szynka z rekina

Steki z rekina: Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z limonki sól, pieprz świeżo mielony Steki z rekina marynujemy w marynacie ok. pół godziny. Zielone szparagi (obcinamy je na dole)- każdą Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Zupa szparagowa

Zupa szparagowa 42

0
! Na blogu- szparagowo: 1. Zielone szparagi i steki z rekina- Wiosna, ach to ty…- Post z dnia 21.04.2015: http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/zielone-szparagi-i-steki-z-rekina-wiosna-ach-to-ty/ 2. Zobacz więcej
podałam posypane serem szafran i kolorowym pieprzem w towarzystwie wyśmienitych steków. Na blogu- szparagowo: 1. Zielone szparagi i steki z rekina- Wiosna, ach to ty…- Post z dnia 21.04.2015: Zobacz więcej
Szparagi… Tak pyszne, a to tak naprawdę tylko kilka tygodni przyjemności. Zatem warto korzystać, ile się tylko da!:) Szparagi w różnych ciekawych odsłonach na moim blogu: 1. Szparagi na maśle- Zobacz więcej
. Szparagi na maśle-http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/szparagi-na-masle/ 2. Szparagi w szynce-http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/szparagi-w-szynce/ 3. Zupa szparagowa- Zobacz więcej
. Serwowana na zimno, marynowana makrela. Moja największa słabość... chipsy , została pokonana. Na przekąskę wybierałam pyszne wędliny ( fuet, szynka długodojrzewająca ) oraz ser kozi. A na koniec Zobacz więcej
Sashimi z surowej ryby i owoców morza - Smakowyj Przeskocz do treści Smakowyj Przyjemność z jedzenia Menu i widgety Strona główna Katalog smaków O mnie Szukaj: Najnowsze wpisy Sashimi z surowej ryby i Zobacz więcej
się chwalić, ale naprawdę wyszła, że „palce lizać”. Do tego żółty kolor, który zawsze poprawia mi nastrój i słodycz mleka kokosowego…ehhhh Składniki (na 4 porcje): pół średniej wielkości… około 10 Zobacz więcej
… Składniki (na około 9 gołąbków): dosyć duża młoda kapusta… około 1 miesięcy temu - Brak komentarzy Szynka wieprzowa duszona w czerwonym winie z dodatkiem cebuli i czosnku. Do tego świeża, chrupiąca Zobacz więcej
z oceanu owoców morza. Niedaleko rynku, na Plaza Topete 4 znajduje się najlepsza w mieście freidurias (smażalnia ryb). Pescado frito, smażoną rybę od rekina po kalmary podają na wynos, można ją zjeść Zobacz więcej
! Popularne posty 59. Smażony stek z rekina Tak dobrze widzicie dzisiaj obok zapiekanki był również stek z rekina, w berw pozorom mnie mięso rekina smakowało brak ości, dość zwarte, s... 148. Udka Zobacz więcej
marnują żarcie. To znaczy – nie tylko Polacy, ale że niestety w tym smutnym kraju mieszkamy, to o nim mówimy. Do dzieła. Dygresja – wieki temu, kiedy serial South Park nie śmierdział połkniętym Zobacz więcej
– tradycyjna kuchnia islandzka O tradycyjnej kuchni islandzkiej krążą legendy. Kiedyś położenie wyspy i ograniczone możliwości transportu, zmuszały Islandczyków do zjadania wszystkich części ryb i Zobacz więcej
przed chwilą powinien być kruchy i jędrny, raz w 2011 roku trafił mi się wielokrotnie odgrzewany konsystencjąprzypominał chyba oponę. Grzybki enoki (płomiennicy zimowej) zawijane w szynkę lub boczek. Zobacz więcej
(pamiętajmy – mówimy na razie o cenie samego mięsa, to nie jest cały obiad!), dobrym kawałkiem jest tzw. środkowy schab. Za kilogram – około 20 zł, świetnie nadaje się na wszelkie „tradycyjne” (haha, Zobacz więcej
, grubą soczystą szynką, łatwo wyłamującymi się żeberkami, pycha. A za namową gospodarza rozłupaliśmy czaszkę by delektować się delikatnym pieczonym móżdżkiem o konsystencji lekkiego, puszystego pate. Zobacz więcej