szynka z rekina

Steki z rekina: Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z limonki sól, pieprz świeżo mielony Steki z rekina marynujemy w marynacie ok. pół godziny. Zielone szparagi (obcinamy je na dole)- każdą Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Zupa szparagowa

Zupa szparagowa 42

0
! Na blogu- szparagowo: 1. Zielone szparagi i steki z rekina- Wiosna, ach to ty…- Post z dnia 21.04.2015: http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/zielone-szparagi-i-steki-z-rekina-wiosna-ach-to-ty/ 2. Zobacz więcej
podałam posypane serem szafran i kolorowym pieprzem w towarzystwie wyśmienitych steków. Na blogu- szparagowo: 1. Zielone szparagi i steki z rekina- Wiosna, ach to ty…- Post z dnia 21.04.2015: Zobacz więcej
Szparagi… Tak pyszne, a to tak naprawdę tylko kilka tygodni przyjemności. Zatem warto korzystać, ile się tylko da!:) Szparagi w różnych ciekawych odsłonach na moim blogu: 1. Szparagi na maśle- Zobacz więcej
. Szparagi na maśle-http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/szparagi-na-masle/ 2. Szparagi w szynce-http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/szparagi-w-szynce/ 3. Zupa szparagowa- Zobacz więcej
. Serwowana na zimno, marynowana makrela. Moja największa słabość... chipsy , została pokonana. Na przekąskę wybierałam pyszne wędliny ( fuet, szynka długodojrzewająca ) oraz ser kozi. A na koniec Zobacz więcej
Sashimi z surowej ryby i owoców morza - Smakowyj Przeskocz do treści Smakowyj Przyjemność z jedzenia Menu i widgety Strona główna Katalog smaków O mnie Szukaj: Najnowsze wpisy Sashimi z surowej ryby i Zobacz więcej
się chwalić, ale naprawdę wyszła, że „palce lizać”. Do tego żółty kolor, który zawsze poprawia mi nastrój i słodycz mleka kokosowego…ehhhh Składniki (na 4 porcje): pół średniej wielkości… około 10 Zobacz więcej
… Składniki (na około 9 gołąbków): dosyć duża młoda kapusta… około 1 miesięcy temu - Brak komentarzy Szynka wieprzowa duszona w czerwonym winie z dodatkiem cebuli i czosnku. Do tego świeża, chrupiąca Zobacz więcej
z oceanu owoców morza. Niedaleko rynku, na Plaza Topete 4 znajduje się najlepsza w mieście freidurias (smażalnia ryb). Pescado frito, smażoną rybę od rekina po kalmary podają na wynos, można ją zjeść Zobacz więcej
wypróbować. Sk... 139. Udka faszerowane. Witam niedawno oglądając master chef widziałem udka faszerowane, zachciało mi się ich ale nie miałem przepisu i poszukałem trochę i znalazł... 63. Polędwica Zobacz więcej
marnują żarcie. To znaczy – nie tylko Polacy, ale że niestety w tym smutnym kraju mieszkamy, to o nim mówimy. Do dzieła. Dygresja – wieki temu, kiedy serial South Park nie śmierdział połkniętym Zobacz więcej
– tradycyjna kuchnia islandzka O tradycyjnej kuchni islandzkiej krążą legendy. Kiedyś położenie wyspy i ograniczone możliwości transportu, zmuszały Islandczyków do zjadania wszystkich części ryb i Zobacz więcej
przed chwilą powinien być kruchy i jędrny, raz w 2011 roku trafił mi się wielokrotnie odgrzewany konsystencjąprzypominał chyba oponę. Grzybki enoki (płomiennicy zimowej) zawijane w szynkę lub boczek. Zobacz więcej
(pamiętajmy – mówimy na razie o cenie samego mięsa, to nie jest cały obiad!), dobrym kawałkiem jest tzw. środkowy schab. Za kilogram – około 20 zł, świetnie nadaje się na wszelkie „tradycyjne” (haha, Zobacz więcej
, grubą soczystą szynką, łatwo wyłamującymi się żeberkami, pycha. A za namową gospodarza rozłupaliśmy czaszkę by delektować się delikatnym pieczonym móżdżkiem o konsystencji lekkiego, puszystego pate. Zobacz więcej