tapenada anchois

Co do chleba? Odwieczne pytanie, które słyszę od znajomych, czy rodziny CO WY JECIE JAK NIC NIE MOŻECIE? - Kolejne pytanie Otóż możemy, tylko trzeba troszkę pokombinować! Nie jemy nabiału ani jajek, Zobacz więcej
kardamonovy
kardamonovy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kardamonovy
Tapenada z suszonymi pomidorami

Tapenada z suszonymi pomidorami 28

Niby powinnam dziś wrzucić przepis na coś do pracy, ale nic nadzwyczajnego nie wymyśliłam. Tapenada jest jednak również dobrą opcją. Idealnie sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa. I powiem Wam Zobacz więcej
Moja rodzina to mięsożercy, ale jeśli już przyrządzę coś wegańskiego to na ogół wszystkim smakuje. Nie mam problemu aby kilka dni w tygodniu zastąpić mięso warzywami, kaszami czy soczewicą. Dlatego Zobacz więcej
Sałatka z anchois, sera i rukoli. Jak ktoś lubi słone smaki to ta sałatka z anchois będzie mu smakować! Co to jest anchois (anchovies)? Są to malutkie solone filety z sardeli (bardzo mała rybka), Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
TAPENADA Z CZARNYCH OLIWEK I ANCHOIS

TAPENADA Z CZARNYCH OLIWEK I ANCHOIS 110

Tapenada to pasta z oliwek, kaparów i oliwy. To taki rodzaj pesto. W zależności od dodatków, które włączymy oraz sposobu rozdrobnienia składników pasta może uzyskać wiele twarzy. Można wszystkie Zobacz więcej
Karnawał we włoskim stylu trwa w najlepsze. Wiele przepisów na pyszną zabawę podajecie w odpowiedzi na zadanie konkursowe, ale i ja mam dla Was ekspresową przekąskę. Sprawdza się zawsze i wszędzie, a Zobacz więcej
. . 1 szklanka zielonych oliwek bez pestek 1 łyżeczka kaparów 2 ząbki czosnku kilka listków bazylii gałązka natki pietruszki 1 łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki oliwy pieprz . Wszystkie składniki Zobacz więcej
Gdybym nie jadła takiej dyni pieczonej na warsztatach w Villi Intracie, to bym nie polecała, ale jest niespodziewanie smaczna i praktyczna – doskonale sprawdzi się jako pyszny dodatek warzywny. Można Zobacz więcej
okurrrka
okurrrka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kurrrka!
Francja: Tapenada z czarnych oliwek

Francja: Tapenada z czarnych oliwek 13

Zawsze myślałam, że tapenada pochodzi z Hiszpanii. Wertując "Moją kuchnię w Paryżu" Davida Lebovitz'a znalazłam przepis na tę klasyczną pastę.Polecam fanom oliwek na grzanki lub do nadziewania. U mnie Zobacz więcej
Dzień dobry, W weekend przygotowałam potrawęo jednoznacznie kojarzącej się nazwie, czyli cocę ;) Nie chodzi mi jednak o sławne narkotyki (ani o danie z ich dodatkiem)... Coca, płaski chlebek z Zobacz więcej
Tapenada to typowo śródziemnomorska pasta. Pochodzi z francuskiej Prowansji, ale jest popularna również w kuchni włoskiej oraz hiszpańskiej. Przygotowywana jest głównie z oliwek, ale popularna jest Zobacz więcej
W ten weekend przypomnieliśmy sobie o pastach. Już tak dawno nie gościły one w naszym śniadaniowym menu, a przecież nie dość, że są pyszne i proste, to jeszcze tak pożywne. Czas nadrobić zaległości. Zobacz więcej
Tapenada to typowo śródziemnomorska pasta. Pochodzi z francuskiej Prowansji, ale jest popularna również w kuchni włoskiej oraz hiszpańskiej. Przygotowywana jest głównie z oliwek, ale popularna jest Zobacz więcej
Składniki sałata lodowa 1garść sałata masłowa 5liści jajka 1szt cebula czerwona 1szt cebula dymka 1szt pomidor 1szt anchois 4szt oliwa z oliwek 3łyżki ocet balsamiczny 1łyżeczka sól 3szczypty suszone Zobacz więcej
Tapenada - prowansalska pasta do chleba z oliwek, kaparów i oliwy - jest jednym z moich ulubionych smarowideł do kanapek. W swoim przepisie kapary pomijam, bo w moich okolicach są trudno dostępne i Zobacz więcej
wariatka w kuchni
wariatka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wariatkawkuchni.blogspot.com
Tapenada

Tapenada 19

Siedzimy z moim mężem mocno w tematyce diet, ćwiczeń . Obserwujemy obecnie istniejące trendy i widzimy jak telewizja, czasopisma, blogi (prowadzone przez kobiety i mężczyzn) wciskają do głowy różne Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
Francuski sos z anchois

Francuski sos z anchois 11

CLASSY CHEF: Francuski sos z anchois czwartek, 17 listopada 2016 Francuski sos z anchois Porcje: 4 Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka kaparów 5 anchois 1 ząbek czosnku Zobacz więcej
Istria
Istria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje codzienne przyjemności
TAPENADA

TAPENADA 132

Z serii niedzielne śniadanie. Leniwe i pyszne. Słonecznie, więc na mini-balkonie w mini-ogrodzie;) Niedziela to jedyny dzień, gdy mogępozwolićsobie na przeciąganie śniadania prawie aż do Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Tapenada

Tapenada 115

Pasta o mocnym, wyrazistym smaku. Może być dodatkiem do sosów rybnych ale bardzo dobrze smakuje także z gorącymi grzankami lub jako farsz do świeżych warzyw, np. ogórek, pomidor. Można przechowywać w Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Tapenada

Tapenada 206

Fantastyczna pasta kanapkowa z oliwek. Lekko chrupiąca bagietka z aromatycznymi oliwkami przywodzi wspomnienia mijającego lata. Świetna zakąska do piwa lub wina. Wielbiciele filetów anchois mogą je Zobacz więcej