tarta z gruszkami i serem

{{headerMessage}}
Dzisiaj przepis na pyszną i prostą tartę z gruszką i serami - kozim i briee. Tarta jest na prawdę banalna do wykonania, a sery można dobierać dowolnie. Najlepiej podawać z sałatką :) Składniki Spód: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś wreszcie słońce! Do tego proponuję na obiad coś prostego i szybkiego w przygotowaniu Tarta z gruszką i serem pleśniowym * opakowanie ciasta francuskiego * gruszka, obrana i pozbawiona gniazd Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mini tarta z gruszkami i serem pleśniowym, czyli pyszna propozycja kolacji. Mini tarty z gruszkami i serem pleśniowym to pyszna i aromatyczna propozycja kolacji. Przepis jest na dwie mini tarty o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gruszka to chyba najbardziej wdzięczny owoc w kuchni - jest tak niesamowicie soczysta, że świetnie spisuje się we wszelkich wypiekach. Ostatnio trafiłam na jednym z blogów na mało tradycyjne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świetne danie dla miłośników serków pleśniowych i smaków słono-słodkich. Świetnie sprawdzi się na imprezie lub na domowym podwieczorku. Bardzo syte. Dobre na ciepło i na zimno. Przepis pochodzi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI : Ciasto: 170 g masła 200g mąki 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody pół łyżeczki soli, pół łyżeczki cukru Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wstawić na pół godziny do lodówki. 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wytrawna tarta z gruszką, serem pleśniowym, orzechami włoskimi i rukolą to idealny przepis na wykwintną kolację przy świecach. Super smakuje na ciepło i na zimno, a najlepiej to z białym wytrawnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Propozycja smacznej tarty słodko-wytrawnej. Czas przygotowania: 30 min. + 60 min. chłodzenia w lodówce +35 min. zapiekania Ilość porcji: 8 Składniki: kruche ciasto: 300 g. mąki pszennej 150 g. zimnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybka w przygotowaniu, efektowna i doskonała w smaku. Połączenie ciasta francuskiego z owocami, serem niebieskim, miodem i solonym masłem jest boskie. My zjedliśmy ją jako podwieczorek a spokojnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Połączenie sera pleśniowego i gruszki jest rewelacyjne. Ta wytrawna tarta jest krucha i pyszna. Rewelacyjnie nadaje się na kolacje we dwoje. Składniki: ciasto: 300 g mąki 150 g masła szczypta soli 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tarta z gruszkami i serem pleśniowym Uwielbiam gruszki - ich grubą skórkę i ukryty pod nią ziarnisty miąższ. Oczywiście najlepsze są te prosto z drzewa, nagrzane słońcem, soczyste... Ale uwielbiam też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Krucha tarta z karmelizowaną gruszką, serem pleśniowym i orzechami. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g zimengo masła 1 łyżeczka soli 1 jajko Dodatkowo: 1 gruszka 1 łyżeczka miodu 150g sera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
paczka gotowego ciasta francuskiego 2 gruszki obrane i pokrojone w ósemki naczynie do pieczenia o średnicy 25-30 cm wysmaruj naczynie masłem wktórymbędziesz piec tartę,rozwiń ciasto i ułóż w naczyniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
delektować się tym wszystkim z lampką czerwonego wina w dłoni niestety wieczorne zajęcia wykluczają popołudniowe spożywanie alkoholu ;) a tarta, którą przygotowałam idealnie komponuje się z winem... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli macie ochotę na fajną mieszaninę smaków to to jest właśnie taki przepis. Połączenie koziego, specyficznego w smaku sera z ostrawą gorgonzolą i słodką gruszką jest super. Aromatyczna, chrupiąca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
TARTA Z GRUSZKAMI I NIEBIESKIM SEREM Ostatnio odkryte połączenie gruszek i sera pleśniowego tak bardzo mi zasmakowało, że zainspirowało mnie do ponownego wykorzystania tego zgranego duetu. Tym razem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne połączenie smaków, którego trochę się bałam. Bo ja doskonale wiedziałam, że gruszka też jest super na wytrawnie, ale na teorii moja wiedza się kończyła. Teraz zaliczyłam praktykę :) Takie tarty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tarty), na wierzch wylewamy śmietanę z jajkiem. na wierzchu układamy ścinki ciasta. smarujemy odrobiną śmietany z jajkiem. piekarnik nagrzewamy do 190 stopni, wstawiamy tartę i pieczemy około 35-40 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na ciasto kruche: - 269 g mąki - 125 g masła - 1 jajko - 1 żółtko - 2 łyżki startego parmezanu - 1/4 łyżeczki soli Składniki na farsz: - 1 duża gruszka - 125 g sera camembert Merci Chef - 80 Zobacz więcej