Przepis na tagliatelle z sosem grzybowym i serem gorgonzola

Tym razem coś z kuchni śródziemnomorskiej - włoskie danie w sam raz na wieczory we dwoje. Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, wędzonym łososiem w sosie śmietanowym z gorgonzolą Składniki Zobacz więcej
Od tak dawna nie wstawiałem nowego przepisu, że prawie zapomniałem z czym to się je… Obiecałem w sobotę, że dziś pojawi się danie włoskie i w końcu udało mi się dotrzymać słowa Niestety zdobycie Zobacz więcej
Sezon na grzyby zdecydowanie uważam za otwarty. Pierwsze grzybobranie zaliczone, więc nie obeszło się bez sosu grzybowego. Składniki - Makaron tagliatelle - Cebula - Masło - Filet z kurczaka - Grzyby Zobacz więcej
Potrzebne: 500g makaronu tagliatelle odrobina oliwy Sos: 400g świeżego szpinaku 300g sera gorgonzola 400ml śmietany 18% 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa, imbir Nastawiam Zobacz więcej
Dopóki sezon grzybowy trwa, trzeba korzystać! Tym razem nazbieraliśmy więcej różnych gatunków grzybów (prawdziwki, podgrzybki, maślaki, kozaki i kurki), dlatego pierwszym pomysłem, który przyszedł mi Zobacz więcej
Z okazji światowego dnia makaronu na obiad nie mogło powstać nic innego jak właśnie to przepyszne tagliatelle z sosem z gorgonzolą i szynką szwarcwaldzką :) Składniki (na dwie porcje): makaron Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Ryba pod sosem grzybowym z serem

Ryba pod sosem grzybowym z serem 51

Taką zapiekankę można przygotować prawie z każdej morskiej ryby, a nawet z niektórych gatunków ryb słodkowodnych. Jeśli chodzi o morskie ryby, to najlepiej się do tego nadają nietłuste ryby takie Zobacz więcej
Szybki i pyszny sposób na wykorzystanie sezonu jesiennego – kurki doskonale łączą się z serem pleśniowym i tworzą pyszny kremowy sos. Świetny comfort food, kiedy za oknem pochmurno i deszczowo – Zobacz więcej
Jest to mój idealny zestaw makaronowy . Tagliatelle kupuję świeże w Lidlu, do tego świeże szparagi z Gospodarstwa Majlertów, ulubiony ser gorgonzola i ulubiona chilli. Dopełniają tego świeże i Zobacz więcej
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, bardzo podobnych do polskich kopytek. Są jednak delikatniejsze, ponieważ nie zawierają w sobie mąki ziemniaczanej. Podaje się jej z różnorakimi sosami. Tym razem Zobacz więcej
Na przekór czwartkowi pączka u mnie dziś nie ma żadnych słodkości. Szczerze mówiąc uważam, że ludzie zdrowo oszaleli z tym wynoszeniem hurtowej ilości pączków z dyskontów, sklepików i piekarni. Ja Zobacz więcej
Wersja makaronu, którą przygotowuję bardzo często. Szpinak z ostrym smakiem gorgonzoli idealnie współgra i tworzy pyszny sos do kurczaka. Na szybko, ale za to bardzo pysznie! Polecam! SKŁADNIKI: Zobacz więcej
Prosty obiad. Filety z ryby, ale nie tak zwyczajnie tylko z dodatkiem kremowego sosu na bazie sera gorgonzola. Składniki (na 2 porcje): ok 400 g filetów z białej ryby pęczek brokułów 50 g sera Zobacz więcej
jesień = grzyby. Pomimo tego, że w tym roku jakoś grzybobrań mało, nie mogłabym odpuścić sobie tego smaku. Już kiedyś zrobiłam podejście do makaronu z grzybami . Użyłam wtedy kurek i przygotowałam sos Zobacz więcej
Kilka postów wstecz pokazywałam jak zrobić makaron grzybowy klik dziś pokarzę jak go wykorzystać do dania, które z powodzeniem może znaleźć się na wigilijnym stole. Makaron grzybowy z aromatycznym Zobacz więcej
Czas przygotowania:60min. Niestetynie mam zdjęcia ale potrawa pyszniutka. Sami wymyśliliśmy kombinację składników i się sprawdziło. Składniki: - makaron tagliatelle - 2 piesi z kurczaka - 1 duży por - Zobacz więcej
Kolejny przepis na pyszny zestaw makaronu z sosem. Tym razem Tagiatelle z sosem z sera gorgonzola, ze szpinakiem. Ser gorgonzola należy do moich ulubionych. Zmieniam dodatki ipowstaje nowy smak. Ale Zobacz więcej
Moich poświątecznych zapasów żywnościowych z dnia na dzień coraz bardziej ubywa. Ciesze się z tego bardzo bo już nie mogę się doczekać kiedy wybiorę się na wielkie zakupy podczas, których kupie Zobacz więcej
Porcja dla 4 osób tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą Opakowanie makaronu tagliatelle 0,5 kg szpinaku świeżego lub opakowanie mrożonego pół główki czosnku trójkącik sera gorgonzola 400 g śmietany Zobacz więcej
Jak już kiedyś pisałam, uwielbiam sery. Wszystkie, szczególnie pleśniowe. Dzisiejsze danie jest bardzo proste w przygotowaniu, nie wymaga dużego nakładu pracy, a jest przepyszne i można powiedzieć, że Zobacz więcej