tarta półfrancuska

alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Tarty i kruche

Tarty i kruche 255

0
Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym Kruche babeczki z makiem Szwajcarski Orzech Pie Kruche z masą kokosową Mini tarty z malinami Kruche babeczki z masą serowo borówkową Kruche z czekoladową pianką Zobacz więcej
Składniki: - pół kg pieczarek lub innych grzybów - cebula - 2 łyżki masła - sól, pieprz - 2 łyżki bułki tartej - ciasto półfrancuskie przepis tu - czarnuszka - żółtko Wykonanie: Pieczarki obieramy, Zobacz więcej
tarty z orange curd Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą Rogaliki z białym makiem Rogaliki z orzechów laskowych Pierniczki królewskie z marcepanem Zobacz więcej
Potrzebujesz: 200 g twarogu 200 g masła 200 g maki soli trochę 6 pieczarek mała cebula gruby plaster szynki wędzonej garść tartego sera żółtego Ciasto półfrancuskie wg Kuchni polskiej:twaróg, masło, Zobacz więcej
Muszę kochać gotowanie, bo jak inaczej wytłumaczyć to, że piekę tarty, kiedy nie mam czasu. Piekę bo mnie to relaksuje, bo mam młode cukinie w ogrodzie, bo lubię , bo tak. To tarta na cieście Zobacz więcej
Dawno nie gościły u nas tarty a to dość szybki sposób na pyszny obiad. Połączenie szpinaku i łososia wydaje się być sprawdzoną klasyką - jeśli użyjemy świeżego szpinaku, uzyskamy jeszcze głębszy smak. Zobacz więcej
półfrancuskie z boczniakami i orzechami włoskimi Przekąska z grillowanej cukinii, fety i mięty 4. Coś na ciepło - co można przygotować wcześniej i nie zrujnuje budżetu Łatwa zupa z dyni i ziemniaków Zobacz więcej
Natalaada
Natalaada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KUCHNIA NATKI
QUICHE ZE SZPINAKIEM

QUICHE ZE SZPINAKIEM 88

0
Kolejny przepis dzisiaj - na danie z kuchni francuskiej, tzw. quiche (czyta się KISZ). Oczywiście z moim ulubionym szpinakiem oraz oliwkami. Quiche, można powiedzieć, jest rodzajem tarty, ale nie Zobacz więcej
W sezonie jesienno-zimowym ilość jabłeczników mnie przytłacza. Zapach korzennych przypraw, sosy i lody waniliowe, jabłka siekane, tarte i w ćwiartkach; tarty, muffiny, babeczki, kruche i półkruche, Zobacz więcej
przepisy na wypieki z obu stron. Zapraszam do odwiedzenia blogów biorących udział w akcji :) Algieria Szlakiem daktyli: Chamia Australia Moje Małe Czarowanie: Sernik z mascarpone na kokosowym spodzie Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie w apetycie
TARTA RABARBAROWA

TARTA RABARBAROWA 184

0
Wiosenna tarta z rabarbarem i masą waniliowo-rumową Uwielbiam smak i zapach rabarbaru, który kojarzy mi się bardzo wiosennie i ciepło, dlatego bardzo się ucieszyłam, gdy zobaczyłam piękne Zobacz więcej
?? Byłam bardzo zajęta,ale i tak znalazłam chwilę aby zrobić pyszną tartę z brzoskwiniami!! Zdjęcia zrobione w biegu zupełnie nieudane.Musicie mi to wybaczyć!! Na tartę serdecznie zapraszam.Ciasto Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Quiche z cebulą

Quiche z cebulą 72

1
ulubionym sposobem robienia kruchego ciasta do tart. O ile w plackach wolę kruche ciasto gęste i treściwe, o tyle tutaj pasuje mi właśnie takie - "półfrancuskie", kruche, suchutkie, po prostu Zobacz więcej
Składniki na 25 sztuk. Blachy do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Mocno nagrzewamy piekarnik przed pieczeniem. Składniki na ciasto półfrancuskie serowe: 250 g mąki pszennej / tortowej 250 g Zobacz więcej
Składniki na 25 sztuk. Blachy do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Mocno nagrzewamy piekarnik przed pieczeniem. Składniki na ciasto półfrancuskie serowe: 250 g mąki pszennej / tortowej 250 g Zobacz więcej
Składniki na 25 sztuk. Blachy do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Mocno nagrzewamy piekarnik przed pieczeniem. Składniki na ciasto półfrancuskie serowe: 250 g mąki pszennej / tortowej 250 g Zobacz więcej
albo fantazja na jej temat - nie mam wielkiego doświadczenia z tartami ;) ale - coś zrobiłam. coś, co wyszło przepyszne :) (jakość zdjęć - jak to z telefonu. grunt, że jakieś są ;)) składniki na Zobacz więcej
Dobre, kruche ciasto to podstawa idealnej tarty – a podstawą dobrego ciasta jest… mrożone masło. ;) Składniki (na dwie tarty o średnicy 28cm): 400g mąki 200g masła – zmrożonego, min. kilka godzin 1 Zobacz więcej
. Na nadzienie używamy tak naprawdę co mamy w lodówce i co lubimy, ważne by był to różnorodny bukiet. U mnie akurat znalazły się: 1 kiełbasa 1 papryka 30 g tarty ser 30 g mozzarella 2 łyżki - Zobacz więcej
. Do pasztecików wegetariańskich polecam ciasto francuskie bardzo puff, wówczas są niezwykle delikatne, natomiast do wielosmakowych już półfrancuskie. Wszystkie pieczemy 15 - 20 minut w 190 C aż będą Zobacz więcej