tajine z jagnięciny

Lubicie jagnięcinę ? Mój mężuś baaardzo.... Ostatnio staram się zrobić coś smacznego z tego rodzaju mięsa. W dzisiejszym blogu przygotowałam kulki mięsne z aromatycznymi przyprawami, które są Zobacz więcej
Burger w przystani, z widokiem na piękne łódki...smakuje wybornie fot. D.Szymborska Ciężko o coś bardziej hipsterskiego! Coś co mogłoby się pojawić w foodtrucku, nocnym markecie czy na Zbawixie. Z Zobacz więcej
Ladyessex
Ladyessex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedzenie z Pasją
Tajine jagnięce

Tajine jagnięce 49

Tajine to danie wywodzące się z kuchni północnoafrykańskiej, głównie z rejonów Maroka. To długo gotowane na wolnym ogniu mięso jagnięce, z dodatkiem suszonych owoców, przypraw i kaszy. Prawdziwie Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Pasanda z jagnięciny (Lamb Pasanda)

Pasanda z jagnięciny (Lamb Pasanda) 34

Pasanda to łagodnekremowe północnoindyjskie curry podobne w swym charakterze i sposobie przygotowania do kormy. Do przyrządzenia pasandy tradycyjnie używa się mięsa najlepszej jakości z udźca bądź Zobacz więcej
Mam nadzieje,ze minął Wam dobrze :) ...a tymczasem zapraszam na pyszne jajka po szkocku, jednak w panierce w stylu kofta :) Składniki : 7 jajek 500 g mielonej jagnięciny 1 łyżeczkasosu miętowegodo Zobacz więcej
Każda pora roku ma taki charakterystyczny obrazek, który powtórzono już tysiące razy w najróżniejszych odmianach, że wydaje się być konieczny dla zaistnienia kolejnego sezonu. I tak zimowy obrazek to Zobacz więcej
W poszukiwaniu nowych smaków warto zapoznać się z kuchnią marokańską. Poza już popularnym już w Polsce kuskusem sztandarowym daniem z tamtych stron jest tażin, przyrządzany w charakterystycznym Zobacz więcej
Gotuj z Alą
Gotuj z Alą Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Alą
Stek z jagnięciny

Stek z jagnięciny 3399

Jagnięcina w Polsce niestety nie jest zbyt popularna. Trudno się dziwić, z jednej strony dość wysoka cena, a z drugiej, fakt, że jest to mięso młodego zwierzęcia. Może w regionach, gdzie hoduje się Zobacz więcej
Sos alla bolognese z jagnięciny z kremową polentą | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube tomek@magicznyskladnik.pl +48 Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Tajine z baraniny

Tajine z baraniny 540

Baranina to bardzo specyficzne mięso, jednak odpowiednio przygotowane jest niesamowicie smaczne. Podobnie jak wołowina idealnie nadaje się do duszenia i przygotowywania w gulaszach. Ten rodzaj mięsa Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Keema z jagnięciny

Keema z jagnięciny 22

Ostra, aromatyczna potrawa wywodząca się z kuchni hinduskiej. Swój smak i aromat zawdzięcza zielonemu chilli, imbirowi, garam masali i pieprzowi cayenne. Keema znaczy dosłownie mielone mięso i tak Zobacz więcej
Tadżin to gliniane naczynie o stożkowej pokrywce, w którym w krajach arabskich piecze się mięso bezpośrednio na ogniu. Wcześniej ten garnek moczy się w wodzie, dzięki czemu podczas pieczenia woda Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Tajine z wołowiny

Tajine z wołowiny 131

Mięsny wtorek Dziś dobiega końca Festiwal Kuchni Arabskiej (na jakiś czas uwolnię was od przepisów z tej części świata, jednak nie opuszczę z Azji, ponieważ rozpoczęła się inna akcja kulinarna - Zobacz więcej
Potrawa inspirowana marokańskim tajine – oczywiście w wersji bezmięsnej. Jagnięcinę zastąpiłam brukselką, którą uwieeeeelbiam. Jeśli nie przepadacie za tym warzywem lub uważacie, że upadłam na głowę Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Netka w kuchni
Kotleciki z jagnięciny

Kotleciki z jagnięciny 488

Coraz częściej gości u nas jagnięcina. Ma specyficzny smak i zapach ale jeśli ją odpowiednio przygotujemy to będzie naprawdę smaczna. Jagnięcina,baranina bardzo dobrze komponuje się z miętą i moja Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Tagine z jagnięciny

Tagine z jagnięciny 964

Przepis na jagnięcinę – marokański tagine Przygotowanie:3 godziny Ilość porcji: 10 porcji Składniki: - ok 500-600 g jagnięciny pokrojonej w kostkę - 2 łyżki oliwy - 2 średnie cebule - ząbek czosnku - Zobacz więcej
To moje pierwsze tajine. Nie dość, że pierwsze pierwsze, to na dodatek pierwsze własne. Ale faktem jest, że znów miałam wcześniejsze doświadczenie wzrokowe. Dużo pozycji przestudiowałam, parę książek Zobacz więcej
Wiem, że tajine to wcale nie jest danie drobiowe. Ale kto powiedział, że nie można go zrobić np. z kurczaka? Do tego warzywa i mamy bardzo smaczne, zdrowe i pełne witamin danie. Nie topi się w Zobacz więcej
Kuchnia azjatycka, Przepisy z jagnięciny Pikantne curry z jagnięciny 2012/04/15 , Gosia Pikantne curry z jagnięcinyrobiłam juzkilka razy alezamiastpodawaćje tradycyjniez ryżem, wypróbowałam z Zobacz więcej
Do tej pory miałam okazję jeść jagnięcinę tylko w krajach arabskich, gdzie jest ona powszechnie stosowana w kuchni również tych nie zamożnych Arabów. Charakterystyczne dla tego rejonu jest Zobacz więcej