tajskie curry z fasolką szparagową

Zielona fasolka szparagowa, po tajsku, na ostrrrrro. Tajskie curry z fasolką szparagową Składniki na tajskie curry z fasolką szparagową (2 porcje): żółta lub czerwona tajska pasta curry, garść Zobacz więcej
czyli - już obiecuję...prawie ostatni raz w tym miesiącu po tajsku :) Zaczynam być nudna z tą Tajlandią, ale cóż. Nie pisze więcej, że mi tęskno, że tam pięknie ismacznie. Cisza... Spróbujcie jeszcze Zobacz więcej
mun 25 dag zielonej fasolki szparagowej 0,5 l bulionu drobiowego lub rosołu Sos sojowy jasny do smaku 2 -3 suszone liście limonki kaffir 7 łodyg trawy cytrynowej z zalewy 1 czubata łyżeczka tajskiej Zobacz więcej
U nas klimaty, a raczej aromaty orientalne nadal dominują. Tym razem razem ugotowałam curry tajskie, pachnące, dosyć ostre i bardzo, bardzo smaczne. Od razu wróciliśmy wspomnieniami do naszej podróży Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Green thai curry

Green thai curry 243

0
Szybka wersja mojego ukochanego tajskiego przysmaku. W lodówce zawsze trzymam żelazną porcję, która pozwoli mi przygotować solidny garnek curry. zielona pasta curry - 1 łyżka (więcej, jeżeli Zobacz więcej
soldierka
soldierka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne przygody
Tajskie curry

Tajskie curry 286

0
Składniki: 1 łyżka oleju arachidowego lub canola 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżki świeżego posiekanego imbiru 1 duża cebula (w plasterkach) 1 łyżka tajskiej czerwonej pasty curry 1 kubek bulionu Zobacz więcej
Kuchnia tajska jest jedną z najciekawszych kuchni świata, jest aromatyczna, kolorowa i pikantna. Dzisiejsze danie łączy ze sobą słodycz mleczka kokosowego, ostry smak zielonej pasty curry, której Zobacz więcej
Odkąd pierwszy raz spróbowałam tajskie curry, oszalałam. Bogactwo i niesamowity balans smaków ukryty w tak prostym i szybkim daniu. Przy tym zdrowym i lekkim. Czy może być lepiej? :-) Absolutnie Zobacz więcej
Pasta curry, która została zrobiona przez Panią, która na co dzień zajmuje się kuchnią tajską była tak ostra, że coś niesamowitego. Jednak ta ostrość była tak przyjemna i mleczko kokosowe ją niweluje. Zobacz więcej
Dzisiaj wariacją na temat kuchni tajskiej. Zielone carry z kurczakiem, zieloną fasolką, selerem, pieczarki itd. to polsko tajska propozycja na obiad:). Danie bardzo szybkie do wykonania więc polecam Zobacz więcej
”. Lekko przestudzoną wlać na talerz, polać oliwą, posypać posiekaną bazylią i szczypiorkiem, dodać pomidorki koktailowe. Zostało mi jeszcze 1/2 kg fasoli… Aleksandra Zobacz także: Zupa krem z Zobacz więcej
ZUPY, ZUPY, ZUPY Lubimy je, ale najchętniej gotujemy te tradycyjne, jak pomidorowa, rosół, barszcz czerwony czy żurek. Można wymieniać długo, ale dlaczego nie spróbować czegoś nowego? Zupy jada się w Zobacz więcej
Postanowiłam sprawdzić, jak szpinak wodny sprawdzi się jako składnik tajskiego curry. Sprawdził się bardzo dobrze. Curry było pyszne - nie tylko za sprawą szpinaku, ale także zestawu warzyw, których Zobacz więcej
gotowej pasty do dań kuchni tajskiej. Ja użyłam zielonej pasty curry mającej w składzie: chili, trawę cytrynowa, czosnek, szalotkę, galangal, kmin, limonkę kaffir. Składniki: 500g dużych krewetek 1 Zobacz więcej
Przepis naTajskie zielone curry pochodzi z książki Jamie Oliviera, chodź go troszkę zmodyfikowałam. Zamieniłam zielone szparagi na fasolkę szparagową, groszek cukrowy na groszek łuskany, trawę Zobacz więcej
Kolejna przesyłka z firmy Blue Dragon, jaka otrzymałam do przetestowania, zawierała słodki sos chilli, sosy tajskie czerwone i zielone curry, mleko kokosowe, sos bazyliowy z trawą cytrynową, sos Zobacz więcej
. Składniki (na 6-8 porcji): 2 duże marchewki 2 cebule 180 g tofu 1 kapusta pak choi (bok choy) lub 100 g świeżego szpinaku pół brokuła podzielonego na różyczki 100 g fasolki szparagowej pokrojonej na Zobacz więcej
. Rigatoni z romanesco, pieczarkami i zieloną fasolką.(4-5 osób) Składniki: 1 opakowanie makaronu rigatoni 1 romanesco 5 średnich pieczarek 1 garść zielonej fasolki szparagowej 1 średnia cebula 1 Zobacz więcej
200g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona) 4 ząbki czosnku 100 g orzechów nerkowca 3 strąki świeżej papryczki chilli 2 łyżki zielonej pasty curry 200 ml (mała puszka) mleczka kokosowego 0,5 Zobacz więcej
Kuchnia tajska nalezy do jednej z moich ulubionych, a wizyta w tym kraju jest wysoko na mojej liscie "miejsc do odwiedzenia". Uwielbiam polaczenie mleka kokosowego i limonki, a to wszystko z delikatna Zobacz więcej