tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym

ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM I MLEKIEM KOKOSOWYM Składniki: 2 filety z kurczaka 1 kostka bulionu warzywnego kiełki fasoli 2 łodygi selera naciowego 1 papryczka chilli 1 papryka słodka 5 średnich grzybów Zobacz więcej
Jeśli ktoś wyjątkowo uważnie śledzi mojego bloga, to na pewno już dobrze wie jakim uczuciem darzę mleko kokosowe. Każde danie, które je zawiera ma u mnie duże powodzenie! Dzisiaj mleko kokosowe Zobacz więcej
W naszym domu lubimy zupy. Zarówno te klasyczne, pochodzące z naszego podwórka, takie jakzupa grochowa,barszcz ukraińskiczy zalewajka, jak i te z bardziej odległych zakątków Świata. Była już na blogu Zobacz więcej
Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym... Aromatyczna i pikantna. Wyjątkowa w smaku. Z dodatkiem kurczaka, imbiru, chili i trawy cytrynowej Przyprawiona kurkumą, czosnkiem, kolendrą i kuminem. Zobacz więcej
To chyba jedna z moich ulubionych zup ;) Robiłam ją już 2 razy i na pewno na tym nie poprzestanę. Jest aromatyczna i rozgrzewająca. I do tego ten kolor, na który tak miło popatrzeć w pochmurne, szare Zobacz więcej
Tajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem | Kulinarny JaTajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem – Kulinarny Ja menu START PRZEPISY O MNIE WYDARZENIA RECENZJE PARTNERZY BLOGA GALERIA Zobacz więcej
Uwielbiam zupy wszelkiego rodzaju, to pewnie już wiecie :) Czasami mam ochotę na jakąś ostrą, orientalną i wtedy lubię ugotować coś np. z tajskich smaków. Dzisiaj stanęło na zupie z kurczakiem i Zobacz więcej
Zupa tajska ! Tylko dla miłośników ostrych potraw. Aromatyczna, ostra zupa tajska. Mleko kokosowe, bambus, imbir, cytryna i dużo curry! Pysznie! Tajska zupa! SKŁADNIKI 1 słoik bambusa 250 ml mleka Zobacz więcej
1 pierś kurczaka 12-14 krewetek 2 duże marchewki 1średnia cukinia 1 mała papryka 2 cebule 2 ząbki czosnku 4-6łyżeczek czerwonej pasty curry sok z 1 limonki mleko kokosowe ( ok. 300 mln) pieprz, sól, Zobacz więcej
Przepis ten to raczej wariacja na temat tajskiej zupy Tom Yum ze względu na to, że nie znam oryginalnego przepisu na tą zupę, posiłkowałam się wieloma przepisami z innych stron i blogów tworząc jej Zobacz więcej
puszkę mleka kokosowego, a w lodówce pierś z kurczaka powstało coś na kształt Tom Kha Gai, czyli tajskiej zupy z mlekiem kokosowym i kurczakiem. Ekspresowa w przygotowaniu, pyszna, dość ostra i Zobacz więcej
z trawy cytrynowej 1 duża cebula pokrojona na ósemki 6 łodyg świeżej kolendry gotowa pasta Tom Kha Kai (nie jest konieczna, ale jej dodatek spowoduje, że zupa będzie miała jeszcze bardziej wyrazisty Zobacz więcej
ją jeść i wniosek mam wciąż ten sam: moja jest najlepsza! :) Ach, jeszcze jedna cudowna sprawa w kuchni tajskiej, to robienie wszystkiego „na oko”, bez miarek, wag i ścisłych reguł. Więc zapoznajcie Zobacz więcej
Taste of my day: Tajska zupa Tom Kha Kai z kurczakiem i mlekiem kokosowym Taste of my day poniedziałek, 20 października 2014 Tajska zupa Tom Kha Kai z kurczakiem i mlekiem kokosowym Jak już kiedyś Zobacz więcej
przepisu na Tom Kha Gai. galangal tajskie szalotki pak choi SKŁADNIKI: (na 2-4 osoby) 400 ml mleka kokosowego 4 wyfiletowane udka z kurczaka lub 2 małe piersi, pokrojone w grube plastry 4 cm kawałek Zobacz więcej
Słodka, ostra, słona i kwaśna jednocześnie. Kuchnia tajska pełna jest sprzecznych smaków, które potrafi – jak żadna inna – niesamowicie połączyć. I taka jest ta zupa. Jednocześnie pikantna, świeża, Zobacz więcej
Dzisiaj przepis niebentowy - na zimno smakuje marnie (można podgrzać w mikrofali, jeśli ma się ją na podorędziu). Po prostu miałem wielką ochotę na tą zupę. Tom kha gai to tajska zupa z mleka Zobacz więcej
z kurczaka ( użyłam wody ), - 400 ml mleka kokosowego, - 320 ml śmietanki kokosowej ( użyłam 400 ml mleka kokosowego ), - 6 poszatkowanych liści kaffiru ( użyłam mrożonych, w całości ), - 2 Zobacz więcej
porcje piersi kurczaka 1 cebula 3 łodygi trawy cytrynowej 3 liscie limonki kaffir (opcjonalnie, jezeli znajdziemy) 8 plasterków obranego imbiru 1 mleko kokosowe (400ml), sok z 1 limonki 2 łyżeczki Zobacz więcej
. Tak też było jakieś dwa lata temu z tajską zupą. Najpierw zjadłam ją w restauracji, później szukałam przepisu i po zrobieniu jej kilka razy (każdy był prawie idealny) osiągnęłam TEN smak. Początkowo Zobacz więcej