tagliatelle grzyby parmezan

Czwarta wyprawa do lasu po grzyby zakończona sukcesem :), pierwsze małe zbiory borowików, koźlarzy i podgrzybków. Jak wiadomo dla każdego grzybiarza samo chodzenie po lesie to czysta przyjemność,a Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Tagliatelle z grzybami

Tagliatelle z grzybami 70

0
Składniki: 200 g makaronu tagliatelle 3 łyżki oliwy 20 g suszonych prawdziwków 2 ząbki czosnku sok z 1/3 cytryny parmezan garść natki pietruszki szczypta chili sól pieprz 20 g masła Namocz grzyby Zobacz więcej
śmietaną. Sos chwilę gotujemy aż zgęstnieje i mieszamy z makaronem ugotowanym al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek wody z gotowania makaronu. Po wyłożeniu na talerze spaghetti posypujemy Zobacz więcej
Gdy sezon grzybowy w pełni – należy udać się do lasu , nazbierać grzybów i mamy niepowtarzalny obiad w połączeniu ze zdrowym spacerem Dzisiaj zebrane maślaki wylądowały na talerzu… Pamiętajcie – do Zobacz więcej
1 mała polędwiczka wieprzowa - na 2 osoby 1 cebula 3 ząbki czosnku pół szkl wina białego wytrawnego pół szkl śmietanki 30 % pół pęczka natki z pietruszki 200 g kurek makaron np tagliatelle lub penne Zobacz więcej
W sezonie kurkowym nie może zabraknąć przepisu na szybkie danie w którym właśnie te grzyby odgrywają główną rolę. Przygotowanie tej pasty zajmuje dosłownie chwilę a jej smak zapada na długo w pamięci. Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Myszka gotuje
Wybitny jesienny obiad...

Wybitny jesienny obiad... 254

0
Wybitny jesienny obiad... Składniki : polędwiczka wieprzowa 3 garści suszonych grzybów ( u mnie głównie podgrzybki) 300 ml śmietany 18 procent tymianek suszony majeranek suszony kawałek sera parmezan Zobacz więcej
Kurki to jedne z moich ulubionych grzybów. Są takie małe i niepozorne, a można z nich wyczarować naprawdę pyszne dania. Nawet jajecznica z kurkami zamienia się w zupełnie nowe danie. Tym razem nie Zobacz więcej
Mała wioska gdzieś we Włoszech. Późne popołudnie, przyjemny chłód po upalnym dniu. I ten makaron. Kurki, rumiany boczek, gęsta śmietana. Nie mam pojęcia dlaczego, ale właśnie takie wyobrażenia mam o Zobacz więcej
Składniki (na 2 porcje): 250 g kurek 150 ml śmietany 1 jajko 2 łyżki utartego sera parmezan 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka listków tymianku 4 plastry wędzonej, surowej szynki sól, pieprz 1 łyżka masła Zobacz więcej
Po trzy godzinny poszukiwaniu grzybów w słynnych lasach chocianowskich wróciliśmy z 6 podgrzybkami :D Delikatnie ususzyliśmy grzybki w promieniach weekendowego słońca. Nic prócz sosiku dla dwóch osób Zobacz więcej
Absolutny hit i przebój w naszym domu, hasło "Boska Jola" wywołuje okrzyki zachwytu i radości :) Kiedyś namiętnie spożywany w sąsiedzkiej Restauracji Oliwka na warszawskim Natolinie, teraz Zobacz więcej
Makaron z sosem orzechowo-grzybowym Jeżeli na obiad przygotowujęmakaron, to razowy, chociaż muszę przyznać, że ten sos dużo bardziej mi smakuje ze zwykłym pszennymtagliatelle.Przepis zaprezentował mi Zobacz więcej
Dzisiaj Święto Makaronu:) Mam dla Was, więc pomysł na szybki obiad z udziałem makaronu. Niestety nie wyrobiłam się wcześniej z wpisem:) Składniki: 250 g makaronu tagliatelle lub innego makaronu 2 pory Zobacz więcej
… czyli makaron z grzybami i pomidorami. Uniwersalne i szybkie danie, do tego bardzo smaczne, jak to zazwyczaj bywa w przypadku włoskiej “pasty”... Inspirację znalazłam tutaj. Polecam! Składniki (dla Zobacz więcej
szczypta cukru tarty parmezan Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie z oliwek z odrobiną masła. Dodać posiekany w plasterki czosnek, następnie pokrojone na duże kawałki grzyby ( można je Zobacz więcej
Na każdą osobę potrzebujesz 100 gram makaronu i garść suszonych grzybów. Sporą garść. Połam je i zalej wrzątkiem, niech tak się pomoczą, może nawet dzień wcześniej. Tagliatelle lub pappardelle wrzuć Zobacz więcej
śmietany do sosów natka pietruszki parmezan sól, świeżo mielony czarny pieprz olej Sposób przygotowania : Makaron gotuję według informacji podanej na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieram, cebulę Zobacz więcej
g śmietany 12% - sól i pieprz - parmezan do posypania Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć przez 5 minut na maśle. Dodać grzyby i dusić przez około 20 minut. W razie potrzeby podlać wodą. Dodać Zobacz więcej