tarta na sono

EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Wiosna :)

Wiosna :) 50

0
nietoperze na moim tarasie.... nadchodzi wiosna!! :) Czuje się już cieplejszy powiew wiatru, i słoneczne "pieszczoty". Więc....trzeba wykorzystać ostatki zimowych zapasów ( morelową konfiturę) i Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Panino dolce

Panino dolce 22

1
i obsypanej tartą bułką. Pieczemy w temperaturze 180 - 160 stopni przez 40 minut. Kroimy na kromki i smarujemy komfiturą . :) Edith Zobacz więcej
Składniki 1 kg jabłek 2 łyżki miodu -chyba ,że są bardzo kwaśne to więcej sok z cytryny Wykonanie Jak co roku wśród moich przetworów zimowych nie może zabraknąć tartych jabłek w słoikach.. Polecam! Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Grillowane owoce morza

Grillowane owoce morza 163

1
Przyjemność przyrządzania, przyjemność jedzenia, przyjemność spędzania czasu na zewnątrz- czyli cała przyjemność grillowania. § 2 kalamary ( tuby) mrożone lub świeże § kg krewetek- mrożone lub świeże Zobacz więcej
. Per dare un po di colore potete spennellare il lato con dell'uovo sbattuto. Quando è pronta mette il songino sopra per decorare e servite caldo. Tarta z figami, prosciutto i kozim serem Zobacz więcej
cm di spessore. Ho passato le fette prima nel vino e poi nel pan grattato. Ho sistemato la zucca in una teglia foderata di carta da forno, ho salato e ho versato sopra un filo d'olio. Infine, ho Zobacz więcej
brioches --> La ricetta la trovate QUI TU znajdziecie przepis Torta salata alle zucchine Tarta z cukinią --> La ricetta la trovate QUI TU znajdziecie przepis E voi? Avete già qualche idea per Zobacz więcej
/ 250 g di champignon o pratolini 1 cebula/ 1 onion/ 1 cipolla 1 ząbek czosnku/ 1 clove garlic/ 1 spicchio d'aglio 3 łyżki oliwy lub masła/ 3 tbs olive oil or butter/ 3 cucchiai d'olio o burro 50 g Zobacz więcej
Devo fare mea culpa... di nuovo :) Sono mancata per un bel po', la costanza non è proprio il mio forte... e in questo periodo sono un po' indecisa su "che cosa fare da grande"... o forse da vecchia Zobacz więcej
Szafranowe risotto o zapachu kokosa Per fare questo risotto ho usato lo zafferano in pistilli. I pistilli (stimmi) si ricavano dai fiori violetti del "Crocus Sativus", la cui raccolta va fatta a mano, Zobacz więcej
Non sopporto le fettine panate mosce ;), zuppe d'olio e peggio ancora quando l'impanatura si stacca dalla carne.... disgustoso. Le mie fettine sono croccanti, asciutte e compatte . Per l'impanatura Zobacz więcej
tylko łączy w sobie wyżej wymienione czynniki, ale również pozwala na "wyczyszczenie" lodówki :) Podajemy składniki na naszą wersję zapiekanki, ale możecie "wrzucić" do niej cokolwiek (byle tylko Zobacz więcej
per gli ultimi 5 min. Ve la potete mangiare tutta subito facendo attenzione a non scottarvi : ) Tarta z pieczoną dynią i fetą Z lekką trwogą obserwuję jak dni zaczynają się kurczyć. Po powrocie z Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Torta di abicocche

Torta di abicocche 56

0
masy. Posmarować formę masłem i posypać tartą bułką, wylać na nią ciasto, wygładzić powierzchnię i nałożyć przygotowane wcześniej morele. Z soku z cytryny i cukru ugotować syrop i posmarować nim Zobacz więcej
ewentualnie jajko i bułka tarta do przygotowania panierki * Jeśli chcecie przygotować prawdziwą rybę po grecku, do warzy należy dodać słoiczek koncentratu pomidorowego. 1. Marchewkę, pietruszkę i Zobacz więcej
1 łyżeczka cynamonu/ 1 ts cinnamon/ 1 cucchiaino di cannella kawałek cytryny ze skórką/ a piece of lemon/ un pezzo di limone con la scorza (jeśli jabłka są mało slodkie) kilka łyżekcukru/ (if the Zobacz więcej
invenzione: piccole tortine di spinaci e gorgonzola. le trovo davvero adatte al mese di marzo - il tempo è variabile ed è buono mangiare qualcosa di sostanzioso ma allo stesso tempo fresco e con le Zobacz więcej
i startą marchewkę - u mnie marchewka tarta ze słoika .Dusimy przez ok.10 min.-ja to robie w głębokiej patelni. Doprawiamy do smaku. Naczynie zaroodporne lekko smarujemy masłem,lub olejem Na spodzie Zobacz więcej