tarta ciasto francuskie budyń owoce

wg Ewy Wachowicz sernik z orzechami w karmelu sernik z trzema czekoladami sernik z ziemniakami (niezawodny) sernik Zebra tarta z serem i brzoskwiniami na cieście francuskim torcik "Malinowa obsesja" Zobacz więcej
Tarta na gotowym cieście francuskim z serem i śliwkami. Owoce możemy użyć dowolne, ja akurat miałam śliwki. Bardzo szybkie w przygotowaniu co bardzo mi się podoba, a jak smakuje sami oceńcie. Zobacz więcej
Coś na szybko, a smak...poezja ! 1 standardowe opakowanie ciasta francuskiego masa serowa: 0,5 kg zmielonego twarogu (może też być wiaderkowy, ale wybierzcie taki powyżej 16 % tł) 3 jaja 0,5 szklanki Zobacz więcej
Ciasto szybkie, słodkie i niesłychanie pyszne. Czasem na tygodni brakuje czasu, więc korzystam z niektórych gotowych produktów aby osłodzić dni moich najbliższych. SKŁADNIKI: 2 opakowania gotowego Zobacz więcej
Gruszki to moje ulubione owoce zarówno w przetworach jak i deserach czy innych słodkościach. Po pysznej tarcie jabłkowej dziś do popołudniowej kawy zrobiłam tartę z gruszką i masą serową pachnącą Zobacz więcej
Chcielibyśmy wszystkim serdecznie podziękować z udział w naszej pierwszej akcji kulinarnej "Pomysły na wykorzystanie żółtek". Mamy teraz wiele ciekawych propozycji, z których z pewnością skorzystamy. Zobacz więcej
Flan pâtissier czyli tarta z budyniem Flan pâtissier to bardzo popularne we Francji ciastko, które znajdziemy w każdejboulangerie, a te najsmaczniejsze podobno w Paryżu. Flan w postaci, w której go Zobacz więcej
(Proporcje na formę o średnicy 23cm) SKŁADNIKI: - 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok.35x42cm), - 350g - 400g bananów pokrojonych w talarki (owoce dowolne, ulubione: jagody, truskawki, borówki), - Zobacz więcej
świadomością i że zachęci do kupowania i jedzenia POLSKICH JABŁEK, orazdo przygotowywania ciast i potraw z ich udziałem. Oto moje propozycje: Ciasto z jabłkami i borówkami Szarlotka razowa na Zobacz więcej
Clafoutis to bardzo prosty, szybki francuski deser.W oryginale owocami są wiśnie ale z powodzeniem można zamienić je na inne sezonowe owoce. W konsystencji ciasto jest nieokreślone, jest trochę jak Zobacz więcej
2 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki skrobi kukurydzianej 1,5 łyżki mąki pszennej PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie wyciągamy by uzyskało temperaturę Zobacz więcej
Ciasta ze świeżymi owocami kojarzą się ze słonecznymi, ciepłymi popołudniami i orzeźwiającym deserem. Ale jesienią mamy też niezłych kandydatów do szybkiego, owocowego ciasta – maliny, jeżyny no i Zobacz więcej
A co powiecie na tarty w wersji mini z waniliowym, budyniowym kremem i rabarbarem...? Brzmi pysznie... :-) Prawda? :-) Składniki: (na 6 sztuk) 1 arkusz (350 g) gotowego ciasta francuskiego Krem: 350 Zobacz więcej
Zbliżają się wakacje, pogoda Nam dopisuje i sezon owocowy w pełni. Co prawda przy wielkich upałach nie chce się jeść, a co za tym idzie gotować, dlatego doszukujemy się szybkich przepisów. I taki Zobacz więcej
Claufourtis to pieczony, francuski deser. Właśnie ten deser przygotowujemy z czereśniami, chociaż możemy użyć innych owoców jak wiśnie, maliny, jagody czy borówki. Smakuje jak gęsty, kremowy budyń o Zobacz więcej
Och jak za mną ostatnio szarlotka chodziła :) Jabłka były , budyń był, więc takie oto cudo mi wyszło ;) Przepis nieco zmieniony ale orginałze strony mojewypieki Składniki (blaszka 23x23) Ciasto: 225 Zobacz więcej
Krem pâtissière to francuski szlachetny budyń, klasycznie z dodatkiem świeżej wanilli, ale znany również w innych wariacjach smakowych. Idealny jako podstawa deserów lub do lekkich tart, stworzony do Zobacz więcej
Rok temu na naszym działkowym krzaku jeżyn nie było ani jednego owocu. Wszystko za sprawa fali mrozów, które przeszły przez Polskę w maju. Na delektowanie się wyrobem końcowym nie trzeba więc czekać Zobacz więcej
W słoneczne letnie popołudnie nie ma nic lepszego, niż pyszny deser jedzony na tarasie lub podczas pikniku w parku. Dlatego tym razem postanowiłyśmy przygotować tarte truskawkową z kremem waniliowym. Zobacz więcej
się ta oto tarta. W towarzystwie jabłek i smaku wanilii. PRZEPIS: Masa budyniowa (żeby ciasto było wyższe, następnym razem podwoiłabym składniki) 250 ml mleka pół laski wanilii, z ziarenkami 2 duże Zobacz więcej