tachini

ZOBACZ TAKŻE:

do kosza (jak co roku latem mamy ich plagę w domu). Na wierzch poszły zatem orzechy włoskie, które ostały mi się po ostatnim pieczeniu chlebka z orzechami. Składniki: 100g niesolonego masła, Zobacz więcej
Bułeczki te upiekłam w ramach akcji "Upiecz Smakowity Chleb" przygotowanej przez Zakłady Tłuszczowe Kruszwica. Przepis na te ciasto polecam zwłaszcza początkującym piekarzom. Pracuje się na nim Zobacz więcej
Dziś coś dla wszystkich, którzy mają ochotę na coś czekoladowego, miękkiego, wilgotnego i niezwykle delikatnego. Ciasto czekoladowo-dyniowe. Z kawałkami czekoladowych cukierków. Aromatyzowany Zobacz więcej
takiego nie ma. Łososia zrobiłem na dwa sposoby: saute (oprószony solą i pieprzem oraz zamarynowany w sosie teryiaki, tachini oraz soku z limonki i tabasco. W tej samej marynacie trzymałem też Zobacz więcej
ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2 w porównaniu z tymi, które nigdy albo prawie nigdy ich nie jadły.” (Zdrowe odżywianie bez tajemnic, Dr Roman Pawlak) Składniki: 1 duży kalafior Zobacz więcej
wysokości. Masa: 1,2 kg mielonego, dość tłustego, zwartego twarogu (ja piekłam z twarogu wiejskiego - absolutnie nie wiaderkowego), 1 niepełna szklanka cukru pudru, 1 cukier waniliowy, 1 budyń Zobacz więcej
oliwą. Mokrymi dłońmi formować kulki wielkości ok. 2,5 cm, układać na papierze. Kotleciki posmarować z wierzchu oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec dozrumienienia ok. 20 Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Hiszpańskie przekąski

Hiszpańskie przekąski 524

0
min. Wystudzić posiekać nożem i wymieszać z humusem, czosnkiem, jogurtem i zostawić na kilka godzin żeby się przegryzło. Zamiast gotowego humusu można użyć tylko pasty tachini. Przed podaniem polać Zobacz więcej
, pokrzyw, świeżego imbiru, praktycznie ze wszystkiego. Miękkie owoce bardziej „mieli” niż wyciska, ale domyślam się, że jest to cecha wszystkich wyciskarek wolnoobrotowych. Robi fajne masło Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: