szynkowary

ZOBACZ TAKŻE:

Szynkowarowe przeboje Szynkowary, zakupiłem trzy sztuki, z myślą o zrobieniu z jednej sztuki, zamorskiego prezentu. Prezent wręczony, ale obdarowany nic nie "nadaje w temacie" więc Go nie katuję(na Zobacz więcej
nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością, dlatego można też gotować w nich wyroby bezworeczków foliowych. Wkrótce na blogu pojawi się sporo własnych wyrobów przy uzyciu tego urządzenia :p a Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Drobiowa szynka z szynkowara

Drobiowa szynka z szynkowara 3724

5
To już kolejny przepis z użyciem szynkowara. Dzisiaj wersja drobiowa. Jeżeli chodzi o szynkowary, to w ostatnim czasie pojawiły się w wielu sklepach. Warto więc zaopatrzyć się w to proste urządzenie a Zobacz więcej
, nie doprowadzamy do wrzenia. Po ugotowaniu, studzimy, wstawiamy do lodówki na kIlka giodzin, po tym czasie wyjmujemy mięsko. DO PRZYGOTOWANIA BOCZKU UŻYŁAM SZYNKOWARU ZESTAW SINGIEL . Zapraszam na Zobacz więcej
Takie mięsko robiłam na Święta...a jakie było pyszne...szynkowar to naprawdę świetna sprawa..polecam z czystym sumieniem..a szynkowary o różnej pojemności można kupićtutaj...no i po raz kolejny będzie Zobacz więcej
szynkowar wkładam do lodówki i zostawiam na noc . Następnego dnia wyjmuje z szynkowara i woreczka. Moja rolowana szynka pięknie wygląda , rewelacyjnie smakuje i ma galaretkę to co uwielbiam Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
SZYNKA Z CZESKIEGO SZYNKOWARU

SZYNKA Z CZESKIEGO SZYNKOWARU 1113

1
Szynkowary najczęściej wykorzystywane są do produkcji wędlin z mięsnych kawałków (jeden z takich przepisów już wkrótce). Ta którą Wam dzisiaj przedstawiam jest "wyprodukowana" z niewielkiej, ponad Zobacz więcej
typu gulasz angielski, - kiełbasę szynkową, - a pojutrze będziemy parzyć prasowany boczek w pikantnej posypce. Samo urządzenie nie jest skomplikowane - składa się z mocnej sprężyny dociskowej, Zobacz więcej
na noc.Rano mamy pyszną,zdrową i świeżą wędlinę. Jeśli nie macie takich przypraw spokojnie możecie użyć innych,jedynie wystarczy zachować proporcje....jednak powiem Wam,że przyprawy bardzo przypadły Zobacz więcej
i co najważniejsze jesteśmy pewni w 100% co jest w składzie. Nie znajdziecie tam chrząstek,skóry, kości,błony, pazurów,szpiku kostnego,tłuszczu,barwników czy konserwantów.. ach można wymieniać bez Zobacz więcej
kolor, a dzięki odrobinie mielonego mięsa sklepiła się w całość. Takie szynkowary są sprzedawane w zestawach z termometrem i woreczkami. Termometr jest ważny by utrzymać temperaturę w jakiej ma być Zobacz więcej
dziecinnie proste. Szynkowar spisał się na medal. Już nie wspomnę o moim mężu, normalnie wniebowzięty. Mięsko kruche, przyprawione idealnie. Szynka zniknęła jeszcze szybciej jak się pojawiła. Jeżeli Zobacz więcej
Parę dni temu nawiązałam współpracę z firmąTradismak, która w swojej ofercie ma szynkowary [ różnej wielkości], maszynki, noże itp.oraz różne przyprawy .Ja mam przyjemność przetestować szynkowarDueto Zobacz więcej
również do praski ponieważ szynkowary od Tradismak są ze stali nierdzewnej. Do worka włożyć zapeklowany schab, całość posypać płatkami czosnku, woreczek skręcić pozbywając się powietrza, nałożyć Zobacz więcej
do mrożenia. Można bezpośrednio wkładać również do praski ponieważ szynkowary odTradismaksą ze stali nierdzewnej. Do worka włożyć plastry mięsa ugniatając je, woreczek skręcić pozbywając się Zobacz więcej
również do praski ponieważ szynkowary odTradismaksą ze stali nierdzewnej. Do worka włożyć mięso ugniatając je łyżką, woreczek skręcić pozbywając się powietrza, nałożyć płytkę dociskową a następnie Zobacz więcej
"rozklejone" - kleić się do rąk. Następnie dodać suchą żelatynę i ponownie wyrobić. Szynkowar wyłożyć woreczkiem nadającym się do szynkowarów lub użyć woreczka takiego do mrożenia. Można bezpośrednio Zobacz więcej
do lodówki na 3 doby, co jakiś czas mięso obracać aby równomiernie się peklowało. Następnie po tym czasie szynkowar wyłożyć woreczkiem nadającym się do szynkowarów lub użyć woreczka takiego do Zobacz więcej
Jakie wędliny możemy kupić w sklepie wszyscy wiemy,pełno w niej chemii,bez smaku,staram się ich nie kupować,jeśli już się zdecydują kupić to u sprawdzonych dostawców.Pochodzę z rodziny, w której robi Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Szynkowarowe chorizo

Szynkowarowe chorizo 585

0
składników na 2 szynkowary o poj. 0, 9-1,0 kg * 40 dag boczku surowego b/k, niezbyt tłustego; * 80 dag kg łopatki wieprzowej; * 60 dag filetów z drobiu (użyłem tym razem filet z kury); * 6-7 dużych Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: