tarta bolo

burczymiwbrzuchu22 sierpnia 2012 20:21 Uwielbiam marchewkowe, nie dziwię się, że nie ma już połowy :) Też uważam, że najgorsze to ręczne tarcie marchewki, trochę boli ręka, ale warto to zrobić Zobacz więcej
julu$
julu$ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
37. czasami tak

37. czasami tak 54

0
dzisiaj śniadanie mega proste, papkowate, rozgrzewające, bo to jedyne, co mam ochotę przełknąć. A wygląd śniadania podkręciłam miseczką. otręby na mleku z tartą marchewką, cynamonem i imbirem Zobacz więcej
do masy wsypać mąkę z proszkiem i zmiksować na gęste ciasto tortownica 24cm - spód wyłożyć papierem do pieczenia a boli posmarować tłuszczem i tartą bułką ciasto dać do blaszki i na wierzchu Zobacz więcej
masło, , aromat waniliowy, cukier utrzeć mikserem - masa będzie zważona, ale to ma tak być wsypać mąkę przesianą z proszkiem i mikserem utrzeć na gładkie ciasto - ma być gęste tortownica 24cm, dno Zobacz więcej
cynamon, wsypać proszek budyniowy i wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boli posmarować palmą i tartą bułką 3/4 ciasta dać do blaszki - rozłożyć jabłka - następnie na Zobacz więcej
robocie zmiksować z 8 minut na kogel-mogel wsypać mąkę, kardamon, proszek do pieczenia i zmiksować na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boli posmarować tłuszczem i Zobacz więcej
jogurty gęste greckie, budynie, olej i dobrze utrzeć mikserem tortownica 24cm- dno wyłożyć papierem do pieczenia, boli posmarować tłuszczem i tartą bułką herbatniki zmiksować w blenderze z miękkim Zobacz więcej
Ciasto z pigwami, gruszkami i jabłkami Od Boli dostałam trochę owoców pigwy. Część ichprzeznaczę na dżem pigwowo-cytrusowy, a dwie pigwy wrzuciłam wczorajdo ciasta. Jesienne ciasto 125 g mąki pszennej Zobacz więcej
są: sery camembert, brie, roquefort, ślimaki, a także ratatouille oraztarty. Tradycyjne dania kuchni z Hiszpanii to paella, gazpacho-chłodnik na bazie pomidorów- , fabada, sangria Kuchnia marokańska Zobacz więcej
Sezon na rabarbar w pełni, dlatego u mnie ciasta z rabarbarem wyskakują z piekarnika jak oszalałe. W końcu nogę się nimi najeść, zwłaszcza że przepisy po lekkich modyfikacjach nie zawierają mleka ani Zobacz więcej
Utonęłam. W papierach utonęłam. Myślę, że zrozumieją mnie wszyscy, którzy w oświacie. Koniec roku is comming. Ale zamknęłam dziennik. Jest sukces. A że plecory bolą od nachylania się? Jakby się było Zobacz więcej
następnie wysuszone i ręcznie zapakowane w odpowiednie na jedną filiżankę naparu porcje. Składniki: 100% koszyczka rumianku. Opakowanie zawiera 20 torebek herbatki ziołowej cena ok 3 zł Okrągłe Zobacz więcej
Od pewnego czasu z Bolą zastanawiałyśmy się co by tu słodkiego upiec. Jednocześnie kuszone jesteśmy pomysłami różnych tart i szalonych, wielowarstwowych tortów. Otworzyłam dzisiaj rano pierwszą Zobacz więcej
usunąć grudki, a następnie drewnianą łyżką. Dodajemy sok i skórkę pomarańczową zostawiając odrobinę do posmarowania blaszki. Do natłuszczonej formy (u mnie forma do tarty) wkładamy na dno pergamin i Zobacz więcej
migdałowy, margaryna do natłuszczenia formy, bułka tart do wysypania formy. na krem: 2 budynie waniliowe, 3 szklanki mleka, 1 laska wanilii 2 łyżki cukru, 1,5 kostki margaryny, 1 szklanka cukru Zobacz więcej
razem łączymy i wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie odstawiamy do wyrośnięcia, czyli podwojenia swojej pierwotnej objętości. Rodzynki parzymy na sitku i obsypujemy mąką. Połowę wyrośniętego ciasta Zobacz więcej
kozi hiszpański, ser pleśniowy, ser żółty i pół bajgla podgrzanego w piekarniku. Twarożek z tartą rzodkiewką. Do tego kawa z ekspresu z chudym ciepłym mlekiem i…to już szaleństwo cydr angielski mocno Zobacz więcej
tartą. Piekarnik nagrzać do 180′C. W misce ubić cukier z jajkami na gładką, jasną masę. Dodać masło i nadal ubijać. Dodać liście bazylii i skórkę cytrynową, rozdrobnić w masie jajecznej ręcznym Zobacz więcej
..ale kilka rad znajomej [ dzięki...] i jakoś pomału ręka dochodzi do stanu pierwotnego..opuchlizna znikła..burchel jeden został..no i oczywiście..naczynie z wodą, bo co chwila muszę rękę Zobacz więcej