tagliatelli

ZOBACZ TAKŻE:

(1porcja) 80g makaronu tagliatelli 2 łyżki oleju 100ml śmietany do zup mała cebula czerwona pokrojona w piórka różyczki brokuł ząbek czosnku pieprz biały i sól 100g filet z łososia 3 łyżki masła 1 Zobacz więcej
Sosy do makaronu typu Tagliatella można robić przeróżne. Jednak ja mam swój ulubiony. Sos z podgrzybków z kurczakiem. Bardzo prosty i smaczny. Podaję przepis na sos, a makaron trzeba po prostu kopić Zobacz więcej
Nigdy dotąd nie kupowałam świeżych omułków w Polsce, po pierwsze bałam się, że nie będą świeże, a po drugie przerażała mnie ich cena. W mojej wsi dostępne były tylko w jednej hurtowni w cenie Zobacz więcej
Lubię wiosnę nie tylko dlatego, że można pożegnać się z grubą kurtką ale głównie dlatego, że już niedługo na naszym stole pojawią się świeże warzywa. Co roku z utęsknieniem czekam na pomidory z Zobacz więcej
Pomysł przyniosłam z pracy , zrobiłam troszkę po swojemu według mojego smaku i gustu. Wyszła super . Sałatka z tagliatelli z selera naciowego , szynki i papryki składniki 1/2 opakowania makaron Zobacz więcej
Poleca: Antylopka Postne danie, które może zachwycić niejedno podniebienie. Jemy je wszyscy ze smakiem, nawet niespełna 2,5-letni synek. Składniki: 300 gram kurek (obecnie kupuję mrożone) 300 gram Zobacz więcej
Przygotowanie tagliatelli w sosie śmietanowo - koperkowym: Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, aby był al dente. Na maśle podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, lekko solimy. Gdy cebula Zobacz więcej
may_bi
may_bi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OREGANO BLOG
Gnocchi, lazur i orzeszki

Gnocchi, lazur i orzeszki 137

0
. Doprawiam pieprzem. Na patelnię wrzucam pokruszone nieco orzechy i prażę chwile aż zaczną się rumienić. Ugotowane gnocchi odcedzam, po czym wrzucam ponownie do garnka, wlewam sos, dorzucam liście Zobacz więcej
dag tagliatelli zwykłych i zielonych (użyłam fettucine) mała cebula 3 szklanki śmietanki 22 - 30% ( względnie 18%) 5 dag chudego wędzonego boczku lub bekonu (lub więcej) łyżka masła 5 dag startego Zobacz więcej
makaronem tagliatelli;**można zastąpić śmietaną 18% Makaron gotujemy al dente wg instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy garam masalę i ziarna kuminu prażymy przez 30 sekund Zobacz więcej
Kiedy robimy makaron w domu,sa to najczesciej nitki,waskie paseczki,kazdy jednak ma swoja nazwe-dzisiaj zrobilam wloskie tagliatelli-o dosc pokaznej szerokosci. Zaleta dobrej ,domowej kuchni jest Zobacz więcej
Wiedzieliście, że prawdziwą, włoską Carbonarę przyrządza się bez śmietany? Podobno śmietana to innowacja wprowadzona przez francuskich szefów kuchni. Pierwszy raz spróbowałam tagliatelli w tej Zobacz więcej
smakuje ze świeżym makaronem z ostrej papryki, który ma charakterystyczny czerwony kolor. Można go kupić co jakiś czas podczas włoskich tygodni w lidlu lub w sklepach z kuchniami świata. Jeżeli nie Zobacz więcej
wszyscy, jedzą wszyscy, gotują wszyscy i każdy ma swój najlepszy z możliwych sposób na jego przyrządzenie. Bo spaghetti bolognese to już dawno nie jest, a może nawet nie było, danie kuchni włoskiej. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: