• 8
  • 2
  • 1
  • 8
  • 9
  • 3
przepisów z 5939 blogów

tamaryndowca

Będąc na zakupach w markecie, zobaczyłam na tacy owoce tamardyowca indyjskiego. Są to strąki o brunatnym kolorze, przypominają strąki fasoli. Mi bardziej przypominają wyglądem fistaszki- orzechy Zobacz więcej
Będąc na zakupach w markecie, zobaczyłam na tacy owoce tamardyowca indyjskiego. Są to strąki o brunatnym kolorze, przypominają strąki fasoli. Mi bardziej przypominają wyglądem fistaszki- orzechy Zobacz więcej
« Kieszonki drobiowe z ... Zupa tamaryndowa z żeberkiem Po raz kolejny miałam przyjemność wspólnego gotowania z Ireną i Andrzejem. Tym razem ugotowaliśmy zupętamaryndową z żeberkiem. Zupa o brzmieniu Zobacz więcej
Tamaryndowiec to egzotyczna roślina, której owoce przypominają przerośnięte strąki fasoli. Ma charakterystyczny kwaśny , cierpki posmak, jednak bardzo dobrze sprawdza się jako składnik deserów. Pasta Zobacz więcej
Ice cream with tamarind Składniki: 2 jajka 1 żółtko 0,25 szklanki cukier 0,25 szklanki pasta tamaryndowa 400 ml śmietana kremówka 36% Ubić 2 jajka i żółtko z 1/4 szklanki cukru, dodając stopniowo Zobacz więcej
Tamaryndowiec jest głownie używany w kuchni indyjskiej i tajskiej. Ma specyficzny kwaskowaty smak. Stosuje się go jako dodatek do zup, sosów lub dań warzywnych. Można nim zastąpić dodawane do potraw Zobacz więcej
Bardzo fajne i szybkie w wykonaniu ciasto z dodatkiem przypraw korzennych. Do ciasta zamiast dżemu dodałam pastę z tamaryndowca która charakteryzuje się słodko-kwaśnym smakiem. To dzięki niej ciasto Zobacz więcej
), sumik plotosowaty (cá ngát), łosoś (cá hồi), panga (cá bông lau). Można jednak zastosować również inne gatunki, których mięso jest dość tłuste i słodkie – my tym razem eksperymentowaliśmy z łatwo Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Tamaryndowiec to wielkie drzewo (do 25m wysokości) rosnące w Azji, Ameryce Środkowej, na Jamajce i Florydzie. Ma wiecznie zielone liście … Przeczytaj cały Zobacz więcej
, któremu tamaryndowiec nadaje lekko kwaskowatego smaku curry smakuje interesująco. Przepis pochodzi z książki Podróże kulinarne. Kuchnia indyjska. Składniki: 1 kg wieprzowiny pokrojonej w kostkę 60 g Zobacz więcej
sprawdzone przepisy kulinarne « Warzywa stir-fry z tofu Sernik w cieście kakaowym. » Curry z kurczakiem i tamaryndowcem Pyszne, niesamowicie aromatyczne curry z kwaśnym tamaryndowcem. Jeśli będziecie Zobacz więcej
ususzymy. Na zakończenie przygotujemy dobrze uzupełniający je sos z pasty tamaryndowca. To do dzieła!! Pakory 1/2 szklanki korzenia pietruszki, pokrojonego w kostkę 1/2 szklanki batata, Zobacz więcej
Wspaniały przepis na filety z kurczaka, z wyjątkowym sosem z tamarandywca i sosem sojowym. Mocny i głęboki aromat kuchni z dalekiego wschodu. Polecam gorąco, jak dla mnie to jeden z najlepszych Zobacz więcej
Dzisiaj będzie danie z egzotycznym składnikiem - tamaryndowcem. Skąd ten pomysł ? Już tłumaczę, niedawno miałam urodziny i mój kochany mąż, zrobił mi niespodziankę i w ramach dodatku do prezentu kupił Zobacz więcej
Na Filipinach tamaryndowiec (lub tamaryndowiec indyjski) dostępny jast na targu w postaci czerwono-wiśniowej kleistej pulpy, którą bez pomocy sympatycznej sprzedawczyni trudo byłoby mi zidentyfikować. Zobacz więcej
Na Filipinach tamaryndowiec (lub tamaryndowiec indyjski) dostępny jast na targu w postaci czerwono-wiśniowej kleistej pulpy, którą bez pomocy sympatycznej sprzedawczyni trudo byłoby mi zidentyfikowac. Zobacz więcej
Kochani! Jakiś czas temu zdecydowałam się włożyć do koszyka pastę z tamaryndowca. Jednak, musiała upłynąć chwila zanim odważyłam się po nią sięgnąć. W pamięci miałam jednak przepis na tego kurczaka po Zobacz więcej
kambodżańską (delikatniejszą). To przede wszystkim mieszanka liści limonki kafir, trawy cytrynowej, galangalu, bazylii tajskiej i tamaryndowca. Ten ostatni zafascynował mnie przede wszystkim, Zobacz więcej
You're about to be redirected The blog that used to be here is now at http://www.eksperymentalnie.com/2011/10/ryz-z-kurczakiem-w-sosie-z-tamaryndowca.html. Do you wish to be redirected? This blog is Zobacz więcej
chilli (zmniejszyłam ilość o połowę), - 6 ząbków czosnku (użyłam trzech), - 4 młode cebulki, - 2 łyżki soku z limetki, - 4 łyżki pasty z tamaryndowca, - 2 łyżki sosu sojowego, - 2 łyżki sosu rybnego, Zobacz więcej