tarnina konfitura

{{headerMessage}}
Kurczak doprawiony przyprawami do drobiu dzikiego. Czas : 1 godzina + 2 godziny macerowanie kurczaka Składniki : 4 uda z kurczaka 2 łyżki oleju słonecznikowego łyżka mielonego jałowca łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
camembert, chrupiące orzechy włoskie, kwaśna żurawina i świeża rukola na złotej grzaneczce. Właściwie nie zauważyłam kiedy się skończyły, a były takie dobre. Dla 2 osób przygotuj: 1 ser camembert z Zobacz więcej
Atria
Atria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ziołowy Zakątek
Owoce jesieni! Jesienny cykl:)

Owoce jesieni! Jesienny cykl:) 2777

0
{{headerMessage}}
proponowana lista, może się rozszerzyć:). Owoców z gwiazdką jeszcze nie opracowywałam:) rotkinik (dużo o rokitniku i o przetworach z niego:)) owoce dzikiej róży głóg jarząb czeremcha (już było, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W strefie dla pełnoletnich nalewka zowoców głogu,które są już dojrzałe i dyndają sobie na gałązkach, w ogromnych ilościach. Są znakomitym, naturalnym surowcem do wyrobu syropów, konfitur, galaretek, Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Mazurek różany

Mazurek różany 460

0
{{headerMessage}}
(...) ten przydrożny krzew łamie zmowę ostrożnych* - w Krakowie białym kwieciem obsypały się przed kilkoma tygodniami, na Mazurach właśnie rozkwitają - tarniny, mirabelki - wiosna, wiosna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zdobyć dobre herbaty wchodził w jakieś dziwne kontakty z marynarzami i kupował od nich przemycane z Zachodu herbaty . Ja dawałam łapówki w sklepach w czasach kartkowych by mi sprzedano Yunan a nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nastał czas na czeremchę, nareszcie w tym roku uda mi się zrobić czeremchową nalewkę! Zeszłej jesieni „czaiłam się” tak długo, że w końcu wyprzedziły mnie ptaki. Dla mnie zostały same ogonki, a stało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i Basia Zawistowscy - właściciele "Ekoturystyki w Raju" oraz hodowcy jabłek i producenci tłoczonego soku jabłkowego, naturalnego octu jabłkowego oraz miodu z mniszka (klik) Piotr i Anna Kuniccy - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
”. Popularne były oliwki z niedojrzanych śliwek. Również tarnina czasem pojawiała się w roli oliwek. Natomiast na bogatszych stołach pojawiał się marynowany dereń udający oliwki. Na oliwki z derenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tak, zaduma mnie naszła pięknie korespondująca z babim latem. Jeszcze tylko napełnię butelki nalewką aroniową, zamknę w słoikach konfiturę z czarnego bzu, zamyślę się nad zastosowaniem tarniny i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na rozmaite dania: soki, nalewki, zupy, zapiekanki, makarony, jajecznice, sałatki, pierogi, ciasteczka, curry, gołąbki, konfitury, tarty, galaretki, piwa, sosy, pizze, smażone dania w stylu chińskim, Zobacz więcej