szynkowar

Witajcie Kochani :) Dziś chciałabym was zapoznać z cudownym urządzeniem do robienia domowych wędlin… Szynkowarjestto proste urządzenie służącedo produkcjiw domowych warunkach,wyśmienitych własnych Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
SZYNKOWAR - INSTRUKCJA

SZYNKOWAR - INSTRUKCJA 7359

5
Szynkowar – instrukcja Szynkowar , termometr, woreczki, sól do peklowania i przyprawy do mięsa dostępne są w różnych sklepach internetowych . W moim szynkowarze przyrządza się 0.8 - 1 kg. mięsa , Zobacz więcej
soli i majeranku ,owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Mięso przekładamy do szynkowaru i gotujemy w temperaturze 80C przez 45 min. Następnie szynkowar schładzamy ,wstawiamy Zobacz więcej
Domowa kiełbasa drobiowa – szynkowar Następny wyrób z szynkowara, to drobiowa wędlinka śniadaniowa. Jest prosta , nie zawiera zbyt wielu dodatków i doskonale smakuje na kanapkach lub posiekana i Zobacz więcej
- jeśli mięska z udek będzie wagowo mniej czy więcej to odpowiednio dodać mielonego mięsa do 80 dag wsadu mięso wymieszać na kleistą masę z wszystkimi pozostałymi składnikami - oliwki na sitku Zobacz więcej
- mięso z tłustymi kawałkami pokroić w kostkę do 1 cm, dodać wszystkie składniki, suszone papryczki chilli pokruszyć, ręką dobrze mięso wyrobić aż będzie kleiste do szynkowara włożyć woreczek i i do Zobacz więcej
do woreczka włożyć mięso i do szynkowara typu tuba, zamknąć szynkowar i schować do lodówki na 48 godzin szynkowar włożyć do garnka ze ściereczka lub podstawką, wlać wody pod zamknięcie szynkowaru i Zobacz więcej
Nadszedł czas, aby ogłosić wyniki konkursu. Widzę, że szynkowar i domowe wędliny cieszą się dużym zainteresowaniem, a to bardzo dobrze, bo są pyszne i zdrowe. Bardzo wam dziękuje za tak liczny udział Zobacz więcej
Ostatnio dostałem do przetestowania szynkowar firmy Tradismak - która zajmuje się sprzedażą sprzętu do wyrobów domowych wędlin i produkcją przypraw. Szynkowar wykonany jest ze stali nierdzewnej. Zobacz więcej
Domowa kiełbasa paprykowa - szynkowar 900 g łopatki 200 g wędzonego boczku 1 łyżeczka soli peklującej 1 łyżeczka soli 1 1/2 łyżeczki czarnego lub kolorowego pieprzu (w ziarenkach) 2 czubate łyżeczki Zobacz więcej
wytwarzania szynki. Mięso przełożyć do woreczka, wycisnąć powietrze spomiędzy jego kawałków. Następnie włożyć do szynkowara, ugnieść, uważając by nie rozerwać woreczka, zawiązać woreczek sznureczkiem Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Schab  ze śliwką (szynkowar)

Schab ze śliwką (szynkowar) 3529

5
Świąteczny stół wzbogacił się w zeszłym już roku o kolejną domową wędlinę peklowaną i parzoną w szynkowarze. Schab ze śliwką przygotowany w ten sposób jest kruchy, soczysty i mocno aromatyczny bez Zobacz więcej
tak długo aż mięso będzie kleiste do szynkowara włożyć woreczek i wkładac mięso, lekko ubijać łyżką aby nie było pustych miejsc z woreczka usunąć powietrze i zawiązać, nałożyć, nakładkę, sprężynę i Zobacz więcej
Szynkowa z majerankiem – szynkowar Wędliny domowe , to zawsze udany eksperyment , szczególnie szyneczki i wszelkie wyroby na bazie tej części świnki Szynkowa z szynkowara jest pyszna , mięciutka , Zobacz więcej
Na blogu Proste-przepisy.pl pokazywałem już jak w prosty sposób możemy upiec sobie pyszny chleb. Jednak nie samym chlebem żyje człowiek, dlatego dziś przedstawię Wam coś, co niedawno kupiłem i do dziś Zobacz więcej
był szynkowar prostokątny,które spełniła firma Tradismak,dziękuję bardzo. Szynkowar/praska jest to urządzenie ze stali nierdzewnej, w którym możemy gotować domowe wyroby,cieszyć się ich Zobacz więcej
Odpowiem jednym zdaniem : jeden i drugi garnek to skarb w domu. Szybkowar posiadam od dawna natomiast szynkowar od kilkunastu dni i teraz wiem ze nie rozstała bym się ani z jednym ani z drugim. Po Zobacz więcej
do woreczka do parzenia i wkładamy do szynkowara. Ja mam okrągły szynkowar, więc mój kawałek "ustawiłam" pionowo :) Woreczek zamykamy, pamiętając o pozbyciu się powietrza z wierzchu. Zawiązujemy go Zobacz więcej
odnośnie szynkowarów i kilka ogólnych informacji przydatnych przy domowym wyrobie wędlin. Zrobiłam również dodatkową etykietę Szynkowar - szybki klik i przeniesie Was do domowych wyrobów z Zobacz więcej
ładny kawałek łopatki bez kości włożyć do marynaty na 3 dni i ze 3 razy dziennie obracać mięso - powinno być całe zanurzone w wodzie następnie wyjąć z marynaty, natrzeć mięso suszonym czosnkiem Zobacz więcej