tagliatelle z leśnymi grzybami

Tagliatelle z leśnymi grzybami w sosie śmietanowym: makaron tagliatelle 15-20 grzybów leśnych ( takie jakie uda się zebrać bądź kupić; mogą być też mrożone) 1 duża cebula kilka ząbków czosnku oliwa z Zobacz więcej
Pyszny i szybki makaron z grzybami leśnymi w towarzystwie mojej ukochanej cukinii. W sezonie używamy oczywiście grzybów świeżych, teraz mrożonych (jak ja) lub suszonych (oczywiście wcześniej Zobacz więcej
Czwarta wyprawa do lasu po grzyby zakończona sukcesem :), pierwsze małe zbiory borowików, koźlarzy i podgrzybków. Jak wiadomo dla każdego grzybiarza samo chodzenie po lesie to czysta przyjemność,a Zobacz więcej
Nadszedł czas zbierania grzybów, a co za tym idzie przetwarzania ich i jedzenia z przyjemnością. Dzisiaj zaprezentuję Wam przepis, który był impulsem i zbiorem wielu pomysłów, okazał się trafnym Zobacz więcej
komponującym się z całością. Oto perfekcyjne danie na jesień :) Jesienne tagliatelle z purée z dyni, leśnymi grzybami i orzechowymi pulpecikami SKŁADNIKI: (dla 2 osób) 250 g makaronu razowego Zobacz więcej
W sezonie kurkowym nie mogę sobie odmówić tego dania. Koło świeżutkich, żółciutkich, pachnących lasem kurek nie umiem przejść obojętnie. Do grzybów leśnych mam ogromną słabość, a do kurek szczególnie. Zobacz więcej
pod nos. Takim daniem jest np. ravioli. Kocham te małe włoskie pierożki, najbardziej z farszem z ricotty i szpinaku, ale jak pomyślę że mam je lepić dla kilku osób to na samą myśl już mnie wszystko Zobacz więcej
Moja miłość do pasty nie zna granicy zdrowego rozsądku ;) Przy okazji wizyty u rodziców zostałam obdarowana świeżo zebranymi przez tatę grzybami. Zostałam pouczona że grzyby powinnam szybko Zobacz więcej
Makarony to moja słabość. Uwielbiam je pod każdą postacią. I powiem, że mogłabym je jeść codziennie. Nie dawno dostałam od mamy duży słoiczek suszonych grzybów. Robiłam już zupę grzybową, pulpeciki z Zobacz więcej
rozwiązaniem byłoby tu zdecydowanie zastosowanie grzybów leśnych - idealnie podkreślają smak potrawy. składniki: porcja makaronu tagliatelle (u mnie 3 małe gniazdka), 3 plastry sera Lazur, 3 Zobacz więcej
, po makaronie, przed ziołami. Potrzebujesz na dwie niewielkie porcje: 200 gram makaronu (tagliatelle lub linguini) 200 gram grzybów leśnych (ja użyłam podgrzybków i kurek, znalazł się też 1 rydz, Zobacz więcej
Sezon grzybowy w pełni, tak więc na moim blogu nie może zabraknąć potrawy z wykorzystaniem grzybów leśnych. Porcja przygotowana dla dwóch osób, gdyż jak to często bywa Magdalena gościła u mnie na Zobacz więcej
Wydaje się skomplikowane? To łatwa i szybka propozycja na obiad. Makaron tagliatelle z grzybami po prowansalsku Składniki: opakowanie makaronu tagliatelle 500g przecieru pomidorowego (lub rozgniecione Zobacz więcej
grzyby leśne ok.1/2 kg śmietana 30%, ok. 250 ml białe wino, ok. 1/4 szkl.(polecamPinot Gris d’Alsace) oliwa z oliwek + czosnek.ok. 2 ząbki ostra papryczka chili sól i świeżo mielony pieprz natka Zobacz więcej
Ach, nie wiem, czy będzie to danie zgodne z włoską sztuką kulinarną, ale w kuchni polskiej makaron typu wstążki, wymieszany z leczem jest propozycją jak najbardziej o.k. Potrzebne nam będzie: Kilka Zobacz więcej
który lubicie. W sezonie jeśli macie możliwość, koniecznie użyjcie świeżych leśnych grzybów, poza nim możecie użyć pieczarek z dodatkiem suszonych prawdziwków. Pyszne danie! Porcja dla 4 osób. Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Napiecyku
Makaron z grzybami leśnymi

Makaron z grzybami leśnymi 1034

0
Na grzybach byłam zaledwie raz i nie odnotowałam większego sukcesu, ale pamiętam ten dreszczyk emocji jaki towarzyszy poszukiwaniom . Grzyby przez wielu są lubiane i wysoko cenione. W kuchni grzyby Zobacz więcej
Sezon grzybowy w pełni, chciałam więc Wam pokazać w jakiej postaci my zwykle je jadamy. Sos z mieszanych grzybów leśnych na słodkiej śmietance idealnie pasuje do makaronu, ale możecie też podać go do Zobacz więcej
ten przepis jest nieco inny, bo grzyby są z dodatkiem białego wina, a sos na bazie kwaśnej śmietany i jogurtu greckiego. Pycha :) Składniki: ok. 300 gram dowolnych grzybów leśnych 2 ząbki czosnku 1/2 Zobacz więcej