naturalny bez żadnych zbóż, owoców i innych musów czy cukru w składzie. Naturalny jogurt to baza. Do swojego dodaje np. płatki owsiane i jagody, jak Zobacz więcej
fiedziu
fiedziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prymitywna Kuchnia
Chleb wiejski

Chleb wiejski 404

1
To nie mój przepis. Chociaż chyba kiedyś się skuszę, żeby spróbować przygotować własny chleb. Skoro udało się już z bułkami, czemu nie? Chleb wiejski przygotowała Kaja na wigilię firmową, w której Zobacz więcej
Komentarz Szukaj: Domowy makaron zrób go sam! Najlepszy do rosołu i do ramen! Kategorie Bazy Bez Mięsa Chleby Dodatki Drób Mączne Na słodko Na zimno Podroby Przekąski Przetwory Ryby / Owoce Morza Zobacz więcej
i proste kruche ciastka cynamonowe Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem * Podpis * Zobacz więcej
restauracji i smażalni, oraz dlaczego ten festiwal jest tak szybko, bo na samym początku wakacji jak jest jeszcze mało turystów? Festiwal trwa do niedzieli 30.06.2013 i polecam się na niego wybrać! Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Jedzenie do pracy #1

Jedzenie do pracy #1 169

3
pełnoziarniste kilka migdałów kaki resztka kapusty pekińskiej Dzień piąty: 3 muffinki bez jajek - przepis pieczona dynia hokkaidoposypana czarnym sezamem - przepis domowy sok pomidorowy - Zobacz więcej
Lubię manufakturę w kuchni. Ręczna robota zwyczajnie mnie cieszy. Lubię długie godziny spędzane sam na sam z różnymi produktami i to co z nich powstaje . Nie cieszy mnie szybkie ,załatwianie’ Zobacz więcej
Dostałam piękny kawałek wędzonego halibuta :) Wiecie, że mam słabość do ryb, a już do wędzonych w szczególności. Postanowiłam zrobić pastę do kanapek, w sam raz na pożywne śniadanie. Pasty kanapkowe Zobacz więcej
Może teraz to mało modne, ale ja po prostu bardzo lubię chleb! Poza tym, od przeszło dziesięciu lat mieszkam przez płot z piekarnią i nie bez znaczenia jest tu fakt, że zapach świeżego pieczywa nęci Zobacz więcej
fizjologiczne potrzeby w samotności. W tamtym tygodniu też tak chciałam I wpoprzednim, i w jeszcze poprzednim, i… No, także wracam do rzeczywistości bez chorych dzieci. Do rzeczywistości, kiedy Zobacz więcej
z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Pate z wątróbki z Zobacz więcej
Domowe-Wypieki.pl
Domowe-Wypieki.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe-Wypieki.pl
Przerwa

Przerwa 250

0
Przerwa - Przepis Strona Główna Logowanie Forum Księga Gości O mnie Prawa autorskie Kontakt Stats Strona Główna Inne Przerwa Ciasta Torty Babki Ciasta ucierane Biszkoptowe Czekoladowe i kakaowe Zobacz więcej
Becia
Becia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie według Beci
Wesołych Świąt!

Wesołych Świąt! 148

0
(2)pieczywo(1)pierniki(1)pierogi i kluski(4)pierś z kurczaka(1)pizza(2)Placki naleśniki i pierogi(12)podróże(1)przekładane(2)ricotta(2)rogaliki(2)rolada(1)ryby(1)ryż(2)sałatki(4)scones(1)serek wiejski Zobacz więcej
z owsianka) bez pysznego chlebka, jakiejś fajnej pasty lub dobrego masła i wędlinki- najlepiej domowej roboty. Trzebapamiętać, ze dieta nie jest jednorazowa. Tu nie chodzi o to, żeby odbębnić 3 Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
O chlebie

O chlebie 266

0
W starych książkach kucharskich próżno szukać receptów na chleb, nie ma ich wcale lub jest jeden, wskazówki raczej o czym przy pieczeniu chleba pamiętać niż konkretne przepisy. W końcu to taka Zobacz więcej
na kamieniu z parą przez 20 minut w temperaturze 240 stopni, a następnie jeszcze 10 minut bez pary w temp 220 stopni. To był dopiero beret! Chleb przełożony na kamień zaczął się dramatycznie Zobacz więcej
składników. Jego siła tkwi w prostocie i dobrym maśle. No bo co to za święta bez sernika :) Ten jest super prosty, nie ma w nim żadnych zbędnych dodatków, nie ma nawet spodu z ciasta. Ale uwierzcie Zobacz więcej
się poddusić we własnym soku, pod przykryciem, około 10-12 minut. Mocno je solimy, pieprzymy (co jak co, ale grzyby lubią pieprzu naprawdę dużo), wrzucamy całą posiekaną na mgiełkę zieloną pietruszkę Zobacz więcej
… Najprawdopodobniej mąka jest naprawdę żytnia, a nie jakieś pszenżyto GMO, mleko jest ich własne, wiejskie, bez konserwantów i własny zakwas a chleb pieczony wg przepisu przedwojennego, wg którego Zobacz więcej