szynka w marynacie musztardowej

Jeżeli lubicie dania obiadowe z nutką słodyczy, to danie jest dla Was! Mięso nie będzie suche ani gumowate, wychodzi ideaaaalnie soczyste :) Niestety nie wiem jakim cudem nie zachowały się zdjęcia Zobacz więcej
Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej – nadaje się zarówno do pieczenia w piekarniku, a także na grilla :) Wystarczy ją wtedy zawinąć w folię aluminiową lub piec na aluminiowych tackach. Polecam Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-8 Składniki podstawowe: 8 podudzi z kurczaka, 2 duże ząbki Zobacz więcej
6 sierpni, to wyjątkowy dzień. Dlaczego? Bo dziś obchodzimy Dzień Musztardy! Musztardę uwielbiam i cenię od lat, nie wyobrażam sobie bez niej mojej kuchni, czy letniego grilla. Dziś z okazji tego Zobacz więcej
Dziś proszę państwa, przepis z cyklu "na bogato" Poniosło mnie odrobinę kulinarnie i oto efekty. Pięknie upieczone ziemniaczki, soczysty indyk w obłędnie smacznej i prostej marynacie. Nie wiem jak Zobacz więcej
Danie te należy do jednych z moich ulubionych w tym miesiącu, dlatego chciałabym się z wami z nim podzielić. Chciałabym również zaznaczyć, że przygotowanie tego dania odbywa się już dzień wcześniej. Zobacz więcej
Grillowana szynka w miętowej marynacie - lekka i aromatyczna gotować Strona główna O mnie Kontakt Grillowana szynka w miętowej marynacie 3 sierpnia 2017 Moja prababcia mawiała: „Jak się spieszysz, to Zobacz więcej
Dzisiaj podam przepis na grillowe skrzydełka w marynacie miodowo musztardowej. Są smaczne, lekko słodkawe oraz bardzo ładnie pieką się na grillu. SKŁADNIKI : 1 kg skrzydełek 2 łyżki miodu 1 łyżka Zobacz więcej
Żeby przygotować super pyszne mięsko nie potrzeba zbyt wielu składników. Moja propozycja to pieczonykurczak w marynacie musztardowej! Po upieczeniu mięso jest mięciutkie i soczyste, a skórka chrupiąca Zobacz więcej
Kurczak jest przepyszny, mięso pozostaje bardzo soczyste, lekko pikantne i wyraziste. Aw cebulce, z którą się piekł można się zakochać Składniki: ok. 1 kg pałek z kurczaka 2,3 duże cebule Marynata: 1 Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE MIĘSA) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 50 dag szynki wieprzowej, opakowanie Zobacz więcej
U mnie sezon grillowy rozpoczęty :) Na pierwszy ogień poszły żeberka w boskiej słodko-pikantnej marynacie. Przepis bardzo szybki i prosty. Trzeba tylko zaczekać, aż mięso się zamarynuje. Polecam! Zobacz więcej
Witam Kochani dziś przedstawiam Wam super przepis na pyszne mięsiwo :) Polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI 4 średnie ćwiartki z kurczaka MARYNATA 4 łyżki miodu 3 łyżki musztardy (np sarepskiej) 1 Zobacz więcej
Francuskiej marynaty można użyć do każdego innego rodzaju mięsa, np. łopatki czy karkówki. Ja wybrałam nieco chudszą szynkę. 1 kg szynki wieprzowej 2 cebule 300g pieczarek Marynata: 1/3 szklanki Zobacz więcej
"Jakie to dobre!" - i myślę, że tyle wystarczy tytułem wstępu :) Debiut z tofu uważam za udany. Co trzeba? 250 g tofu w wersji naturalnej, bez dodatków 1/3 główki sałaty lodowej 250 g pomidorków Zobacz więcej
Kruche, rozpływające się w ustach mięso o delikatnie słodkim smaku. Takie żeberka mogłabym jeść bardzo często. Najlepiej podane z kiszoną kapustą i ziemniakami. Składniki: ok. 600g żeberek mięsnych, 1 Zobacz więcej
Kolejna propozycja na przyrządzenie królika. Ja zamarynowałam same udka, bo z jegoresztymam w planach zrobić rosół. Ale można zamarynować całego królika w takiej marynacie (tylko podwoić jej Zobacz więcej
Roladki schabowe w sosie śmietanowo-musztardowym to pomysł na dość szybki obiad, który można zrobić np. dzień wcześniej, a później tylko odgrzać roladki w sosie. Polecam również przepisy na: roladki Zobacz więcej
Kolejna propozycja na wielkanocny obiad, czyli szynka długopieczona wrękawiew marynacie musztardowej. Pyszna, krucha ipachnącaszynka,któramożebyćzarównona obiad jak i powystygnięciujakowędlinana Zobacz więcej
Składniki: pierś z kurczaka, 3 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki miodu, 4 łyżki oleju/oliwy, 1 łyżeczka octu jabłkowego. Pierś z kurczaka kroimy jak na sznycle. Robimy marynatę mieszając: musztardę, Zobacz więcej