tapenda

ZOBACZ TAKŻE:

tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Tapenda vs. Tapenda

Tapenda vs. Tapenda 138

0
Jak się będziemy nazywać ? - nie ważne, odpowiedziałam, byle żeby w nazwie nie było żadnych polskich znaków diaktrycznych, czyli ? ……zapytała Ela, Tapenda- odpowiedziałam, takie smarowidło…i tak już Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Tapenda o książkach

Tapenda o książkach 65

0
do niej jeszcze wrócę !! Kocham „Dzieci z Bullerbyn”10. Którą z postaci literackich cenisz najbardziej? Trudne pytanie, raczej nie mam jakiś szczególnych typów. Nie mam faworyta/-tki Pozdrawiamy Zobacz więcej
IlonaS
IlonaS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TasteMyFood
Masło czosnkowe

Masło czosnkowe 181

0
Kasia S,26 listopada 2012 00:11 Sprawdzony patent. Również uwielbiam :) Pozdrawiamy serdecznie Tapenda OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Kasia S,27 listopada 2012 11:56 tak, takie pływające pianki, to mogą człowieka wpienić hi hi ale za to jak się prezentują, fiu fiu ! :) Pozdrawiamy serdecznie Tapenda OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Kasia S,17 kwietnia 2012 22:04 tak kolorowo, że ma się ochotę ugryźć. Też uważam, że lepiej zjeść mniej smacznego chleba, ale poczyć smak, niż torturować się " płytą wiórową", czyli chrupkim Zobacz więcej
bs111
bs111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Atelier
Sajgonki raz jeszcze

Sajgonki raz jeszcze 304

0
muszę się kiedyś skusić. Nie próbowałam jeszcze sajgonek, ale ten blog tak kusi, że jak w końcu kupię ten papier ryżowy, to muszę wrócić, do tego postu, aby zrobić sajgonki profesjonalnie- tak jak Zobacz więcej
Kasia S,8 maja 2013 15:45 No, nie zaryzykuję krewetek z ogórkami, bo będę musiała się z domu wyprowadzić, hi hi Pomysł na dressing mi się spodobał, i sądzę, że dam go rade przemycić :D Pozdrawiamy Zobacz więcej
Kasia S,24 kwietnia 2013 09:07 festiwal aromatów !!! Nigdy nic jeszcze nie gotowałam z dodatkiem mleczka kokosowego. Reszta przypraw, to moje klimaty, może czas to wypróbować !! ? Pozdrawiamy Zobacz więcej
Zupa o tej porze roku to najlepsze co może się przydarzyć. jeszcze trochę śniegu spadanie, to od ich jedzenia totalnie będę rozgrzana, jakkolwiek to brzmi i odchudzona... oczywiście od wiosłowania Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Żeberka na 2 sposoby

Żeberka na 2 sposoby 112

0
W imieniu Teamu, dziękujemy za pozdrowienia :) co do robienia czegokolwiek w dużych kawałkach, może i jest jakaś różnica, z pewnością w wielkości ;), ja preferuję jednak to, co się da porcjować w Zobacz więcej
Jezusiu maria, wszystko pięknie, smacznie i pachnąco, aż chce się lecieć do kuchni, kleić składniki....ale sąd mam wziąć 30 g wody z kwiatu pomarańczy ? :) help? A ten mahlep, można zastąpić wasabi ? Zobacz więcej
w domu ich nie robię, bo przyznam, że ile bym nie zrobiła, tyle bym zjadła. Niemniej jednak, wchodzimy z mężem raz po raz do sklepu i na stoisku z garmażerką, prosimy o 2 podgrzane krokiety na wynos. Zobacz więcej
To może najpierw kilka słów o krewetkach modliszkowych. Na świecie jest tak, że krewetki modliszkowe są tańszą alternatywą krewetek prawns. Więcej informacji o krewetkach znajdziecie na stronie Zobacz więcej
Proponuję przepis na paprykę faszerowaną mielonym mięsem z ryżem. Farsz do papryki wykonałam opierając się na przepisie na farsz do bakłażana. Farsz na modłę turecką, wykonany na bazie mięsa wołowego Zobacz więcej
jest nie zjadliwe. Dobrze, ze w lodówce mieliśmy plan B :DDD W tym przypadku składniki wydają się być o wiele bardziej harmonijne, więc wróżę, że planu " B" nie potrzeba było wdrażać :) Pozdrawiamy Zobacz więcej
piszesz, że smarujesz patelnię oliwą. Wg. mnie idea pieczenia na patelni grillowanej opiera się właśnie na jej nie smarowaniu. Ja używam żeliwnej. Rozgrzewam ją bardzo mocno, niczym nie smaruję, nie Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Kalamary

Kalamary 80

0
@Madzialena, kalamary ostatnio trochę " wywiało". Zawsze mozna bylo dostac w makro. Teraz tylko krążki kalamarów. Cale szęście są jeszcze w Real. Tak jak pisalam w poscie- w RP osiągalne tylko Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Świąteczne Śledzie

Świąteczne Śledzie 329

1
ha ha ha, bardzo dobrze pamiętam twój przepis, i dalej przystaję przy swoim, że śledzie w oleju, a nie w oliwie. Tak broniłaś swego, że śmiemy przypuszczać, że właśnie to docenił producent oliwy. Zobacz więcej
No i stało się, wreszcie na stronie Tapenda pojawi się przepyszny przepis na buraka liściowego, popularnie nazywanego boćwinką lub boćwiną, jak kto woli. Proponuję prosty i łatwy przepis na przystawkę Zobacz więcej
Proponuje przepis na ślimaki w sosie pomidorowym w postaci przystawki. Ślimaki morskie przygotowałam według przepisu rodem z grubej Bolonii, tej samej z której pochodzi przepis na sos boloński, który Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: