tajska rybna

Powoli wracam do zdrowia, więc i kuchnia powoli odważniejsza ;) Moja dzisiejsza propozycja to szybka, baaardzo prosta w wykonaniu i smaczna tajska zupa rybna na mleku kokosowym. Zapraszam do Zobacz więcej
ozzie
ozzie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
salaterka
Tajska zupa rybna

Tajska zupa rybna 370

1
TAJSKA ZUPA RYBNA 250 ml mleczka kokosowego filet z dorsza 200 g krewetek 4 liscie limonki kaffir 1 łyżka sosu rybnego lub ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego 4-5 szklanek bulionu warzywnego lub wody 1 Zobacz więcej
What's Cooking?
What's Cooking? Obserwuj blogaObserwujesz bloga
What's Cooking?
Tajska zupa rybna

Tajska zupa rybna 1707

2
Przyznajcie się, objedliście się wczoraj? Po tłustym czwartku pora na ostrzejszy smak, na coś sycącego, ale zdecydowanie lżejszego. Tajską zupę rybną przygotujecie w 15 minut. Najważniejsze są Zobacz więcej
Lubisz rybę, ale jesteś już znudzony przygotowywaniem jej zawsze na te same sprawdzone sposoby? O to dalekowschodnia propozycja na przyrządzenie pikantnej rybnej przekąski, która może być przystawką Zobacz więcej
Greta
Greta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
winegreta
Zupa rybna po tajsku

Zupa rybna po tajsku 483

0
Zupa rybna po tajsku | Wariacje Grety :) Przejdź do wpisów Makarony Miary i porady Zupy Przystawki Dania główne Ciasta i torty Wariacje Grety :) Pomysły na smaczne dania….Zapraszam serdecznie :) Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Nuggetsy rybne w tajskim stylu

Nuggetsy rybne w tajskim stylu 127

6
Nuggetsy rybne w tajskim stylu. Nie można przestac ich jeść. 500 gram ryby bez ości ( u mnie łosoś) 1 papryczka chilii 1 ząbek czosnku 1 cm świeżo utartego imbiru 1 łyżka sosu rybnego 1 jajko łyżka Zobacz więcej
W tajskiej kuchni,zupa jest ważnym elementem dnia codziennego.Poza tym,kuchnia ta oferuje największe bogactwo smaku,niezależnie od pory roku.Oczywiście to moje subiektywne odczucie.:) Większość zup Zobacz więcej
Jest to moja wariacja na temat zupy rybnej po tajsku. Zupa jest ostra z nutą słodko - kwaśną, bardzo aromatyczne i rozgrzewające danie. Pomysł powstał na bazie polskiej zupy rybnej serwowanej przez Zobacz więcej
Ostatnio robiąc Paellę zostało mi sporo bulionu. W lodówce miałam tylko ten bulion, mieszankę mrożoną rybną (zakupioną jakiś czas temu w Biedronce), makaron chiński, oraz mleczko kokosowe. Co zrobić? Zobacz więcej
Dwa w jednym . Bardzo lubię zarówno zupę rybną jak i kuchnię tajską . A od tego już tylko krok by poeksperymentować . Czas : 45 minut Składniki :1 dzwonko z łososia 1 kostki bulionu rybnego Knorra Zobacz więcej
. przepis na ok 12 małych placuszków składniki: 225 g filetów z białej, zwięzłej ryby- np. dorsza lub halibuta 3 łyżki czerwonej pasty curry 2 łyżki tajskiego sosu rybnego (nam pla) 1 jajko 3 łyżki Zobacz więcej
jajka... Kto zna i lubi topołączenie ? Pasta serowo rybna z nutą tajską SKŁADNIKI: 125 g chudego twarogu 1 puszka śledziw sosie tajskim 1 łyżka ketchupu pikantnego szczypiorek do dekoracji Zobacz więcej
Te kotleciki rybne to taka moja wariacja na temat tajskich smaków. A zainspirował mnie przepis Tomka Woźniaka w ostatnim numerze Kuchni-ma chłopak fantazje i smaczne pomysły :) W pulpecikach Zobacz więcej
Inspiracją dla tej potrawy był… zakup nowego woka oraz książki pod jakże oryginalną nazwą „WOK” :) Przepis jak zawsze uległ modyfikacji, bo nie wszystkie tajskie składniki ma na skinienie palcem Zobacz więcej
Thot man pla to tajskie kotleciki rybne. Można przygotowywać je nie tylko z ryby, ale równie z mięsa kraba, krewetek albo mieszanki wszystkich tych składników. Są niezwykle łatwe i szybkie w Zobacz więcej
Thot man pla to tajskie kotleciki rybne. Można przygotowywać je nie tylko z ryby, ale równie z mięsa kraba, krewetek albo mieszanki wszystkich tych składników. Są niezwykle łatwe i szybkie w Zobacz więcej
Dość bezczelnie nazwałam je tajskimi, mimo że nie wiem, czy Tajowie o moim pomyśle słyszeli. Ratuje mnie fakt, iż dodałam do nich wiele popularnych w tamtych rejonach przypraw i ziół, które są też Zobacz więcej
Kotleciki rybne to popularna w Tajlandii potrawa. Powinna smakować nawet tym, którzy nie przepadają za rybą, za to lubią azjatyckie smaki. Charakterystycznego smaku nadają im suszone liście limonki Zobacz więcej
Dawno nie zamieszczałam na blogu przepisów z kuchni Orientu. Stęskniłam się z nią, za jej połączeniem pikantnych, słodkich i kwaśnych smaków. Dlatego dzisiaj zapraszam na dwa wyjątkowe dania, których Zobacz więcej
łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka tajskiej, czerwonej pasty curry 1 listek limonki kaffir, drobno posiekany galangal, kawałek wielkości kciuka, obrany i drobno posiekany* 1 łodyga trawy cytrynowej, Zobacz więcej