tajska wieprzowina

qulinarna
qulinarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Wieprzowina po tajsku.

Wieprzowina po tajsku. 1488

0
Wieprzowina po tajsku. Wieprzowina po tajsku Nie jestem miłośniczka i znawcą kuchni tajskiej, chińskiej itp, ale zachciankom syna trzeba jakoś sprostać. Pewnego dnia oglądał program kulinarny gdzie Zobacz więcej
Wieprzowina po tajsku Składniki na 4 osoby: 500 gr mięsa wieprzowego np.polędwiczki 1 papryka czerwona 1 cebula Pół główki kapusty pekińskiej Świeża kolendra 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu Zobacz więcej
Dziś chciałabym zaproponować Wam kolejne pyszne danie kuchni tajskiej - tym razem z dodatkiem dyni. Jednym słowem - połączenie idealne. Dołączam je do naszej akcji wspólnego gotowania w której wzieli Zobacz więcej
dom-agi.pl
dom-agi.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dom-agi.pl
Wieprzowina po tajsku

Wieprzowina po tajsku 737

0
Dania jednogarnkowe są bardzo wygodne przede wszystkim ze względu na ilość naczyń po obiedzie. Lubie eksperymenty w kuchni, moi domownicy może trochę mniej, ale nie powiedziałam wcześniej co będzie na Zobacz więcej
Wieprzowina po tajsku | Kuchenne Wariacje Skip to content Top Menu Strona główna O nas Przepisy Na każdą okazję Dania jednogarnkowe Kasza i ryż Makarony Naleśniki, omlety i placki Pierogi i kluski Zobacz więcej
Kolejna błyskawiczna do przygotowania tajska potrawa. Tym razem wieprzowinka z sosem bazyliowym i różyczkami ugotowanego brokuła, podana z ryżem. Przepis własny Wieprzowina po tajsku z brokułem Zobacz więcej
Wczoraj wrzuciłem przepis na sos do potraw satay. Dziś sama potrawa. Nietypowa, tajska wersja w odróżnieniu od typowo indonezyjskiej - z wieprzowiny. Marynata jest genialna i dzięki niej mięso Zobacz więcej
ich aromat i tak był dość mocno wyczuwalny. Dzięki temu zwyczajny – jak by się mogło wydawać – makaron z mięsem nabrał zupełnie wyjątkowego smaku.Poza tym przy okazji wypróbowałam makaron ryżowy z Zobacz więcej
« Wątróbka duszona w winie Placki ziemniaczane z ... » Wieprzowina, warzywa i tajskie zielone curry Dzisiaj przetestowałam kolejny produkt firmy Blue Dragon z edycji Tajska Kuchnia – Ostry Sos Tajskie Zobacz więcej
Smaczna, niskokaloryczna ale jednocześnie pożywna – tak w skrócie można opisać tą sałatkę. Smaczna – bo tajska a nam tajskie smaki bardzo pasują jak już nie raz wspominaliśmy. Niskokaloryczna – bo Zobacz więcej
Ostatnio zachwycam się przepisami kuchni tajskiej i chińskiej. Każdy jest niesamowity i lepszy od poprzedniego. Dzięki niej poznałam wiele nowych produktów, o których wcześniej nie miałam żadnego Zobacz więcej
Dziś polecam przepyszne tajskie curry z wieprzowiny z dodatkiem masła orzechowego i mleka kokosowego. Danie okazało się przepyszne, a dodatek masła orzechowego, do którego wcześniej nie miałam Zobacz więcej
Lubię kuchnie azjatyckie. Każdy z krajów ma swoje własne, oryginalne jedzenie. Inaczej smakują dania perskie, jeszcze inaczej indyjskie czy mongolskie. Ta różnorodność tworzy niezwykłą mozaikę kolorów Zobacz więcej
Wieprzowina po tajsku a'la Pad Prik King Muh Wieprzowina po tajsku a'la Pad Prik King Muh Zanim Zjesz Serwis z artykułami o dietach, zdrowym odżywianiu, ćwiczeniach, a także smacznych i zdrowych Zobacz więcej
potrawa, którą jadłem w Tajlandii. Ostrość papryczek chilli świetnie podkręca anyżkowa tajska bazylia:) Jazda! Czas przyrządzenia 15 minut Czas smażenia 5 minut Czego potrzebujemy na 1 porcję: - 0,2 Zobacz więcej
Znowu azjowanie. Ale to dlatego, że zakochałam się w woku. Kiedyś kaktus dostał w prezencie. Ode mnie, rzecz jasna. Kuchnia u smoka mi wypaliła i wok gotowy do użycia. Kaktus użył ze 2-3 razy. Więc Zobacz więcej
) 2 łyżki sosu rybnego (plus więcej do smaku) szczypta cukru kilka liści bazylii tajskiej lub zwyczajnej Rozgrzać woka, patelnię, lub szeroki rondel o grubym, nieprzywierającym dnie. Wlać olej i Zobacz więcej
Składniki: 150 g wieprzowiny 2 łyżki oleju 1 łyżka czerwonej pasty curry (może być pół, jeżeli nie lubimy bardzo ostrych potraw) 200 ml mleka kokosowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru brązowego 1 Zobacz więcej
Ryż od wieków stanowił podstawę żywienia, tak jak z resztą inne zboża. Dzięki zawartości skrobi dania z ryżem są sycące, a sam ryż stanowi podstawę wielu znanych dań we wszystkich chyba kuchniach Zobacz więcej