tajska wieprzowina

qulinarna
qulinarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Wieprzowina po tajsku.

Wieprzowina po tajsku. 1228

0
Wieprzowina po tajsku. Wieprzowina po tajsku Nie jestem miłośniczka i znawcą kuchni tajskiej, chińskiej itp, ale zachciankom syna trzeba jakoś sprostać. Pewnego dnia oglądał program kulinarny gdzie Zobacz więcej
Wieprzowina po tajsku Składniki na 4 osoby: 500 gr mięsa wieprzowego np.polędwiczki 1 papryka czerwona 1 cebula Pół główki kapusty pekińskiej Świeża kolendra 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu Zobacz więcej
Dziś chciałabym zaproponować Wam kolejne pyszne danie kuchni tajskiej - tym razem z dodatkiem dyni. Jednym słowem - połączenie idealne. Dołączam je do naszej akcji wspólnego gotowania w której wzieli Zobacz więcej
dom-agi.pl
dom-agi.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dom-agi.pl
Wieprzowina po tajsku

Wieprzowina po tajsku 686

0
Dania jednogarnkowe są bardzo wygodne przede wszystkim ze względu na ilość naczyń po obiedzie. Lubie eksperymenty w kuchni, moi domownicy może trochę mniej, ale nie powiedziałam wcześniej co będzie na Zobacz więcej
Wieprzowina po tajsku | Kuchenne Wariacje Skip to content Top Menu Strona główna O nas Przepisy Na każdą okazję Dania jednogarnkowe Kasza i ryż Makarony Naleśniki, omlety i placki Pierogi i kluski Zobacz więcej
Kolejna błyskawiczna do przygotowania tajska potrawa. Tym razem wieprzowinka z sosem bazyliowym i różyczkami ugotowanego brokuła, podana z ryżem. Przepis własny Wieprzowina po tajsku z brokułem Zobacz więcej
Wczoraj wrzuciłem przepis na sos do potraw satay. Dziś sama potrawa. Nietypowa, tajska wersja w odróżnieniu od typowo indonezyjskiej - z wieprzowiny. Marynata jest genialna i dzięki niej mięso Zobacz więcej
ich aromat i tak był dość mocno wyczuwalny. Dzięki temu zwyczajny – jak by się mogło wydawać – makaron z mięsem nabrał zupełnie wyjątkowego smaku.Poza tym przy okazji wypróbowałam makaron ryżowy z Zobacz więcej
« Wątróbka duszona w winie Placki ziemniaczane z ... » Wieprzowina, warzywa i tajskie zielone curry Dzisiaj przetestowałam kolejny produkt firmy Blue Dragon z edycji Tajska Kuchnia – Ostry Sos Tajskie Zobacz więcej
Smaczna, niskokaloryczna ale jednocześnie pożywna – tak w skrócie można opisać tą sałatkę. Smaczna – bo tajska a nam tajskie smaki bardzo pasują jak już nie raz wspominaliśmy. Niskokaloryczna – bo Zobacz więcej
Ostatnio zachwycam się przepisami kuchni tajskiej i chińskiej. Każdy jest niesamowity i lepszy od poprzedniego. Dzięki niej poznałam wiele nowych produktów, o których wcześniej nie miałam żadnego Zobacz więcej
Dziś polecam przepyszne tajskie curry z wieprzowiny z dodatkiem masła orzechowego i mleka kokosowego. Danie okazało się przepyszne, a dodatek masła orzechowego, do którego wcześniej nie miałam Zobacz więcej
Lubię kuchnie azjatyckie. Każdy z krajów ma swoje własne, oryginalne jedzenie. Inaczej smakują dania perskie, jeszcze inaczej indyjskie czy mongolskie. Ta różnorodność tworzy niezwykłą mozaikę kolorów Zobacz więcej
Tajlandia to kraj uśmiechu i pozytywnej energii, która bije również z tradycyjnej tajskiej kuchni. Kuchni jednej z najzdrowszych na świecie, z którą pewnie nie raz jeszcze spotkamy się na naszym Zobacz więcej
Wieprzowina po tajsku a'la Pad Prik King Muh Wieprzowina po tajsku a'la Pad Prik King Muh Zanim Zjesz Serwis z artykułami o dietach, zdrowym odżywianiu, ćwiczeniach, a także smacznych i zdrowych Zobacz więcej
Danie, które odkryłem dopiero w Tajlandii. Bo kto niby kto w tajskiej restauracji w Polsce zamawia danie z mięsem kojarzonym głównie z kotletem mielonym, spaghetti i pulpecikami:P Na Zobacz więcej
Znowu azjowanie. Ale to dlatego, że zakochałam się w woku. Kiedyś kaktus dostał w prezencie. Ode mnie, rzecz jasna. Kuchnia u smoka mi wypaliła i wok gotowy do użycia. Kaktus użył ze 2-3 razy. Więc Zobacz więcej
) 2 łyżki sosu rybnego (plus więcej do smaku) szczypta cukru kilka liści bazylii tajskiej lub zwyczajnej Rozgrzać woka, patelnię, lub szeroki rondel o grubym, nieprzywierającym dnie. Wlać olej i Zobacz więcej
Składniki: 150 g wieprzowiny 2 łyżki oleju 1 łyżka czerwonej pasty curry (może być pół, jeżeli nie lubimy bardzo ostrych potraw) 200 ml mleka kokosowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru brązowego 1 Zobacz więcej
Ryż od wieków stanowił podstawę żywienia, tak jak z resztą inne zboża. Dzięki zawartości skrobi dania z ryżem są sycące, a sam ryż stanowi podstawę wielu znanych dań we wszystkich chyba kuchniach Zobacz więcej