Przepis na tajskie curry z fasolką szparagową

Zielona fasolka szparagowa, po tajsku, na ostrrrrro. Tajskie curry z fasolką szparagową Składniki na tajskie curry z fasolką szparagową (2 porcje): żółta lub czerwona tajska pasta curry, garść Zobacz więcej
Za oknem chłodnawo, czyli na stole powinna sie pojawić rozgrzewająca i pożywna zupa. Moja ulubiona to zupa tajska. Uwielbiam ją w każdej wersji, a wariacji na jej temat jest ich sporo. Dzisiejsza ma w Zobacz więcej
Plony fasolki szparagowejw tym roku są wyjatkowo udane:) Więc fasolka idzie do mrożenia a część do słoików. W wypróbowanej zalewie z curry. Przepis na zalewę jest tutaj klik. Zobacz więcej
Uwielbiam wszelkiego rodzaju zupy mające swójrodowódw kuchni orientalnej. W sumie to one u nas wdomu zastępują cały obiad, są sycące i z tak zwaną wkładką mięsną oraz sporą ilością warzyw. Raz robię Zobacz więcej
Tajskie potrawy urzekaja mnie zawsze feeria barw, intensywnoscia mieszanki aromatow i kruchoscia skladnikow w nich uzytych. W tajskim curry z watrobkami drobiowymi zachodzi podobna magia. Warto Zobacz więcej
Postanowiłam sprawdzić, jak szpinak wodny sprawdzi się jako składnik tajskiego curry. Sprawdził się bardzo dobrze. Curry było pyszne - nie tylko za sprawą szpinaku, ale także zestawu warzyw, których Zobacz więcej
Czerwone curry z fasolką szparagową, bobem i szpinakiem | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA KUCHNIA INDYJSKA « Zobacz więcej
Pierwszy przepis jakim podzieliłam się z Wami to był pomysł na KOKOSOWĄ FASOLKĘ SZPARAGOWĄ, która jest szalenie prosta a przepyszna! Po tylu latach chętnie wracam do tego przepisu, ale dzisiaj Zobacz więcej
Odkąd pierwszy raz spróbowałam tajskie curry, oszalałam. Bogactwo i niesamowity balans smaków ukryty w tak prostym i szybkim daniu. Przy tym zdrowym i lekkim. Czy może być lepiej? :-) Absolutnie Zobacz więcej
Bardzo popularne w Tajlandii danie: zielone curry. Nie należy jednak mylić dania curry z przyprawą o tej samej nazwie! Danie curry to po prostu danie z sosem. Ja zrobiłam sama pastę curry, gdyż Zobacz więcej
Przepyszny wegański zestaw, który świetnie smakuje razem, ale każda jego część składowa może być wykorzystana osobno i dowolnie komponowana z innymi daniami. U mnie kombinacja zaproponowana przez Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Wschodu
Tajskie curry warzywne

Tajskie curry warzywne 211

Bajecznie proste, zdrowe i lekkie curry z mlekiem kokosowym. Bazując na typowych dla tajskiego curry składnikach można przygotowywać dania, jakie tylko podsunie nam wyobraźnia. W skład tajskiego curry Zobacz więcej
Mam ambitny plan na najbliższy czas - w mojej kuchni będzie teraz bardzo dużo warzyw. Warzywa uwielbiam, a wymyślanie z nich najróżniejszych dań to dla mnie czysta przyjemność, więc to w sumie nikłe Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Mała Kuchnia
Zielone curry z kurczakiem

Zielone curry z kurczakiem 729

U nas klimaty, a raczej aromaty orientalne nadal dominują. Tym razem razem ugotowałam curry tajskie, pachnące, dosyć ostre i bardzo, bardzo smaczne. Od razu wróciliśmy wspomnieniami do naszej podróży Zobacz więcej
Coś na szybko dzisiaj :)) Od rana w biegu, oj jak to wszystko ogarnę to będzie super :)) Tak to jest jak człowiek pracuje, to potem jak ma dzień wolny to nie wiadomo w co ręce włożyć, ale damy radę Zobacz więcej
Zielone curry będzie lekko ostrawe, ale nie nadmiernie pikantne. Jego zielony kolor pochodzi od zielonych papryczek chilli i świeżej bazylii oraz kolendry użytych do przygotowania pasty curry. Zobacz więcej
Fasolka szparagowa w sosie sezamowym z tofu | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA « Kaczka w sosie z tamaryndowca z Zobacz więcej
Do tej pory curry kojarzyło mi się jedynie ze sproszkowaną przyprawą. Zresztą jedną z moich ulubionych. Do niedawna nie wiedziałam, że w kuchni indyjskiej istnieje potrawa o tej nazwie. Na przepis Zobacz więcej
Kuchnia indyjska to jedna z moich ulubionych, a curry przygotowuję lub zamawiam dosyć często. Dziś wersja domowa, z wołowiną i fasolką szparagową. Składniki: (dla 4 osób) 400 g udźca wołowego, 1 Zobacz więcej
Czerwone curry z papryczek chilli, jakie można kupić w Polsce nie będzie zbyt pikantne, dlatego, jeśli wolimy ostrzejsze, możemy na koniec dodać nieco suszonego chilli. Ponieważ jest to curry tajskie, Zobacz więcej