tarta rata

Tarta jabłkowa ze śmietaną » Pasztet drobiowo-wieprzowy Dzisiaj polecam pyszny pasztet drobiowo-wieprzowy. Trochę jest przy nim roboty - dla mnie najgorsze jest mielenie mięsa - ale warto poświęcić Zobacz więcej
tarty parmezan- obowiązkowo Bazylię posiekać i dodać do mięsa. Następnie dodać łyżeczkę musztardy, doprawić pieprzem i solą. Wbić jajko i wyrabiać mięso na gładką, jednolitą masę. Wysmarować ręce Zobacz więcej
wody, dodać do masy. Całość wyłożyć na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. 3. Bita śmietana 0,5 l kremówki 2 płaskie łyżki cukru pudru (opcjonalnie) 2 łyżeczki żelatyny Kremówkę ubić (z cukrem), Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szóste niebo
masło orzechowe

masło orzechowe 98

0
orzeszków fistaszkowych prażonych bez soli 50 g masła szczypta soli Orzechy i masło wrzucić do malaksera. Na średnich obrotach miksować aż wytworzy się gładka kula - ja robiłam "na raty", z Zobacz więcej
10 dag piersi z kurczaka ( Babcia nie dawała drobiu było więcej wieprzowiny , ale ja lubię ) 3 małe cebulki( po usmażeniu 1/4 objętości mięsa) bułka tarta do panierowania smalec ( bez dodatków) do Zobacz więcej
i pokrojone na kawałki o boku 2,5 cm, 2 cebule pokrojone w kostkę o boku 2 cm, 2 ząbki czosnku, 3 pomidory, pokrojone w kostkę, sól, świeżo mielony pieprz, oliwa z oliwek, czarne oliwki, tarty Zobacz więcej
zuza.latacz
zuza.latacz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Matka Żywicielka
Słodkie leniwe

Słodkie leniwe 61

0
moje kubki smakowe zniosłyby tę monotonię. Śmiać mi się chce za każdym razem kiedy je robię, bo do dziś nie kumam tego, dlaczego tak dużo ludzi je leniwe z bułką tartą podsmażoną na maśle. Jak można Zobacz więcej
Praline
Praline Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lendryggen
Suflet ziemniaczano serowy.

Suflet ziemniaczano serowy. 55

0
. Do przepisu wprowadziłam małe zmiany, dzięki którym finał był zadowalający. Suflet ziemniaczano serowy źródło klik na 6 małych porcji (takich jak na zdjęciu) 30 g masła łyżka bułki tartej 20 g mąki Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Ciasto "Lion"

Ciasto "Lion" 434

3
Oj narobiło mi się zaległości... Czasu jak na lekarstwo ostatnio :) Wpisy robię "na raty" znajdując kilkanaście minut codziennie wolnego :) I tak po kilku dniach składania w całość wrzucam dzisiejszy Zobacz więcej
rozgrzać oliwę, wrzucić szpinak, poddusić i odparować. Pod koniec dodać przepuszczony przez praskę czosnek. Jajka rozkłócić z przyprawami. Dodać przestudzony szpinak i ser. Dokładnie, delikatnie Zobacz więcej
zapasu. Czas: 30 minut lub 10 minut zależy czy smażymy czy odgrzewamy Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 jajko bułka tarta do panierowania 1 puszka fasoli w sosie pomidorowym ( ok. 400 g - Zobacz więcej
Raz w roku pod koniec lata robię z mamą knedle ze śliwkami (węgierkami). Pychotka. Polecam! Składniki: ciasto: mąka pszenna koszalińska (750 g) woda (przygotujcie szklankę) jajko szczypta soli Zobacz więcej
Przepyszna przystawka fot. D.Szymborska Danie przygotowywane na raty, bo buraki potrzebują trochę czasu by się upiec i ostygnąć, bo reszta to szybka piłka – panierka (mąka, jajko, bułka tarta) dużo Zobacz więcej
imam
imam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
teraz-tarta.blogspot.com
Banoffee Pie

Banoffee Pie 289

0
Ilość składników jest oczywiście uzależniona od wielkości formy na tartę, ja użyłam rozmiaru 27 cm. Duża szklanka = 0,4 ml Spód: duża szklanka mąki 100 g masła duża szklanka mielonych orzechów Zobacz więcej
Nie byłam w stanie się oprzeć i zjadłam ją sama, tyle że w dwóch ratach:) Wspaniały, słodki smak pomidorów z cytrynowym posmakiem ricotty to połączenie jakie bardzo mi pasuje. Tę przepyszną tartę Zobacz więcej
, rozpuszczonego 175 g brazowego cukru 125 ml syropu klonowego 4 jajka 6 jablek, obranych i stratych na tarce z duzymi oczkami Dodatkowo: 220 g drobnego cukru 2 lyzeczki mielonego cynamonu Piekarnik Zobacz więcej
Dziś chciałam się podzielić przepisem na pierogi ruskie, to chyba moje trzecie podejście do tematu. Za każdym razem było coś nie tak. Wypróbowywałam kilka pomysłów z for internetowych i podpowiedzi Zobacz więcej
zupełnie inaczej, tak ten Baskijski dorsz był mięsisty, zbity, pyszny… Tym razem zamiast jeść dorsza w panierce z bułki tartej z szuflady wyciągnęliśmy gotową panierkę krewetkową. Nie przepadam za Zobacz więcej
Gotowanie golonek to mordęga . Moja kuchnia przypomina klatkę dla chomika i nawet wyciąg nie pomaga . Żar się leje jak tylko coś gotuje sie dłużej niż pół godziny albo trzeba włączyć 2 palniki na raz Zobacz więcej
OlaSal
OlaSal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Głodni Bardzo
BIGOS

BIGOS 251

0
majeranku, łyżkę stołową kminku i pieprz. Uwaga na sól - my solimy bigos dopiero na drugi dzień, gdy składniki dobrze się połączą, może się bowiem okazać, że kupiliście na tyle słoną kapustę, że sól Zobacz więcej