tadżin wołowe

W ramach wspólnego gotowania z Martynosią i Panną Malwinną marokańskich tadżinów, przygotowałam tadżin z klopsikami z wołowiny. Do tej pory robiłam tadżiny tylko z mięsa drobiowego, a jako że Zobacz więcej
Kuchnia Ilony
Kuchnia Ilony Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Ilony
Tadżin wołowy

Tadżin wołowy 283

0
czekać na ucztę. Wierzcie mi, że warto. Na szczęście dla nas, nie trzeba jechać do Maroko po owe naczynie można kupić u Pana Mariusza - KLIK i jesteśmy w sklepie. A teraz zapraszam na niesamowitą Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Tadżin wołowy z morelami

Tadżin wołowy z morelami 102

0
Przyznaję się, ten przepis już był, ale tak smakuje mi to danie że musiałam powtórzyć :) Tajemnica dania polega na długim duszeniu a smak swój i niepowtarzalny aromat zawdzięcza sosowi do którego Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Tadżin wołowy z daktylami

Tadżin wołowy z daktylami 73

0
Tadżin to naczynie do przygotowania dania, nazywane jest tak również danie w nim przygotowywane. Ja niestety jeszcze nie mam takiego naczynia chociaż od dłuższego czasu marze żeby je mieć. Być może Zobacz więcej
Bardzo lubię to danie. Mięso w nim jest aromatyczne, wprost rozpływa się w ustach. Kropką nad i jest jajko, które dopełnia jego smak. Nic więcej dodać tu nie mogę. Polecam wszystkim, który jak ja Zobacz więcej
ręką. Tagine wołowe z mirabelkami Składniki: - 500 g wołowiny - 2 garście mirabelek lub 1 garść suszonych owoców - 3 cebule - 2 marchewki - 1 kabaczek lub cukinia - 1 puszka cieciorki - 1 ostra Zobacz więcej
posłuży jako pochłaniacz sosu albo zrobić kuskus. Dekorujemy świeżą kolendrą, ale jeśli ktoś nie ma to może użyć suszonej, a jeśli nie lubi to może ją zastąpić zieloną pietruszką. * zamiast Zobacz więcej
Tagine, tadżin, tajin czy tażin nie wiem. Jedno jest pewne, ta marokańska potrawa jest mi bardzo bliska ze względu na aromatyczność i smak. Dużo w niej przypraw cynamon, kardamon, kurkuma, kolendra, Zobacz więcej
do przyrządzenia potrawami z jagnięciny są steki lub kotleciki. Mięso to doskonale sprawdza się również jako pieczeń czy w daniach jednogarnkowych, takich jak ragout czy tadżin. Jest to soczyste, Zobacz więcej
Szczepański i mimo, że wszystkie stoliki były zajęte, obsługa spisała się na medal, a atmosfera była całkiem przyjemna. Najpierw przystawki, czyli to, co Anie lubią najbardziej. W Walentynkowym Menu Zobacz więcej
najpopularniejsza marokańska potrawa. Tadżin to mięso - wołowe, drobiowe, jagnięcina lub baranina, a czasem także ryby - z warzywami, oliwkami i prażonymi migdałami, pistacjami lub orzeszkami Zobacz więcej
zamówieniem trafiłam mimo wszystko nie najgorzej, ale Dorota nie miała tyle szczęścia. Jej relację znajdziecie na blogu Kuchenne Szaleństwa. W moje ręce natomiast wpadł tadżin wołowy i paczuszki z Zobacz więcej
warzywne placuszki – Lejdi of the house Placuszki z mąki z ciecierzycy z warzywami – Coolinarny Kuskus z chorizo – Codzienne gotowanie Duszona papryka i cukinia – Clauditte Miss Cooking Paella mixta Zobacz więcej