Przepis na tango

carmona
carmona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog Carmona Tapas Bar
Tango!

Tango! 63

Tango to taniec, który przywędrował do Argentyny, jak większość tańców latynoamerykańskich, z Afryki. Jego początku można się dopatrywać w rytmie afrykańskich bębnów, które słychać w candombe – Zobacz więcej
Argentyński stek? Tylko w Tango Argentino Steakhouse Strona główna Kulinaria Przepisy Recenzje Wydarzenia i promocje Lifestyle Podróże Kontakt Kulinaria Recenzje Tango na języku, czyli Tango Argentino Zobacz więcej
marcinh
marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grahamka, weka i kajzerka
Tang Zhong (Water Roux)

Tang Zhong (Water Roux) 65

Podstawą tej metody jest mieszanka mąki i wody w proporcji 1:5, którą się podgrzewa na wolnym ogniu, aż osiągnie temperaturę 65 C w czasie około 3 minut. Mieszankę tę się schładza i dodaje pozostałe Zobacz więcej
Dlaczego Kapitańskie Tango, a no dlatego, że po tym ciastku można pójść w tango.... Ciasto dla pełnoletnich i dla osób, które nie jeżdżą po alkoholu. Dodatek likieru adwokat powoduje, że ciasto jest Zobacz więcej
Chleby robione z wykorzystaniem metody Tang Zhong mają dla mnie dwie ogromne zalety. Po pierwsze są niesamowicie miękkie i puszyste, delikatnie wilgotne i dłużej pozostają świeże. Po drugie zawsze się Zobacz więcej
Tysiące pasji i uspokojeń Paco De Lucia - Tango Flamenco sobota, 03 grudnia 2011, lutka40 Komentarze Zobacz więcej
Amber zaprosiła mnie do wspólnego pieczenia chleba. Nie odmawiam nigdy upieczenia chleba, zwłaszcza w tak licznym i sympatycznym towarzystwie. Niestety, byłam zajęta, a nawet zalatana w ten weekend i Zobacz więcej
Konstynuując inspirowanie się kaszą, po chlebie z kuskusem i kaszą gryczaną, kolej przyszła na kaszę jaglaną. Dlaczego kasza jaglana? A dlaczego nie? Aby sprawdzić, jaki smak będzie miał chleb. Bo Zobacz więcej
Szalony eksperyment do trzeciej potęgi - nie dość, że orkisz; nie dość, że graham; to jeszcze Tang-Zhong. Bo właściwie to dlaczego by nie spróbować? Chleb może nie wyrósł tak bardzo, jak typowy Zobacz więcej
Kasza gryczana, wytwarzana z gryki, zawiera dużo białka, węglowodanów i składników mineralnych. Białka tej kaszy są cenniejsze niż białka zbóż, a wartością i strawnością są zbliżone do białek roślin Zobacz więcej
Wspólne pieczenie chleba ... na przekór zabieganiu ... wbrew natłokowi zdarzeń ... pomimo fali informacji , która zalewa nas zewsząd - MY ZATRZYMUJEMY CZAS CELEBRUJĄC CHWILE ... zanurzany dłonie w Zobacz więcej
marcinh
marcinh Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grahamka, weka i kajzerka
Tang Zhong i kuskus

Tang Zhong i kuskus 47

Kuskus najczęściej produkowany jest z pszenicy, ale twardej (makaronowej) o nazwie durum. I dlatego, że jego ziarenka powstają z połączenia mąki z pszenicy durum i wody, bliżej mu do makaronu, mimo że Zobacz więcej
Do pieczenia tego wspaniałego chleba wprost przez Kuchenne Drzwi zostałam zaproszona przez Amber. Nie mogłam odmówić. Chociaż to taki czas w moim życiu, że pasje i inne zajęcia, którym nie tak Zobacz więcej
Dlaczego by nie pomieszać dwóch różnych technik, jeśli wzajemnie się nie wykluczają? Niech Tang Zong doda chlebowi puszystości, zaś podmłoda poprawi aromat i smak. A z tym smakiem to niech będzie coś Zobacz więcej
Kolejny eksperyment. Znów Tang Zhong, ale tym razem całkowicie bez mąki pszennej. Za to z mąkami z Czterech Zbóż - orkiszowa, żytnia, owsiana i jaglana. I jeszcze na dodatek trochę zakwasu żytniego. Zobacz więcej
Nie da się ukryć, że chlebki na bazie startera Tang Zhong bardzo mi się podobają. Jeśli znienacka mam ochotę upiec chlebek, zakwas jest w lodówce i nie ma czasu go obudzić, zapowiedzieli się Zobacz więcej
jemto
jemto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jemto
Pikantny koreański kurczak (Dak Bokkeum Tang)

Pikantny koreański kurczak (Dak Bokkeum Tang) 223

Pikantny koreański kurczak (Bokk Eum Tang) Wielki gar kurczaka w stylu koreańskim jest pyszny w zimne wieczory. Jakiś czas temu w którąś chłodną niedzielę postanowiłam zrobic pikantnego kurczaka Zobacz więcej
Większość, a właściwie wszystkie przepisy bazujące na Tang Zhong dotyczą chlebów i bułeczek na mące pszennej. Znalazłem kilka z dodatkiem mąki żytniej. Ale orkisz??? Czyżby w Japonii, skąd wywodzi się Zobacz więcej
Zauroczył mnie ten chleb u Marcina oraz zaciekawiło pieczenie chleba na Thang Zong. Thang Zong jest to technika przygotowywania chleba która wywodzi się z dawnej Japonii a ostatnio odzyskuje swój Zobacz więcej
... przez: Anię, Annę,Annę - Marię, Agę, Margot, Atinę, Bożenę, Ewelinę, Ewelinę, Asię, Jolę, Kamilę, Kaprysię, Kasię, Katarzynę, Laurę,Lidię, Magdę, Magdę, Magdalenę,Martę, Marzenę, Monikę, Mysię, Zobacz więcej