tajska rybna

Powoli wracam do zdrowia, więc i kuchnia powoli odważniejsza ;) Moja dzisiejsza propozycja to szybka, baaardzo prosta w wykonaniu i smaczna tajska zupa rybna na mleku kokosowym. Zapraszam do Zobacz więcej
ozzie
ozzie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
salaterka
Tajska zupa rybna

Tajska zupa rybna 519

1
TAJSKA ZUPA RYBNA 250 ml mleczka kokosowego filet z dorsza 200 g krewetek 4 liscie limonki kaffir 1 łyżka sosu rybnego lub ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego 4-5 szklanek bulionu warzywnego lub wody 1 Zobacz więcej
What's Cooking?
What's Cooking? Obserwuj blogaObserwujesz bloga
What's Cooking?
Tajska zupa rybna

Tajska zupa rybna 1794

2
Przyznajcie się, objedliście się wczoraj? Po tłustym czwartku pora na ostrzejszy smak, na coś sycącego, ale zdecydowanie lżejszego. Tajską zupę rybną przygotujecie w 15 minut. Najważniejsze są Zobacz więcej
Lubisz rybę, ale jesteś już znudzony przygotowywaniem jej zawsze na te same sprawdzone sposoby? O to dalekowschodnia propozycja na przyrządzenie pikantnej rybnej przekąski, która może być przystawką Zobacz więcej
Greta
Greta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
winegreta
Zupa rybna po tajsku

Zupa rybna po tajsku 496

0
jak to apetycznie wygląda! ~candy (The taste of sweet): Super zestawienie, bardzo przydatne :) Zapisuję i na pewno nie raz skorzystam. Dzięki! ;) ~flavors: Bardzo fajny! ~Ela Dz: Jak dawno nie jadłam Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Nuggetsy rybne w tajskim stylu

Nuggetsy rybne w tajskim stylu 144

6
Nuggetsy rybne w tajskim stylu. Nie można przestac ich jeść. 500 gram ryby bez ości ( u mnie łosoś) 1 papryczka chilii 1 ząbek czosnku 1 cm świeżo utartego imbiru 1 łyżka sosu rybnego 1 jajko łyżka Zobacz więcej
kokosowym...Głodna byłam coraz bardziej! Rybna na tajską modłę. Na 4 porcje: 300 gram filetów z białej ryby(u mnie był dorsz) 200 gram średnich krewetek(crevettes roses) 200 gram strąków zielonej Zobacz więcej
Jest to moja wariacja na temat zupy rybnej po tajsku. Zupa jest ostra z nutą słodko - kwaśną, bardzo aromatyczne i rozgrzewające danie. Pomysł powstał na bazie polskiej zupy rybnej serwowanej przez Zobacz więcej
Ostatnio robiąc Paellę zostało mi sporo bulionu. W lodówce miałam tylko ten bulion, mieszankę mrożoną rybną (zakupioną jakiś czas temu w Biedronce), makaron chiński, oraz mleczko kokosowe. Co zrobić? Zobacz więcej
Dwa w jednym . Bardzo lubię zarówno zupę rybną jak i kuchnię tajską . A od tego już tylko krok by poeksperymentować . Czas : 45 minut Składniki :1 dzwonko z łososia 1 kostki bulionu rybnego Knorra Zobacz więcej
dokładnie łyżką Z masy formujcie małe placuszki, ok 1 czubata łyżka na jeden placuszek. Układajcie na przygotowanej blaszce, nie musicie zostawiać dużych odstępów Wstawcie do nagrzanego piekarnika i Zobacz więcej
jajka... Kto zna i lubi topołączenie ? Pasta serowo rybna z nutą tajską SKŁADNIKI: 125 g chudego twarogu 1 puszka śledziw sosie tajskim 1 łyżka ketchupu pikantnego szczypiorek do dekoracji Zobacz więcej
Te kotleciki rybne to taka moja wariacja na temat tajskich smaków. A zainspirował mnie przepis Tomka Woźniaka w ostatnim numerze Kuchni-ma chłopak fantazje i smaczne pomysły :) W pulpecikach Zobacz więcej
Inspiracją dla tej potrawy był… zakup nowego woka oraz książki pod jakże oryginalną nazwą „WOK” :) Przepis jak zawsze uległ modyfikacji, bo nie wszystkie tajskie składniki ma na skinienie palcem Zobacz więcej
Thot man pla to tajskie kotleciki rybne. Można przygotowywać je nie tylko z ryby, ale równie z mięsa kraba, krewetek albo mieszanki wszystkich tych składników. Są niezwykle łatwe i szybkie w Zobacz więcej
Thot man pla to tajskie kotleciki rybne. Można przygotowywać je nie tylko z ryby, ale równie z mięsa kraba, krewetek albo mieszanki wszystkich tych składników. Są niezwykle łatwe i szybkie w Zobacz więcej
Dość bezczelnie nazwałam je tajskimi, mimo że nie wiem, czy Tajowie o moim pomyśle słyszeli. Ratuje mnie fakt, iż dodałam do nich wiele popularnych w tamtych rejonach przypraw i ziół, które są też Zobacz więcej
Kotleciki rybne to popularna w Tajlandii potrawa. Powinna smakować nawet tym, którzy nie przepadają za rybą, za to lubią azjatyckie smaki. Charakterystycznego smaku nadają im suszone liście limonki Zobacz więcej
Dawno nie zamieszczałam na blogu przepisów z kuchni Orientu. Stęskniłam się z nią, za jej połączeniem pikantnych, słodkich i kwaśnych smaków. Dlatego dzisiaj zapraszam na dwa wyjątkowe dania, których Zobacz więcej
łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka tajskiej, czerwonej pasty curry 1 listek limonki kaffir, drobno posiekany galangal, kawałek wielkości kciuka, obrany i drobno posiekany* 1 łodyga trawy cytrynowej, Zobacz więcej