szynka pieczona w garnku rzymskim

Gołąbki mięsno-ryżowe z sosem pomidorowym Farsz do gołąbków: 1:1 mięso z szynki i ugotowany ryż 1 pokrojona i podsmażona cebula sól i pieprz Zwinięte i ułożone gołąbki w garnku Zobacz więcej
. Farsz do gołąbków: 1:1 mielone mięso z szynki i ugotowany ryż 1 pokrojona i podsmażona cebula, sól i pieprz Składniki farszu mieszamy i wypełniamy nim obgotowane liście kapusty. Zwinięte gołąbki Zobacz więcej
Gołąbki mięsno-ryżowe z sosem pomidorowym Farsz do gołąbków: 1:1 mięso z szynki i ugotowany ryż 1 pokrojona i podsmażona cebula sól i pieprz Zwinięte i ułożone gołąbki w garnku Zobacz więcej
Mięso pieczone w garnku rzymskim nie wymaga tłuszczu, jest soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Składniki: 1 kawałek szynki wieprzowej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy Dijon majeranek oregano Zobacz więcej
Piecze się długo - 2 godziny, ale samo przygotowanie zajmuje moment. Porcja dla 4 osób. Cena: ok. 16 zł. Składniki: 60 dag wieprzowiny - od szynki 3 cebule 1 kg ziemniaków 1 łyżka słodkiej papryki w Zobacz więcej
Spośród przepisów jakie znajdują się na moim blogu, wybrałam te, które według mnie są łatwe i dość szybkie do wykonania. Mam nadzieje, że każdy znajdzie tu coś na swój świąteczny stół :) Zapraszam. Zobacz więcej
Nanaly
Nanaly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mix smaku
Krucha pieczona szyneczka

Krucha pieczona szyneczka 233

1
składniki * 1,2-1,5 kg szynki surowej marynata * 1,5 l przegotowanej zimnej wody * 3 łyżki soli peklowej * 3 liście laurowe * 3 ząbki czosnku * 3 rozgniecione owoce jałowca * 3 kulki ziela Zobacz więcej
soczyste i bardzo aromatyczne i choć nie grillowałam tylko piekłam było pyszne. Mięso piekłam w garnku rzymskim, dzięki czemu jest bardzo soczyste. Składniki: 1 kg mięsa od szynki 2-3 łyżeczki Zobacz więcej
Takie pieczyste z dziczyzny trochę na szybkiego ( kiedy nie ma specjalnie czasu na dłuższe trzymanie mięsa w marynacie ) . Czas : 2,5 godziny + minimum 12 godzin marynowanie Składniki : 1 kg chudego Zobacz więcej
Usłyszałam gdzieś, kiedyś, że boczek to jedyna "wędlina", której nie da się zepsuć. Nie wiem, czy to prawda, ale wiem za to, jak zrobić, aby smakował wyjątkowo pysznie! Ten kawałek surowego boczku Zobacz więcej
Terrina z golonki Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Polędwica Zobacz więcej
Baranina w garnku rzymskim Familijnym Składniki: 2 kg udźca z młodej baraniny 8 ząbków czosnku 6 gałązek rozmarynu odrobina oliwy 3 łyżki musztardy sól, pieprz mały kubek gęstej śmietany 3 cebule 2 Zobacz więcej
też do zerknięcia na zbiór przepisów z 2015 roku Paluszki z kurczaka w cieście piwnym , Mirabelkowy blog Rożki piwne (piwoszki) , Mirabelkowy blog Schab w piwie i cebuli , Kuchenne wzloty i upadki Zobacz więcej
1 łyżeczka nasion gorczycy 3 liście laurowe 1 łyżka suszonego majeranku świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Warzywa: 1 cukinia pokrojona w talarki 1 żółta papryka pokrojona w grubą Zobacz więcej
, który z dyni, najbardziej lubi krem. No i ja sama, która kurki uwielbiam w śmietanie! Stres zupełnie niepotrzebny. Danie było lekkie, połączone beszamelem warstwy wyraźnie ze sobą "zagrały", a Zobacz więcej
Tarta ze szpinakiem, serem feta i pomidorami Ziemniaczki z tartą bułką i papryką po włosku Tarta z porami, suszonymi morelami i pepperoni Tadżin z kurczaka i kaszą jaglaną w garnku Zobacz więcej
Anna D.
Anna D. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przypraw Mnie
Bajgle z czarnuszką

Bajgle z czarnuszką 98

0
starczy fantazji. Tajemnica bajgli zawarta jest z pewnością w ich obgotowywaniu przed pieczeniem. Myślę, że to stanowi o ich docelowej puszystości. Czarnuszka jest kuzynką kminu rzymskiego. Mogę Ci Zobacz więcej
garnka. Warto sobie taki sprawić, gdyż jest najlepszy do pieczenia na przykład gołąbków. Nie trzeba niczym podlewać mięsa, gdyż garnek przed użyciem moczy się w wodzie. Podczas pieczenianaczynie Zobacz więcej
Dzisiajmam dla Was pomysł na szybkie w przygotowaniu, ale pyszne danie - roladki z indyka w cieście francuskim z dodatkiem szynki parmeńskiej i smarowidła ziołowego, podane z puree ziemniaczanym z Zobacz więcej
Angie123
Angie123 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I adore cinnamon
Pity meksykańskie

Pity meksykańskie 64

0
stopni- grzanie góra- dół. Pomarańczę przekroić na pół i wycisnąć sok, wszystko odstawić razem ze skorkami. Cebulę obrać i przekroić na pół. Mięso oczyścić z nadmiaru tłuszczu i pokroić w kostkę, Zobacz więcej