tapenda z oliwkami

tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Tapenda vs. Tapenda

Tapenda vs. Tapenda 141

0
Jak się będziemy nazywać ? - nie ważne, odpowiedziałam, byle żeby w nazwie nie było żadnych polskich znaków diaktrycznych, czyli ? ……zapytała Ela, Tapenda- odpowiedziałam, takie smarowidło…i tak już Zobacz więcej
Tapenada to wyrazista w smaku pasta z wydrylowanych oliwek z dodatkiem oliwy i przypraw. Z pewnością posmakuje amatorom czarnych oliwek. Cały sekret pysznej tapenady tkwi w wysokiej jakości Zobacz więcej
są wspomnienia z wakacji tym razem zawarte w tapendzie z czarnych oliwek i salsie z pomidorów. Wszystko oczywiście jak zawsze bardzo zdrowe :) Sposób wykonania (dla 2 osób) Składniki 4 kromki Zobacz więcej
Impulsem do przygotowania tej przystawki był fakt, że jedna z sieciówek sprowadziła najprawdziwsze sardynki w zalewie octowej konserwowane w oleju. Przepis jak wykonać sardynki w ten sam sposób Zobacz więcej
w szalonej wodzie” najprawdopodobniej pochodzi z Toskanii. "Dorata w szalonej wodzie" stała się bardzo popularnym przepisem w latach 60-tych ubiegłego stulecia na turystycznej wyspie Capri, z kolei Zobacz więcej
jest taka, że oliwki dodatkowo są wykorzystywane w kompozycjach sałatek, jako dodatki do pizzy, w sosach do makaronu, w smarowidłach typu Tapenda/ Tapenada); oliwki się panieruje ( olive ascolane), Zobacz więcej
fantastycznie wzbogacają kompozycję to zielone lub/ oraz czarne oliwki. Proste danie, ale aby można powiedzieć, że gotowanie zakończyło się sukcesem,należy wziąc pod uwagę 2 bardzo ważne czynniki: Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Dorsz z Migdałową Posypką

Dorsz z Migdałową Posypką 140

0
ich przyrządzania. Wszystkie przepisy, które znajdują się na stronie Tapenda są najpierw testowane, co oznacza, że na blogu znajdują się przepisy, które w pełni zadawalają nasze kubki smakowe. Jako Zobacz więcej
Placki z batatów i marchewkiTeoria smaków | Teoria smaków Teoria smaków Show Navigation Hide Navigation Strona główna Hubert Jarek Nasz księgozbiór Placki z batatów i marchewki Jarosław Pietruczuk 19 Zobacz więcej
Zawsze uważałam, że przerwa pomiędzy świętami i sylwestrem jest stanowczo za krótka! Ledwo co zdążę zjeść wszystkie świąteczne przysmaki, a już trzeba brać się za te sylwestrowe! Na szczęście, dużo Zobacz więcej
jakiegoś dobrego ciacha urodzinowego Odpowiedz Marzena napisał 25 lipca 2014 at 05:37 Spróbuj dodać jeszcze oliwy, genialnie poprawia smak:-) Wygląda pięknie:-) Ja spróbuję Twojego z łososiem:-) Zobacz więcej
Bona Apetita
Bona Apetita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bona Apetita
Pesto pietruszkowe

Pesto pietruszkowe 247

0
: pęczek natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek 2-3 ząbki czosnku sól pieprz można dodać prażone pestki dyni i słonecznika wszystko zmiksować Doskonałe do makaronów, klusek, zup i innych dań :D Bona Zobacz więcej
koperku, może być mrożony jeśłi macie zapas 200 g greckiego sera pokrojonego w kostkę (wymiennie zamiast sera można dodać drobno pokrojony pęczek szczypiorku) sok z połowy cytryny 2 łyżki oliwy z Zobacz więcej
fenomenalnie, cała potrawa była bardzo aromatyczna i sycąca zarazem. Z resztą co ja wam będę pisać, potrawa jest prosta w przygotowaniu więc musicie koniecznie spróbować. Polecam! Składniki na 4 Zobacz więcej
pyszną zasmażaną kiszoną kapustę. Sos jogurtowo-koperkowy 200 g jogurtu greckiego ewentualnie naturalnego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 lub cały pęczek drobno pokrojonego koperku Zobacz więcej
DANIA OBIADOWE PIECZONE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 31 stycznia 2016 DANIA OBIADOWE ZRAZY WOŁOWE 27 stycznia 2016 DANIA OBIADOWE ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA 29 października 2015 DANIA OBIADOWE GULASZ Z Zobacz więcej
Rolada z indyka ze szpinakiem | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Z MIGDAŁAMI BITĄ Zobacz więcej