tarta filo

mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Tarta filo ze śliwkami

Tarta filo ze śliwkami 197

0
{{headerMessage}}
Kulinarny aforyzm: Wrzesień cerkiewne bukwy pisze/na kartce hali ciepłą odę/a mnie się z duszy sypią liście/na myśl, że muszę z głogiem odejść. Henryk Cyganik Kolejny przepisz książki Marthy Stewart „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tarta śliwkowa jest prosta w przygotowaniu i pyszna. Składniki: śliwki ciasto filo śmietana 18 proc. - 125 ml 3 jajka cukier - 2-3 łyżki masło Przygotowanie: Śliwki przekrójcie na pół i wypestkujcie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto Filo 4 gruszki 2 łyżki płynnego miodu kilka sztuk rodzynek łyżka mleka Wykładamy blachę do tarty ciastem Filo-3-4 arkusze. Brzegów nie obcinamy, tylko zakładamy do środka. na wierzch rozkładamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdrowa i ekspresowa tarta. Powstała bardzo spontanicznie, składająca się z tego co akurat było w domu. Tym większe było zaskoczenie, że tarta okazała się pyszna! W związku z zainteresowaniem tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podejście numer dwa do ciasta filo. Smaczne, a co najważniejsze bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu danie na wegetariański obiad. Składniki: 10 arkuszy ciasta filo (w związku z tym, że są dość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki tej tarty to mix ze wszystkich zakątków Europy. Użyłam do niej greckiego ciasta filo, niemieckiej szynki, włoskiej ricotty i parmezanu. Razem stworzyły smak bardzo przypominający mi … Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tarta z kaszą manną i ciastem filo to pewnego rodzaju eksperyment bowiem postanowiłam połączyć krem z kaszki z baklawą! Co z tego wyszło? Słodki, deser, którego się nie zje za dużo Składniki na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czy to torcik? Czy tarta? Zdecydujcie sami. Jak wiele potraw w naszym domu, to danie powstało z potrzeby wykorzystania resztek. Tym razem o zużycie wołała napoczęta paczka filo (z części ciasta mąż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
and wondered what interesting Jamie will make. He made such incredible and easy to make tart that before I got to the gym I had to go to the shop and buy missing ingredient - filo pastry (that was Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na obiad lub kolację … tarta z ciast filo z nadzieniem szpinakowo-serowym … z dodatkiem suszonych pomidorów i orzechów nerkowca. Składniki: 1 opakowanie ciasta filo olej do posmarowania płatów ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na obiad lub kolację … tarta z ciast filo z nadzieniem szpinakowo-serowym … z dodatkiem suszonych pomidorów i orzechów nerkowca. Składniki: 1 opakowanie ciasta filo olej do posmarowania płatów ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zimą, wśród warzyw królują te korzeniowe, naszym ulubionym jest niezaprzeczalnie burak. Tym razem postanowiliśmy wrzucić go na tartę. Składniki masy orzechowej: 1/2 szklanki orzechów nerkowca, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tarta filo zeszpinakiem, serem kozim isuszonymi pomidorami 0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares Składniki: (natartę ośrednicy 15 cm) 250g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tym razem przekonały ją skwarki, jak nazywa podsmażony boczek... Tarta filo z jajkami, boczkiem i suszonymi pomidorami 4arkusze ciasta filo 4jaja 100g śmietanki 30% 6 suszonych pomidorów z oliwy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z nadejściem wiosny ruszyły też targi staroci, które uwielbiam pasjami, tak więc niedzielę spędziłam w Spale, gdzie wymarzłam jak pies i po powrocie musiałam się nagrodzić. Tak powstała ta przepyszna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na szybkie zakupy do sklepu spożywczego. Miałam zamiar kupić gotowe, kruche ciasto na tartę. W biegu pomyliłam opakowania i zamiast kruchego kupiłam ciasto filo. Tak oto powstało dzisiejsze danie – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
filo. A w związku z tym, że COŚ trzeba było zrobić, powstała tarta z zielonym groszkiem. Aby przygotować tartę przewertowałam dotychczasowe przepisy i szybko wpadłam na pomysł. Krucha baza z ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się też smak, a w obecnych czasach również właściwy dobór składników. Chcemy jeść smacznie, ale bez wyrzutów sumienia.Chcemy również żeby dania wyglądały apetycznie i świeżo, bo przecież jemy też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się też smak, a w obecnych czasach również właściwy dobór składników. Chcemy jeść smacznie, ale bez wyrzutów sumienia.Chcemy również żeby dania wyglądały apetycznie i świeżo, bo przecież jemy też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomysł zrodził się przypadkiem. Wyszło pyszne i efektownie. A i nie napracujemy się zbytnio, także idealnie;) Składniki: Opakowanie ciasta filo (7 warstw) Oliwa do posmarowaną ciasta i do podsmażenia Zobacz więcej