tarta melasowa

Trochę było z nią zamieszania, bo przepisów wiele a też każdy troszkę inny. Tarta z melasą, ale że niby melasa to "lżejsza’’ wersja golden syrup, albo żeby lepiej melasy nie dodawać. Natrafiłam też na Zobacz więcej
tarty np. na owsianym spodzie lub jako tort przekładany orzechami w karmelu. Opcji jest bardzo dużo tak jak i dodatków do tej masy. SKŁADNIKI: - 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie waniliowe owsiane) Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Szwecja. Kålpudding

Szwecja. Kålpudding 303

1
upieczeniu soczysta. Są przepisy zawierające wymieszany z mięsem ryż (choć to rzadkość), podsmażoną cebulkę, bułkę tartą albo nawet anchovies. Sami widzicie, możliwości jest mnóstwo :) Upieczony Zobacz więcej
pobycie w lodówce staje się masłowaty :) Ma niesamowity smak. W ogóle nie czuć kokosa. Wiem, że jest słodki i kaloryczny, ale raz na ruski rok można sobie pozwolić na odrobinę, by później z Zobacz więcej
. Dodać melasę, ponownie wymieszać do uzyskania konsystencji płynnej czekolady. Jajko z żółtkami ubić z resztą cukru. Mąkę przesiać z sodą i dobrze wymieszać z ubitymi jajkami, masą czekoladową z Zobacz więcej
wszelkich zup mlecznych to najczęściej nijaki smak ale i płożący nie na wierzchu koszmarny kożuch. Zdanie zmieniłem kiedy wymieniłem normalne mleko na roślinne. Dlaczego? Po pierwsze brak kożucha. Po Zobacz więcej
!). Bez ziarenek wanilii widocznych i wyczuwalnych w całym domu a jeszcze dotkliwiej na języku. Nie ma cremu brulee bez palnika (ale da się to wykonać zapalniczką ;) i nie ma cremu brulee bez dobrej Zobacz więcej