tarta z gruszkami z gałką muszkatałową

do smaku na babkę: 1,2 kg ziemniaków 4 jajka 1 cebula sól, pieprz, gałka muszkatałowa masło bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki i cebulę miksujemy w malakserze, przełożyć na gazę aby odcedzić Zobacz więcej
puree ziemniaczanego oraz mizerii na pewno nie raz schabowy gościł na niedzielnym obiedzie. Wystarczy kilka składników a zwykły schabowy nabiera smaku, aromatu i koloru na talerzu. Zapraszam do Zobacz więcej
ponieważ były bardzodrogie, głównie wykorzystywano ich wartości lecznicze, a dopieropóźniej używano w kuchni podczas gotowania. Norynberga była wtedyznaczącym miastem handlowym i można było tutaj Zobacz więcej
! Dunskie buleczki z marcepanem i migdalami ciasto: 1/2 szkl. ciepłej wody 15 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 3/4 szkl. mleka 2 jajka 1/8 łyżeczki soli 1/8 łyżeczki mielonego kardamonu Zobacz więcej