tango

carmona
carmona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog Carmona Tapas Bar
Tango!

Tango! 62

0
{{headerMessage}}
Tango to taniec, który przywędrował do Argentyny, jak większość tańców latynoamerykańskich, z Afryki. Jego początku można się dopatrywać w rytmie afrykańskich bębnów, które słychać w candombe – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dlaczego Kapitańskie Tango, a no dlatego, że po tym ciastku można pójść w tango.... Ciasto dla pełnoletnich i dla osób, które nie jeżdżą po alkoholu. Dodatek likieru adwokat powoduje, że ciasto jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podstawą tej metody jest mieszanka mąki i wody w proporcji 1:5, którą się podgrzewa na wolnym ogniu, aż osiągnie temperaturę 65 C w czasie około 3 minut. Mieszankę tę się schładza i dodaje pozostałe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kaszy), ale tekstura miąższu jest zdecydowanie delikatniejsza, jakby „gładsza"... Wpis znalazł się na listach Na zakwasie i na drożdżach i YeastSpotting. Składniki (na jedną foremkę a 23 cm): 100 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tysiące pasji i uspokojeń Paco De Lucia - Tango Flamenco sobota, 03 grudnia 2011, lutka40 Komentarze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepis jest identyczny, jak ostatnio pieczony chleb z kuskusem, dodałem jednak trochę więcej mąki, aby ciasto było zwarte. Kaszka nie była zbyt miękko ugotowana, i wyraźnie można było ją wyczuć w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przeciw żylakom, hemoroidom, kłopotom krążeniowym, miażdżycy. Skoro tak, to jak tu nie dodać do chleba takiej kaszy? Dzięki niej chleb pszenny na Tang Zhongu nabrał delikatnego aromatu kaszy. I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleby robione z wykorzystaniem metody Tang Zhong mają dla mnie dwie ogromne zalety. Po pierwsze są niesamowicie miękkie i puszyste, delikatnie wilgotne i dłużej pozostają świeże. Po drugie zawsze się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zauroczył mnie ten chleb u Marcina oraz zaciekawiło pieczenie chleba na Thang Zong. Thang Zong jest to technika przygotowywania chleba która wywodzi się z dawnej Japonii a ostatnio odzyskuje swój Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pikantny koreański kurczak (Bokk Eum Tang) Wielki gar kurczaka w stylu koreańskim jest pyszny w zimne wieczory. Jakiś czas temu w którąś chłodną niedzielę postanowiłam zrobic pikantnego kurczaka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym tostowym. Przepis na dwa bochenki (w formach 20.5cm x 10.5cm x 9.5cm). Składniki: 540 g mąki pszennej chlebowej 86 g cukru 8 g soli 10 g mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, Wiewiórko -Dzieje kuchennej Wiewióry , Wisło -Zapach chleba Było mi bardzo miło piec razem z Wami CHLEB Z TANG ZHONG :):) Oryginalny przepis zawiera brązowy ryż ... ja chciałam nadać mu bardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i radości. Tak to jest, gdy wiele osób w tym samym czasie robi coś dobrego. Chleb z brązowym ryżem i tang zhong 480 g mąki chlebowej 30 g mleka w proszku 40 g cukru 8 g soli 7 g drożdży instant 200 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pszennej chlebowej 37 g drożdży świeżych (lub 11g drożdży instant) 54 g cukru 7 g soli 43 g mleka pełnego w proszku 216 g mleka 135 g Tang Zhong na mleku 52 g masła Pasta czekoladowa: 11 g kakao w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (na dwa bochenki a 20 cm): 280 g mąki chlebowej 200 g mąki razowej 35 g drożdży świeżych (lub 10 g drożdży instant) 50 g cukru 7 g soli 10 g mleka pełnego w proszku 60 g jajek (mniej więcej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie da się ukryć, że chlebki na bazie startera Tang Zhong bardzo mi się podobają. Jeśli znienacka mam ochotę upiec chlebek, zakwas jest w lodówce i nie ma czasu go obudzić, zapowiedzieli się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się płonne, a lektura książki stała się dla mnie męczarnią… Max był tancerzem, pewnego razu tańczył na statku, gdzie zapoznał Mechę, żonę kompozytora. Dzięki wspólnemu tańcowi zbliżyli się do siebie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szalony eksperyment do trzeciej potęgi - nie dość, że orkisz; nie dość, że graham; to jeszcze Tang-Zhong. Bo właściwie to dlaczego by nie spróbować? Chleb może nie wyrósł tak bardzo, jak typowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny eksperyment. Znów Tang Zhong, ale tym razem całkowicie bez mąki pszennej. Za to z mąkami z Czterech Zbóż - orkiszowa, żytnia, owsiana i jaglana. I jeszcze na dodatek trochę zakwasu żytniego. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dlaczego by nie pomieszać dwóch różnych technik, jeśli wzajemnie się nie wykluczają? Niech Tang Zong doda chlebowi puszystości, zaś podmłoda poprawi aromat i smak. A z tym smakiem to niech będzie coś Zobacz więcej