tarta drożdżowa ze szpinakiem i jajkiem

BUŁKI : buki maślane bułki cebulowe bułki do hamburgerów bułki pszenne ze świeżo zmielonego ziarna bagietka z suszonymi pomidorami CHLEB: domowy chleb wieloziarnisty chleb cebulowy PIZZA : pizza z Zobacz więcej
Tarty u nas wciąż na topie....zajadamy się nimi po prostu.... ;) Zauważyłam ( w podglądzie postów),że ostatnio przepisy z tartami,cieszą się dużym powodzeniem oglądalności na blogu,szczególnie tarta Zobacz więcej
z kurczaka 125g mrożonego szpinaku 125g serka ricotta 3 ząbki czosnku Sól, pieprz Przyprawa do kurczaka Bułka tarta Jajko Mąka krupczatka WYKONANIE: Filety oczyścić i cieniutko rozbić, natrzeć Zobacz więcej
Muszę przyznać, że biorąc pod uwagę menu naszych przodków nie jestem sobie w stanie siebie wyobrazić żyjącą w tych czasach (no chyba że na chwilkę). No bo gdzie moje ukochane Crespelle ze szpinakiem, Zobacz więcej
szczypta cukru jajko garść żółtego tartego sera Gotujemy bób w osolonej wodzie (koło 10 minut), obieramy i miażdżymy widelcem na w miarę jednolitą masę. Nie musi być dokładnie. W drugim garnku na Zobacz więcej
Idealne danie zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację. Co to jest Tarta?- składa się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta. Nadzienia może być zarówno słodkie, jak i słone. Tarta jest Zobacz więcej
Nie jest to klasyczna wytrawna tarta na kruchym spodzie, ale na cieście drożdżowym. Coś pomiędzy włoską pizzą a francuskim quiche. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam! Ciasto: Zobacz więcej
Przygotowałam dla Was karnawałowe dania, inspirowane smakami całego świata, łącznie 56 pomysłów. Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z Zobacz więcej
jaglany z ciecierzycą i szpinakiem Schab ze śliwkami Rillettes z łososia Sos tatarski Pasztet z suszonymi pomidorami Chrzan z jabłkiem i ćwikła Parfait z kurzych wątróbek Sałatka śledziowa Pasztecik Zobacz więcej
Za oknem początek wiosny a ja już nie mogę doczekać się nowalijek.... mam tyle pomysłów na potrawy z młodymi warzywami a tu trzeba jeszcze poczekać. Tym czasem trzeba było coś wymyślić na obiad... Zobacz więcej
Połączenie łososia ze szpinakiem zna chyba każdy. Chociażby u mnie na blogu znalazło się już kilka przepisów z ich użyciem. Nie wiem kto wymyślił, że te dwa składniki będą razem tak świetnie Zobacz więcej
QliNarnia
QliNarnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
QliNarnia
Liściasta tarta

Liściasta tarta 41

1
Liściasta tarta W lodówce zostało jeszcze całkiem sporo młodych warzyw przywiezionych z działki - szpinak, botwinka i liście rzodkiewki. Zastanawiałam się jak je wykorzystać w jednym daniu. Do głowy Zobacz więcej
drożdżową z farszem szpinakowym. Składniki na ciasto: - 0,5kg mąki - pół szklanki oleju - 2 jajka - szczypta soli - 50g drożdży świeżych - 1,5 łyżki cukru - pół kubka letniego mleka Składniki na Zobacz więcej
. Do mąki dodajemy jajko, margarynę i zaczyn drożdżowy i wyrabiamy ciasto aż będzie odchodzić od rąk. Ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przygotowujemy farsz. Składniki na farsz: Zobacz więcej
podsypania 300g mąki żytniej 1 jajko 1,5 łyżeczki soli Dodatkowo : 300g mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól , pieprz 2 łyżki tartego parmezanu + do posypania bułek Sposób Zobacz więcej
aromatów zaklętych w nowalijkach. Dziś wiosenna tarta nowalijkowa, w soczystych kolorach, wspaniała i aromatyczna, przepyszna. Nadzienie na podstawie przepisu Liski, ciasto jak z quiche z papryką i Zobacz więcej
kiwit
kiwit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
delicious-precious
(bez tytułu)

(bez tytułu) 188

0
Wyszukaj swoje ulubiony przepisy ! Ładowanie... 15 kwietnia 2013 Ptysie z bitą śmietaną VI. Ptysie z bitą śmietaną Delikatne, rozpływające się w ustach... Wprost nieziemskie! Takie właśnie są ptysie, Zobacz więcej
Dziś przypomnienie kultowego przepisu w kulinarnej blogosferze: tarty z botwinką w jej klasycznej wersji. To danie dzięki któremu spojrzałam przychylnym okiem na znienawidzoną w dzieciństwie botwinkę. Zobacz więcej
szybki i ogromny :) Takie "domowe"boczniakisą dużo smaczniejsze niż sklepowe, mają ładny grzybowy, brązowy kolor i przyjemny zapach, smakują jak prawdziwe grzyby. Świetne są z grilla, bardzo Zobacz więcej
Od jednej babci dostałam szpinak prosto z ogrodu, od drugiej jaja od wolnych zielononóżek, a od prababci prawdziwego wiejskiego kuraka. Oczywiście te wszystkie dobrodziejstwa natury to dla MaŃki, Zobacz więcej