• 8
  • 1
  • 9
  • 9
  • 6
  • 1
przepisów z 5933 blogów

szynka dojrzewająca

Bardzo smakował mi schab z pończochy, który robiłam już jakiś czas temu. Tym razem eksperymentowałam z szynką i kolejny raz wyszła z tego smaczna domowa wędlina. Użyłam gotowej mieszanki ziół, które Zobacz więcej
Surowa dojrzewająca szynka to coś pysznego. Z kilograma mięsa wychodzi około pół kilograma wędliny. Czas przygotowania to nie mniej niż tydzień. Każdy może ją zrobić w domu i nie trzeba Zobacz więcej
Szynki dojrzewające na bakteriach Składniki: - szynki lub inne kawałki mięsa tu wieprzowego - kultury bakterii bactoferm cp77 lub serwatka - peklosól Kawałki mięsa należy uformować i przyciąć Zobacz więcej
Ostatnimi czasy nie mam na nic ochoty. Jem bo muszę,ale nic ze smakiem. Wybrałam się na sobotnie zakupy, w promocji dojrzałam szynkę dojrzewającą. Szczerze mówiąc to nigdy nic niej nie robiłam, ale Zobacz więcej
Ten domowy wyrób polecam wszystkim, którzy uwielbiają smak i zapach suszonej szynki. Szynka jest naprawdę prosta w wykonaniu i nie zabiera dużo czasu, właściwie sama się robi. Oczywiście odrobina Zobacz więcej
Wędlina dojrzewająca już pojawiła się na blogu jakiś czas temu. Wówczas robiłam schab (klik). Dzisiaj postanowiłam "porwać się" na szynkę. Zasada robienia ta sama - troszkę zmniejszona ilość papryki Zobacz więcej
100 gram szynki dojrzewającej, owoce liczi, 50 gram tartych migdałów, 1 owoc granatu Plasterki szynki pokroić wzdłuż na dwa lub trzy – zależy od wielkości plastrów – mają być szerokości owoców liczi. Zobacz więcej
Suszenie mięsa to najstarszy sposób konserwacji, metoda ta jest bardzo łatwa i nie wymaga drogich dodatków. Takim sposobem można przygotować różne rodzaje mięsa. By powstała wyborna domowa Zobacz więcej
PIERŚ W SZYNCE DOJRZEWAJĄCEJ Strona Główna Przelicznik wag i miar Kontakt O mnie PIERŚ W SZYNCE DOJRZEWAJĄCEJ Potrzebujemy: (na dwie porcje) 7 małych ziemniaków Jedna duża marchewka Pół czerwonej Zobacz więcej
Szynka dojrzewająca jest surowa. Nie podlega gotowaniu, pieczeniu ani nawet wędzeniu. Nie psuje się ponieważ jest wysuszona i zakonserwowana w soli. Proces dojrzewania trwa minimum miesiąc w Zobacz więcej
Najpierw znalazłam przepis na mniammniam.pl (polecam bardzo stronę), potem kupiłam szparagi :) Sezon szparagowy rozpoczęty, należy korzystać. Bardzo prosta i przepyszna przystawka. Potrzebujemy (wg Zobacz więcej
Proponowałam już zimowe, tłuste leczo z dużą ilością oleju i kiełbaską. Dzisiaj będzie lżejsza wersja na oliwie z chudą szynką dojrzewającą. Wegetarianie mogą zrezygnować z szynki i mogą się cieszyć Zobacz więcej
– jest pyszna! Przepis na podpatrzony u Tu-tusi z bloga Półka z przyprawami. składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 6-10 plastrów szynki długodejrzewającej (u mnie szwarcwaldzka, ostatecznie można Zobacz więcej
W zasadzie miałam pewne trudności z finezyjnym nazwaniem tego dania. I w efekcie mi się nie udało. Jakby jednak nie było, odzwierciedla dokładnie wszystko to, czym to danie w istocie jest. Do tej pory Zobacz więcej
Szynka dojrzewająca w czosnku niedźwiedzim Pierwsze podejście do wędlin w typie włoskich dojrzewających , które tak uwielbiam , ja i moje domowe stworki Pyszna , prosta receptura na doskonałej jakości Zobacz więcej
Szynka dojrzewająca w wędzonej papryce Po wędzonkach i szynkowarach nadszedł czas , żeby spróbować swoich sił z wędlinami dojrzewającymi . Są pyszne i okazało się ,że także proste w wykonaniu . Zobacz więcej
Po świętach w lodówce można znaleźć sporo ciekawych produktów. U mnie oprócz zakupionych ostatnio przepiórek znalazłem kilka plasterków szynki dojrzewającej, trochę białego wina a także liście Zobacz więcej
Piersi z kurczaka w towarzystwie szynki dojrzewającej i sera zachowują swoją soczystość i zyskują dodatkowy niepowtarzalny aromat. Mięso nie wymaga solenia o ile szynka dojrzewająca jest bardzo słona. Zobacz więcej
Sposób na wyrób wędliny w domowych warunkach. Mięso tak przygotowane jest pyszne, delikatne i aromatyczne, przypomina nieco szynkę parmeńską. Do przygotowania wędliny można użyć różnych ziół, w Zobacz więcej
przyprawy nie należy się tym przejmować. Boczek zwijamy wzdłuż dłuższego brzegu i obwiązujemy ciasno dratwą lub wkładamy do siatki wędliniarskiej. Wieszamy w przewiewnym miejscu i suszymy minimum 4 Zobacz więcej