tamago maki

{{headerMessage}}
Tyaki (z omletem japońskim) · Tempura Moria Wase (z ryb, owoców morza i warzyw) · Pad Thai (smażony makaron japoński z krewetkami i kurczakiem o słodko-kwaśnym smaku) · Sushi: § Gunkan Maki z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnimi czasy w Eksperymentalnej Kuchni dużo się dzieje, przewija się mnóstwo chętnych do gotowania osób, a śmiechów, rozmów i unoszącej się zabawy nie ma końca. Najwięcej suszujemy, czyli zwijamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Dlatego uważam za dość ciekawą propozycję tatar wołowy zawinięty w nori :). W każdym razie kurs był bardzo fajny, prowadzący Japończyk przeuroczy i sushi zrobione własnoręcznie wyśmienite. Na Zobacz więcej
diabolic cook
diabolic cook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
diaboliccook
MAKI

MAKI 141

0
{{headerMessage}}
do ostygnięcia. DRAGON ROLLS- na całym nori rozłóż ryż i ugnieć, aby dokładnie przylega. Nakryj folią i przewróć na drugą stronę. Na nori połóż krewetki w tempurze, ogórek i sałatę. Posmaruj serkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, urządzonym bez zbytków lokalu można zjeść bardzo klasyczne sushi ograniczające się praktycznie (z wyjątkiem np. tamago (omlet) czy maki zushi z tykwą marynowaną) do nigiri zushi – sushi składającego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Futamaki i uramaki Klasyczne składniki do sushi. Jak już wcześniej pisałem – sukcesem sushi są bardzo dobre jakościowo, świeże składniki. Zarówno musimy dbać o odpowiedni ryż jak i resztę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Trudność: | Przygotowanie: około 0 minut | Porcja dla 0 osób Sushi – od czego zacząć? Dobry start - maki suhi Gdy robimy sushi po raz pierwszy warto sporo na ten temat przeczytać, by się nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie! Ostatnio miałam przyjemność odwiedzić KOJI Sushi w Krakowie. Oprócz cudownego jedzenia, którym mogłam się rozkoszować spróbowałam również nauczyć się skręcać maki. Jednak wydawało mi się to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie! Ostatnio miałam przyjemność odwiedzić KOJI Sushi w Krakowie. Oprócz cudownego jedzenia, którym mogłam się rozkoszować spróbowałam również nauczyć się skręcać maki. Jednak wydawało mi się to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zaczęło się szaleństwo jedzeniowe, co chwilę na nasz stół wjeżdżały coraz to nowe specjały. Menu : Pierożki Gyoza (warzywne i z kurczakiem) Sushi: Nigiri Sake (z łososiem) oraz Tamago Tyaki (z Zobacz więcej
Wannabechef
Wannabechef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Powrót do pyszności
SUSHI

SUSHI 100

3
{{headerMessage}}
- wyjdzie czy nie wyjdzie? Teraz już wiem, że wyjdzie, a czy będzie ładne to tylko kwestia czasu i praktyki! Przygotowaliśmy NIGIRI - czyli sushi, które formuje się w dłoni w wałeczki a na wierzch Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest wykorzystywana głownie do przygotowywania sushi i sashimi. W trakcie warsztatów przygotowaliśmy różne rodzaje sushi: Hoso maki:rolki krojone na krążki o szerokości 2 cm., wewnątrz znajduje się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne warsztaty w Makro, w których uczestniczyłam poświęcone były rybom,a konkretnie temu, by nauczyć się je wykorzystywać bez marnowania resztek. Sushi 1 kg ryżu do sushi wypłukać5-6 razy, aż woda Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Kenko (Kraków)

Kenko (Kraków) 96

0
{{headerMessage}}
minut to sporo, a sushi i tak dotarło jeszcze z prawie dwudziestominutowym opóźnieniem; przyniósł je sympatyczny i rozmowny człowiek, który sprawiał wrażenie bardzo oddanego Kenko. Skusiłam się na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
warsztatów było przygotowanie Te Maki. Dla amatorów jest to najprostsza metoda przygotowania sushi. Nie wymaga wielkiej precyzji, a daje duże możliwości do komponowania smaków według własnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(do tamago) oraz o sosie sojowym. Warto również pomyśleć o marynowanym imbirze oraz o czarnym sezamie – element dekoracyjny do california-maki. Jeżeli macie jakieś własne sugestie i pomysły napiszcie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i w obleganej knajpce musieliśmy czekać ok. 20 minut na miejsce. Usiedliśmy przy barze, z dobrym widokiem na pracę sushi masterów. Pewnie nie muszę dodawać, że sushi w Japonii przygotowują jedynie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
każdy postępował zgodnie z jego instrukcją :) Nasze „suszenie” szło nam bardzo sprawnie! Przygotowaliśmy: Hoso maki czyli jednoskładnikowe rolki o grubości około 2 cm Futo maki grubsze ok. 3-4 cm Zobacz więcej
{{headerMessage}}
), zestaw pałeczek, opakowanie zupy miso w saszetkach, którą możemy przygotować jako wstęp do sushi, zestaw do origami oraz ulotka z podstawowymi informacjami o sushi i przepisami na maki i nigiri. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wołowej) Sos Tezu (sos którym zakwaszamy ryż i nadajemy mu charakterystycznego lekko kwaśnego smaku. Sos ten jest na bazie octu ryżowego z dodatkiem soli i cukru) Glony Nori Majonez Dodatki (paluszki Zobacz więcej