Przepis na tajska wieprzowina

qulinarna
qulinarna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Wieprzowina po tajsku.

Wieprzowina po tajsku. 1965

Wieprzowina po tajsku. Wieprzowina po tajsku Nie jestem miłośniczka i znawcą kuchni tajskiej, chińskiej itp, ale zachciankom syna trzeba jakoś sprostać. Pewnego dnia oglądał program kulinarny gdzie Zobacz więcej
dom-agi.pl
dom-agi.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dom-agi.pl
Wieprzowina po tajsku

Wieprzowina po tajsku 863

Dania jednogarnkowe są bardzo wygodne przede wszystkim ze względu na ilość naczyń po obiedzie. Lubie eksperymenty w kuchni, moi domownicy może trochę mniej, ale nie powiedziałam wcześniej co będzie na Zobacz więcej
Małgosia Kamila
Małgosia Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pani Kucharka
Wieprzowina po tajsku

Wieprzowina po tajsku 802

Wieprzowina po tajsku Składniki na 4 osoby: 500 gr mięsa wieprzowego np.polędwiczki 1 papryka czerwona 1 cebula Pół główki kapusty pekińskiej Świeża kolendra 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu Zobacz więcej
KuchenneWariacje
KuchenneWariacje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne Wariacje
Wieprzowina po tajsku

Wieprzowina po tajsku 161

Wieprzowina po tajsku | Kuchenne Wariacje Skip to content Top Menu Strona główna O nas Przepisy Na każdą okazję Dania jednogarnkowe Kasza i ryż Makarony Naleśniki, omlety i placki Pierogi i kluski Zobacz więcej
Aromat suszonych listków limonki kaffir był dla mnie zaskoczeniem. Na słoiczku producent napisał, że przypomina on zapach bergamotki. Nie znałam tego zapachu, ale moja Mama potwierdza ;) Mnie ten Zobacz więcej
Lubię kuchnie azjatyckie. Każdy z krajów ma swoje własne, oryginalne jedzenie. Inaczej smakują dania perskie, jeszcze inaczej indyjskie czy mongolskie. Ta różnorodność tworzy niezwykłą mozaikę kolorów Zobacz więcej
Kolejna błyskawiczna do przygotowania tajska potrawa. Tym razem wieprzowinka z sosem bazyliowym i różyczkami ugotowanego brokuła, podana z ryżem. Przepis własny Wieprzowina po tajsku z brokułem Zobacz więcej
Wczoraj wrzuciłem przepis na sos do potraw satay. Dziś sama potrawa. Nietypowa, tajska wersja w odróżnieniu od typowo indonezyjskiej - z wieprzowiny. Marynata jest genialna i dzięki niej mięso Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Tajska wieprzowina z dynią

Tajska wieprzowina z dynią 414

Dziś chciałabym zaproponować Wam kolejne pyszne danie kuchni tajskiej - tym razem z dodatkiem dyni. Jednym słowem - połączenie idealne. Dołączam je do naszej akcji wspólnego gotowania w której wzieli Zobacz więcej
Ostatnio zachwycam się przepisami kuchni tajskiej i chińskiej. Każdy jest niesamowity i lepszy od poprzedniego. Dzięki niej poznałam wiele nowych produktów, o których wcześniej nie miałam żadnego Zobacz więcej
Smaczna, niskokaloryczna ale jednocześnie pożywna – tak w skrócie można opisać tą sałatkę. Smaczna – bo tajska a nam tajskie smaki bardzo pasują jak już nie raz wspominaliśmy. Niskokaloryczna – bo Zobacz więcej
« Wątróbka duszona w winie Placki ziemniaczane z ... » Wieprzowina, warzywa i tajskie zielone curry Dzisiaj przetestowałam kolejny produkt firmy Blue Dragon z edycji Tajska Kuchnia – Ostry Sos Tajskie Zobacz więcej
Dziś polecam przepyszne tajskie curry z wieprzowiny z dodatkiem masła orzechowego i mleka kokosowego. Danie okazało się przepyszne, a dodatek masła orzechowego, do którego wcześniej nie miałam Zobacz więcej
Wieprzowina po tajsku a'la Pad Prik King Muh Wieprzowina po tajsku a'la Pad Prik King Muh Zanim Zjesz Serwis z artykułami o dietach, zdrowym odżywianiu, ćwiczeniach, a także smacznych i zdrowych Zobacz więcej
Składniki (na 2-3 porcje): polędwiczka wieprzowa (pokrojona w plastry o grubości 3-4mm) łyżka oleju 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżeczka kurkumy w proszku 2 średnie ząbki czosnku (pokrojonego na Zobacz więcej
Tajlandia to kraj uśmiechu i pozytywnej energii, która bije również z tradycyjnej tajskiej kuchni. Kuchni jednej z najzdrowszych na świecie, z którą pewnie nie raz jeszcze spotkamy się na naszym Zobacz więcej
Składniki: 150 g wieprzowiny 2 łyżki oleju 1 łyżka czerwonej pasty curry (może być pół, jeżeli nie lubimy bardzo ostrych potraw) 200 ml mleka kokosowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru brązowego 1 Zobacz więcej
Danie, które odkryłem dopiero w Tajlandii. Bo kto niby kto w tajskiej restauracji w Polsce zamawia danie z mięsem kojarzonym głównie z kotletem mielonym, spaghetti i pulpecikami:P Na Zobacz więcej
Uwielbiam tajskie curry i wolę je zdecydowanie bardziej od każdego indyjskiego – jest dużo bardziej kwiatowe, jest w nim coś eterycznego i wysublimowanego, a smaki są oparte na sile kontrastów. Mimo, Zobacz więcej
Znowu azjowanie. Ale to dlatego, że zakochałam się w woku. Kiedyś kaktus dostał w prezencie. Ode mnie, rzecz jasna. Kuchnia u smoka mi wypaliła i wok gotowy do użycia. Kaktus użył ze 2-3 razy. Więc Zobacz więcej