tajskie curry z fasolką szparagową

Zielona fasolka szparagowa, po tajsku, na ostrrrrro. Tajskie curry z fasolką szparagową Składniki na tajskie curry z fasolką szparagową (2 porcje): żółta lub czerwona tajska pasta curry, garść Zobacz więcej
czyli - już obiecuję...prawie ostatni raz w tym miesiącu po tajsku :) Zaczynam być nudna z tą Tajlandią, ale cóż. Nie pisze więcej, że mi tęskno, że tam pięknie ismacznie. Cisza... Spróbujcie jeszcze Zobacz więcej
mun 25 dag zielonej fasolki szparagowej 0,5 l bulionu drobiowego lub rosołu Sos sojowy jasny do smaku 2 -3 suszone liście limonki kaffir 7 łodyg trawy cytrynowej z zalewy 1 czubata łyżeczka tajskiej Zobacz więcej
U nas klimaty, a raczej aromaty orientalne nadal dominują. Tym razem razem ugotowałam curry tajskie, pachnące, dosyć ostre i bardzo, bardzo smaczne. Od razu wróciliśmy wspomnieniami do naszej podróży Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Green thai curry

Green thai curry 227

0
Szybka wersja mojego ukochanego tajskiego przysmaku. W lodówce zawsze trzymam żelazną porcję, która pozwoli mi przygotować solidny garnek curry. zielona pasta curry - 1 łyżka (więcej, jeżeli Zobacz więcej
soldierka
soldierka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne przygody
Tajskie curry

Tajskie curry 282

0
Składniki: 1 łyżka oleju arachidowego lub canola 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżki świeżego posiekanego imbiru 1 duża cebula (w plasterkach) 1 łyżka tajskiej czerwonej pasty curry 1 kubek bulionu Zobacz więcej
Kuchnia tajska jest jedną z najciekawszych kuchni świata, jest aromatyczna, kolorowa i pikantna. Dzisiejsze danie łączy ze sobą słodycz mleczka kokosowego, ostry smak zielonej pasty curry, której Zobacz więcej
Odkąd pierwszy raz spróbowałam tajskie curry, oszalałam. Bogactwo i niesamowity balans smaków ukryty w tak prostym i szybkim daniu. Przy tym zdrowym i lekkim. Czy może być lepiej? :-) Absolutnie Zobacz więcej
Pasta curry, która została zrobiona przez Panią, która na co dzień zajmuje się kuchnią tajską była tak ostra, że coś niesamowitego. Jednak ta ostrość była tak przyjemna i mleczko kokosowe ją niweluje. Zobacz więcej
Dzisiaj wariacją na temat kuchni tajskiej. Zielone carry z kurczakiem, zieloną fasolką, selerem, pieczarki itd. to polsko tajska propozycja na obiad:). Danie bardzo szybkie do wykonania więc polecam Zobacz więcej
”. Lekko przestudzoną wlać na talerz, polać oliwą, posypać posiekaną bazylią i szczypiorkiem, dodać pomidorki koktailowe. Zostało mi jeszcze 1/2 kg fasoli… Aleksandra Zobacz także: Zupa krem z Zobacz więcej
rybnego 25 dag zielonej fasolki szparagowej 1 duży słodki ziemniak (batat) lub w razie braku, zwykły polski 10 dag makaronu ryżowego 1 pęczek kolendry lub natki pietruszki. Na rozgrzanym oleju obsmaż Zobacz więcej
Postanowiłam sprawdzić, jak szpinak wodny sprawdzi się jako składnik tajskiego curry. Sprawdził się bardzo dobrze. Curry było pyszne - nie tylko za sprawą szpinaku, ale także zestawu warzyw, których Zobacz więcej
gotowej pasty do dań kuchni tajskiej. Ja użyłam zielonej pasty curry mającej w składzie: chili, trawę cytrynowa, czosnek, szalotkę, galangal, kmin, limonkę kaffir. Składniki: 500g dużych krewetek 1 Zobacz więcej
Przepis naTajskie zielone curry pochodzi z książki Jamie Oliviera, chodź go troszkę zmodyfikowałam. Zamieniłam zielone szparagi na fasolkę szparagową, groszek cukrowy na groszek łuskany, trawę Zobacz więcej
Kolejna przesyłka z firmy Blue Dragon, jaka otrzymałam do przetestowania, zawierała słodki sos chilli, sosy tajskie czerwone i zielone curry, mleko kokosowe, sos bazyliowy z trawą cytrynową, sos Zobacz więcej
. Składniki (na 6-8 porcji): 2 duże marchewki 2 cebule 180 g tofu 1 kapusta pak choi (bok choy) lub 100 g świeżego szpinaku pół brokuła podzielonego na różyczki 100 g fasolki szparagowej pokrojonej na Zobacz więcej
. Rigatoni z romanesco, pieczarkami i zieloną fasolką.(4-5 osób) Składniki: 1 opakowanie makaronu rigatoni 1 romanesco 5 średnich pieczarek 1 garść zielonej fasolki szparagowej 1 średnia cebula 1 Zobacz więcej
200g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona) 4 ząbki czosnku 100 g orzechów nerkowca 3 strąki świeżej papryczki chilli 2 łyżki zielonej pasty curry 200 ml (mała puszka) mleczka kokosowego 0,5 Zobacz więcej
kokosowym. Ja uzylam gotowych pulpecikow, ale oczywiscie mozecie przygotowac je sami. Składniki: 12 gotowych pulpecików 1 czerwona papryczka chili kawalek startego imbiru 1-2 lyzki tajskiej czerwonej Zobacz więcej