Przepis na tarta galette

Truskawki dalej rządzą! Muszę się nimi nasycić póki jest taka możliwość ;-) Przepis na tą tarte znalazłam u Pauli na Just my delicious - zachwycił mnie od pierwszego spojrzenia - genialnie łatwe Zobacz więcej
Krucha tarta z brzoskwiniami w stylu znanej francuskiej galette. Jest bardzo łatwa w wykonaniu i wymaga minimum pracy, ponadto pieczemy ją bez formy. Ciasto jest lekkie, bardzo aromatyczne i pełne Zobacz więcej
Artykuł Tarta galette z gruszkami pochodzi z serwisu Słone Słodkim Przeplatane. Uwielbiam jesień za tak pyszne, słodkie wypieki. W ogóle uważam, że zima i jesień to wspaniały czas i to właśnie w tych Zobacz więcej
Rustykalna tarta, czyli Galette chodziła za mną już od zeszłego roku. Galette Bretone robiłam już kiedyś wytrawne z naleśników gryczanych, a jeśli chodzi o galette to zwykle tak oznaczane są ciasta Zobacz więcej
Sezon na śliwki już w pełni, na weekend proponuję Wam kolejne śliwkowe ciasto - Galette czyli tartę rustykalną ze śliwkami :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
Takie rustykalne tarty zawsze mi się podobały. Niby niedbałe, niby od niechcenia robione a takie urocze. Oczywiście można to zrobić pięknie i dokładnie. Zależy od metody, którą się robi. Ponieważ Zobacz więcej
Galette to ostatnio najczęściej przygotowywana przeze mnie tarta. Powód jest prosty – szybkość wykonania idzie w parze ze wspaniałym smakiem. Wystarczy wyłożyć na środek kruchego ciasta ulubione Zobacz więcej
Tarta Apple Galette -jabłko, granat, miód, ser, migdały i ciasto francuskie. Niezwykle łatwe w przygotowaniu ciasto albo deser. Źródłoprzepisu pochodzi z mojego ulubionego bloga kulinarnegotutaj. Zobacz więcej
Do przygotowania rustykalnej tarty nie będzie Wam potrzebna forma. Ciasto należy cienko rozwałkować i zawinąć brzegi, częściowo przykrywając owocowe (najczęściej) nadzienie. Tym razem do galette Zobacz więcej
Galette to rodzaj francuskiej, rustykalnej tarty pieczonej bez używania formy. Najbardziej znaną tartą tego typu jest galette des Roisczyli ciasto Trzech Króli - przygotowane z ciasta francuskiego z Zobacz więcej
Dziś w roli głównej aromatyczne galette – rustykalna tarta z czereśniami i rozmarynem. Jestem wielką fankąkruchego ciasta, jako dziecko zwykle wyjadałam kruche spody zostawiając całą resztę. Dlatego Zobacz więcej
Galette to rodzaj rustykalnej tarty, pieczonej bez foremki. Ciasto układa się na blasze, zawija jego brzegi (aby farsz nie wypłynął) ivoilà! Ciasto gotowe! Skoro już tyle francuskich nazw tu padło, Zobacz więcej
Galette to najlatwiejsze kruche ciasto z owocami,rodzaj tarty do ktorej nie potrzebujesz foremki.Odrecznie uformowany brzeg ciasta swietnie wyglada,a jeszcze lepiej smakuje.Srodek wypelniony Zobacz więcej
Dzień dobry, Zgodnie z zapowiedzią, w Chilli, Czosnek i Oliwa znowu będzie na słodko:) W ostatni weekend, na pożegnanie sezonu truskawkowego, przygotowałam rustykalną tartę w stylu francuskiego Zobacz więcej
Rustykalna tarta z rabarbarem (galette) jest o tyle ciekawa, że nie wymaga od nas użycia formy do pieczenia – piecze się ją „na płasko”. Gdy ciasto zagnieciemy w malakserze – pracy przy niej będzie Zobacz więcej
Krucha tarta Galette z truskawkami, czereśniami i miętą | Kulinarna Fuzja Strona Główna O Mnie Przepisy Śniadania Przystawki Dania Główne Desery Dla Mam Karmiących Dla Dzieci Święta Wegetariańskie Zobacz więcej
Uwielbiam wiśnie! Lubię je zdecydowanie bardziej niż czereśnie, z kilku powodów. Przede wszystkim najważniejszy jest kolor i ich "mięsistość", po drugie - smak, są kwaskowate i wyraziste, doskonale Zobacz więcej
Pod tajemniczą nazwą galette kryje się rustykalna tarta z figami A czemu rustykalna? Bo ma prosty wygląd i można ją zrobić z niewielu składników. Ciasta typu galette wywodzą się z Francji i są to Zobacz więcej
Galette to taka szybka tarta. Nie trzeba wcześniej podpiekać kruchego spodu, martwić się dobraniem odpowiedniej foremki. Wystarczy przygotować kruche ciasto (to z dzisiejszego przepisu jest po prostu Zobacz więcej
An-na
An-na Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
waniliowo
Rustykalna tarta z cukinią. Galette

Rustykalna tarta z cukinią. Galette 578

Galette mogłabym jeść codziennie! Ta rustykalna i prosta tarta daje duże pole do popisu i jest łatwa do przygotowania. Ciasto, które tym razem proponuję, robi się jak zwykle w mig, a jeśli składniki Zobacz więcej