Przepis na tarta czereśniowa

Najpierw byl pomysł na zrobienie czereśniowego pie, potem na małe czereśniowe tarteletki, następnie czereśniowe gofry, aż w końcu stanęło na tarcie. Jeśli ma się gotowe ciasto kruche przygotowanie Zobacz więcej
Taka dziś pogoda troszkę do niczego - chciałoby się pewnie dlatego czegoś super słodkiego dla pocieszenia :) Zapraszam więc na pyszną tartę wiśniowo-czereśniową ...sama się rozpływa w ustach :) Tarta Zobacz więcej
Uwielbiam czereśnie od dziecka. A tym ciastem jestem zauroczona od 3 lat. I co roku czekam na sezon czereśniowy, żeby się nim nacieszyć na cały rok, ale nie da się... W mojej wersji chyba nie mogę go Zobacz więcej
Smak lata zamknięty w słoiku został uwolniony w postaci pysznego placka czereśniowego :) Jako że te wakacje miałam wyjątkowo pracowite, nie miałam czasu na robienie domowych przetworów czy słoików... Zobacz więcej
Po chwilowym kryzysie blogowym wracam z podwójną energią. Z zapachem soczystych czereśni i ostatnich truskawek wyjadanych z łubianek. Obiecuję, że wracam na dłużej :) Bardzo krucha tarta z czereśniami Zobacz więcej
Ci z Was, którzy mają naszą książkę "Artystyczne smaki z miłości do kuchni" znają już quiche z boczkiem, selerem i jabłkami, teraz przyszedł czas na jej wiosenną wersję. Dzisiaj upiekłyśmy Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Nalewka czereśniowa

Nalewka czereśniowa 9253

Nalewka czereśniowa Moje pierwsze podejście do samodzielnego przygotowania nalewki zakończyło się stuprocentowym sukcesem, dlatego jeszcze w zimie postanowiłem, że będę korzystał z dostępnych sezonowo Zobacz więcej
Kolacja rodzinna Mama, teść, rodzina Chwile spędzone razem... Ciasto: 170 g miękkiego masła 300 g mąki 100 g cukru 2 żółtka 2 łyżki smietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zobacz więcej
Choć może dzierganie ciasta w paski nie wychodzi mi najlepiej... za smak tarty ręczę głową :) Cóż może być lepszego, niż kruche ciasto połączone z najlepszymi sezonowymi owocami. A trafiły mi się Zobacz więcej
Powiem wam że ten deser zaczyna być moją ulubionym słodkim daniem, tym bardziej, ze trochę się napatrzyłem na różne rodzaje w Paryżu kilkanaście dni temu. Żałuję, że nie spróbowałem wtedy chociaż Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Nalewka czereśniowa

Nalewka czereśniowa 7000

Nalewka czereśniowa Moje pierwsze podejście do samodzielnego przygotowania nalewki zakończyło się stuprocentowym sukcesem, dlatego jeszcze w zimie postanowiłem, że będę korzystał z dostępnych sezonowo Zobacz więcej
Witam, dzisiaj chciałabym Wam przedstawić fajny przepis na tarte z czereśniami. A że sezon w pełni na czereśnie więc trzeba to wykorzystać. Składniki na ciasto: 20 dag mąki 10 dag masła ( w Zobacz więcej
« Krajanka z imbirem i ... Nalewka czereśniowa mojego Taty Obiecana już dawno nalewka czereśniowa, u mnie w domu zwana winem czereśniowym :D Przepis i wykonanie mojego Taty, dostałam zgodę na Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Nalewka czereśniowa

Nalewka czereśniowa 5837

Nalewka czereśniowa jest świetną nalewką do łączenia z innymi. Nie oznacza to jednak, że nie można się nią delektować. W każdym razie nalewkę z czereśni warto mieć w swoim barku. Do przygotowania Zobacz więcej
Akcja "W czereśniowym Raju", której miałam zaszczyt być organizatorką dobiegła końca. Przez miesiąc na Durszlaku umieszczaliście swoje propozycje z użyciem tych owoców. Uzbieraliśmy aż 81 przepisów. Zobacz więcej
bartek23
bartek23 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
przepisy.com
Dżem czereśniowy

Dżem czereśniowy 544

Dżem czereśniowy Przepisy.com " blog kulinarny ::: bartek usydus " Kulinarne domeny na sprzedaż O mnie Kontakt Dżem czereśniowy Data: 23 June 2015 | Kategoria: Przetwory, Warzywa i owoce | facebook Zobacz więcej
Czas na podsumowanie Akcji W czereśniowym Raju. W ciągu miesiąca do zabawy zgłosiło się 83 uczestników, którzy opublikowali aż 146 przepisów. Rok temu uczestników było 60 a przepisów tylko 73 tak więc Zobacz więcej
Spora garść czereśni na kruchutkim maślanym cieście, pod delikatną budyniową pianką. Najlepsza jeszcze gorąca, chociaż nie trzyma wtedy formy i trzeba czasem pomóc sobie łyżką przy wydobyciu ;) Zobacz więcej